Τι είναι η Apple TV; Πώς λειτουργεί?

Η Apple TV παίρνει την ιδέα της έξυπνης τηλεόρασης στο επόμενο επίπεδο

Παρά το όνομα, η Apple TV δεν είναι μια πραγματική τηλεοπτική συσκευή. Η Apple TV είναι μια συσκευή streaming παρόμοια με την Roku και την Fire Fire της Amazon. Το μικρό μαύρο κουτί είναι ένα ύψος δυόμισι εκατοστών, λιγότερο από τέσσερα εκατοστά κατά μήκος των πλευρών του και τρέχει σε μια πλατφόρμα παρόμοια με το iPhone και το iPad, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε μια ολόκληρη σειρά εφαρμογών και παιχνιδιών πέρα ​​από το κανονικό βίντεο συνεχούς ροής από Netflix, Hulu, Amazon, κλπ.

Apple TV: Τι είναι αυτό; Τι κάνει? Και πώς το ρυθμίζετε;

Η Apple TV επικεντρώνεται γύρω από εφαρμογές και έχει σχεδιαστεί για ροή ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, όπως και το Roku και το Chromecast της Google, αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μπορείτε επίσης να ακούτε και να παρακολουθείτε podcasts σε αυτό, να παίζετε παιχνίδια, να παίζετε μουσική και πολλά άλλα. Όλα εξαρτώνται από τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε. Ορισμένες εφαρμογές είναι δωρεάν, μερικά χρήματα κοστίζουν, και μερικά είναι ελεύθερα να μεταφορτώσουν, αλλά έχουν μια υπηρεσία που πρέπει να αγοράσετε για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή (σκεφτείτε HBO).

Τα δύο μόνο πράγματα που θα πρέπει να ρυθμίσετε την Apple TV (εκτός από μια πραγματική τηλεόραση) είναι ένα καλώδιο HDMI (NOT included) και μια σύνδεση στο Internet. Η Apple TV περιλαμβάνει μια θύρα Ethernet για σύνδεση μέσω τηλεφώνου και υποστηρίζει επίσης Wi-Fi. Έρχεται επίσης με τηλεχειριστήριο.

Μόλις το συνδέσετε στην τηλεόρασή σας μέσω του καλωδίου HDMI και το ενεργοποιήσετε, θα εκτελέσετε ένα σύντομο πρόγραμμα εγκατάστασης. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή του αναγνωριστικού σας Apple , το οποίο είναι το ίδιο αναγνωριστικό που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο iTunes και να κάνετε λήψη εφαρμογών στο iPad σας. Θα πρέπει επίσης να πληκτρολογήσετε τις πληροφορίες Wi-Fi, αν συνδέεστε ασύρματα. Το καλύτερο μέρος είναι αν έχετε ένα iPhone, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία . Η Apple TV και το iPhone θα μοιραστούν μερικές από αυτές τις πληροφορίες για εσάς, αποφεύγοντας την οδυνηρή διαδικασία εισαγωγής πληροφοριών χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο.

Τι μπορεί να κάνει η Apple TV;

Στην ουσία, η Apple TV μετατρέπει την τηλεόρασή σας σε "έξυπνη" τηλεόραση. Μπορείτε να νοικιάσετε ταινίες ή να μεταδώσετε τη συλλογή σας από το iTunes, να προβάλλετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από εφαρμογές όπως το Netflix και το Hulu Plus, να μεταδώσετε μουσική μέσω της Apple Music και της Pandora, να ακούσετε podcasts και ακόμα να το χρησιμοποιήσετε για να αντικαταστήσετε την παραδοσιακή συνδρομή καλωδιακής τηλεόρασης με υπηρεσίες όπως το PlayStation Τηλεόραση Vue και Sling.

Το Apple TV 4K έχει τον ίδιο γρήγορο επεξεργαστή που τροφοδοτεί το iPad Pro, το οποίο το καθιστά τόσο ισχυρό όσο οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές. Έχει επίσης ένα πολύ γρήγορο επεξεργαστή γραφικών με αρκετή ισχύ για να το μετατρέψει σε κονσόλα παιχνιδιών.

Η Apple TV είναι επίσης συνδεδεμένη με το οικοσύστημα της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί παράλληλα με το iPhone, iPad και Mac. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud στην τηλεόρασή σας, συμπεριλαμβανομένων αυτών των μεγάλων βίντεο λευκωμάτων φωτογραφιών "Memories", τα iPad και iPhone που δημιουργούνται αυτόματα από τα άλμπουμ φωτογραφιών σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για να "πετάξετε" την οθόνη iPhone ή iPad στην τηλεόρασή σας , επιτρέποντάς σας να αλληλεπιδράσετε με οποιαδήποτε εφαρμογή στο smartphone ή στο tablet σας χρησιμοποιώντας την τηλεόραση μεγάλης οθόνης.

Η Apple TV λειτουργεί με το HomeKit

Η Apple TV σας δίνει επίσης πρόσβαση στο Siri και μπορεί να γίνει σταθμός βάσης για το HomeKit . Το τηλεχειριστήριο της Apple TV περιλαμβάνει ένα κουμπί Siri , το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε την τηλεόρασή σας με φωνή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργικότητα που μοιάζει με το Siri για αιτήματα, όπως να σας ενημερώσουμε για τους ηθοποιούς σε μια συγκεκριμένη ταινία ή να την ζητήσετε να εμφανίσει όλες τις ταινίες του Matt Damon.

Το HomeKit είναι βασικά το αρχηγείο για το έξυπνο σπίτι σας. Εάν έχετε έξυπνες συσκευές όπως θερμοστάτη ή φώτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το HomeKit για να τις ελέγξετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας μακριά από το σπίτι για να επικοινωνήσετε με την Apple TV στο σπίτι σας για να ελέγξετε τις έξυπνες συσκευές σας.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων της Apple TV;

Υπάρχουν προς το παρόν δύο διαφορετικά μοντέλα προς πώληση και ένα μοντέλο έχει διακοπεί πρόσφατα. Και όπως μπορείτε να περιμένετε, υπάρχουν κάποιες μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Πείτε μου περισσότερα για το Apple TV 4K!

Ενώ η τιμή είναι υψηλότερη από όλους τους ανταγωνιστές της, η Apple TV 4K μπορεί να καταλήξει να είναι η καλύτερη συμφωνία στις συσκευές συνεχούς ροής. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η Apple TV 4K είναι μεγάλη, αλλά αντί να χτυπάει γύρω από τον θάμνο, ας πάμε κατευθείαν στον καλύτερο λόγο: η Apple θα αναβαθμίσει την βιβλιοθήκη ταινιών iTunes στα 4K .

Η μέση διαφορά κόστους ανάμεσα σε μια έκδοση HD μιας ταινίας και μια έκδοση 4K μιας ταινίας είναι περίπου $ 5 - $ 10. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε δέκα ταινίες στη βιβλιοθήκη ταινιών του iTunes, παίρνετε γύρω από μια αξία $ 75 στην αναβάθμιση σε μόνο 4K. Αν έχετε είκοσι πέντε ταινίες, η Apple TV 4K πληρώνει πρακτικά για τον εαυτό της. Φυσικά, η ταινία θα χρειαστεί μια έκδοση 4K για να μπορεί να αναβαθμιστεί αυτόματα, έτσι ώστε οι παλαιότερες ταινίες να εμφανίζονται μόνο σε υψηλή ευκρίνεια ή ακόμα και σε τυπικό ορισμό.

Ίσως ακόμη καλύτερο, η Apple θα πουλήσει εκδόσεις 4Κ για την ίδια τιμή με τις εκδόσεις HD, οπότε δεν υπάρχει πλέον να πληρώνετε ένα ασφάλιστρο για να αποκτήσετε την ίδια ταινία στην καλύτερη της μορφή. Στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να είναι μεγάλο για όλους, απλά επειδή ασκεί πίεση σε άλλους λιανοπωλητές να κάνουν το ίδιο.

Από την άποψη της ποιότητας εικόνας, το Apple TV 4K υποστηρίζει ανάλυση 4Κ και HDR10. Παρόλο που το 4K έχει όλα τα buzz, το High Dynamic Range (HDR) μπορεί να είναι πιο σημαντικό για την ποιότητα της εικόνας. Όπως το θέτει η Apple, τα 4K σας δίνουν περισσότερα εικονοστοιχεία στην οθόνη σας ενώ το HDR σας δίνει καλύτερα pixel. Αντί της απλής αύξησης της ανάλυσης, το HDR σας δίνει μια υψηλότερη περιοχή χρώματος για να αυξήσετε την εικόνα. Το Apple TV 4K υποστηρίζει επίσης το Dolby Vision, το οποίο είναι μια μορφή HDR με ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων.

Αλλά η Apple TV δεν αφορά μόνο τη ροή βίντεο. Ο επεξεργαστής στο Apple TV 4K είναι ο ίδιος επεξεργαστής σύντηξης A10X στη δεύτερης γενιάς iPad Pro. Ο προφανής δικαιούχος εδώ είναι τα παιχνίδια, αλλά έχει τόσο μεγάλη ισχύ επεξεργασίας που θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε εφαρμογές παραγωγικότητας όπως οι αριθμοί και οι σελίδες να έρχονται στην Apple TV. (Και αν αναρωτιέστε: ναι, μπορείτε να συνδέσετε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο Bluetooth στην Apple TV! )

Το Apple TV 4K επίσης χτυπά έξω από το πάρκο με σύνδεση στο Internet. Όχι μόνο περιλαμβάνει μια θύρα 1 Gigabit Ethernet, το πιο σημαντικό για τους περισσότερους από εμάς, διαθέτει την τελευταία τεχνολογία Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένου του MIMO, που σημαίνει πολλαπλών πολλαπλών λειτουργιών. Αν έχετε δρομολογητή διπλής ζώνης, το Apple TV 4K συνδέεται ουσιαστικά με αυτό δύο φορές (μία φορά σε κάθε μπάντα). Αυτό μπορεί να είναι γρηγορότερο από μια ενσύρματη σύνδεση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πρόκειται για περιεχόμενο 4K.

Πώς η τηλεόραση της Apple TV & # 34; Η εφαρμογή μπορεί να απλοποιήσει τη ροή της ζωής σας

Δεδομένου ότι ζούμε σε έναν κόσμο ροής όπου πολλά πράγματα είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, μπορεί να είναι λίγο παράλυτο να καταλάβουμε τι να προσέξουμε. Και χάρη σε τόσες πολλές διαφορετικές υπηρεσίες, πού να το παρακολουθήσετε.

Η απάντηση της Apple είναι μια νέα εφαρμογή που απλά ονομάζεται "τηλεόραση". Με πολλούς τρόπους, είναι το ίδιο με αυτό που λαμβάνετε όταν ανοίγετε το Hulu Plus ή άλλη παρόμοια εφαρμογή. Θα δείτε μια ποικιλία διαφορετικών εκπομπών και ταινιών ξεκινώντας από αυτά που έχετε παρακολουθήσει πρόσφατα και επεκτείνοντας τους προτεινόμενους τίτλους. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτά τα βίντεο προέρχονται από διάφορες πηγές από το Hulu Plus έως το HBO Τώρα στη συλλογή ταινιών σας στο iTunes. Η εφαρμογή τηλεόρασης συγκεντρώνει όλο αυτό το περιεχόμενο σε ένα μέρος, ώστε να μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε σε όλα αυτά. Υπάρχει ακόμη και ένα αθλητικό κανάλι που θα εμφανίζει ζωντανά αθλητικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών βαθμολογιών. Δυστυχώς, το Netflix δεν είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή τηλεόρασης της Apple, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε ανεξάρτητα το Netflix.

Υπάρχει κάποιος λόγος να αγοράσετε την τηλεόραση 4K της Apple;

Με μια λέξη: όχι. Ακόμη και αν δεν σχεδιάζετε ποτέ την αναβάθμιση σε μια τηλεόραση 4K, η αναβάθμιση της ταχύτητας επεξεργασίας, η απόδοση γραφικών (που τετραπλασιάζεται με την Apple TV 4K) και η ταχύτητα του internet αξίζει εύκολα τα 30 δολάρια επιπλέον που θα πληρώσετε για την έκδοση 4K.

Ο κύριος λόγος για να εξεταστεί η μη-4K έκδοση είναι αν δεν ενδιαφέρεστε τόσο για τις διάφορες εφαρμογές και παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε από το App Store. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να προτιμάτε να ψάχνετε φθηνότερες λύσεις, όπως ένα stick Roku.

Υπάρχουν δύο επίπεδα αποθήκευσης στο Apple TV 4K: 32 GB και 64 GB. Η διαφορά είναι $ 20 και φαίνεται ανόητο να μην ξοδέψετε τα επιπλέον 20 δολάρια για να πάρετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης, αλλά η Apple ποτέ δεν έδωσε έναν αναμφισβήτητο λόγο για τον οποίο πρέπει να δαπανήσετε τα πρόσθετα χρήματα.