Τα κορυφαία μας πέντε διαστημικά παιχνίδια όλων των εποχών

Ο χώρος μπορεί να είναι το τελικό σύνορο, αλλά μέσω της μαγείας των βιντεοπαιχνιδιών, έχουμε διασχίσει το κενό αμέτρητες φορές. Οι τίτλοι που μας οδήγησαν να εξερευνήσουμε και να αγωνιστούμε σε απομακρυσμένα αστέρια συστήματα ήταν όλα τα οργή στα τέλη της δεκαετίας του '90 και παρόλο που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν δει μια ξηρασία διαστημικών sims, το είδος επιστρέφει με μεγάλο τρόπο. Εδώ είναι μια λίστα των πέντε αγαπημένων μας. Ορισμένα είναι παλιά, μερικά είναι καινούργια, αλλά όλα είναι κλασικά.

01 από 05

Ελεύθερος επαγγελματίας

Πολλοί γνωρίζουν τον Chris Roberts ως τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το Star Citizen, αλλά είναι στην επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών για σχεδόν τριάντα χρόνια. Freelancer κυκλοφόρησε το 2003, και προσπάθησε να κάνει πολλά από τα πράγματα που προσπαθεί τώρα Star Citizen. Μια δυναμική οικονομία, πολλά πλοία για να πετούν και στολή και ένα μοναδικό και μεγάλο ηλιακό σύστημα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει ο Freelancer. Δυστυχώς, η τεχνολογία του χρόνου δεν μπορούσε να παράσχει τα εργαλεία Roberts και η ομάδα του έπρεπε να κάνει ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά Freelancer είναι μακριά από μια αποτυχία. Το παιχνίδι έχει πάνω από 46 συστήματα αστέρων, τέσσερις αυτοκρατορίες με δική τους κληρονομιά και ιδανικά, και μια συναρπαστική εκστρατεία για έναν παίκτη. Είναι ακόμα ένα τεράστιο ποσό διασκέδασης, ακόμα και σήμερα, και είναι σίγουρο ότι θα σας παλίρροια μέχρι να μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας στο Star Citizen.

02 του 05

EVE Online

Εάν υπάρχει μια άγρια ​​Δύση στο διάστημα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι είναι τα συστήματα που απαρτίζουν το New Eden, το περιβάλλον για το MMO Eve Online. Σε αντίθεση με πολλά MMOs, το σύνολο κανόνων της EVE είναι μικρό και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Αυτό οδηγεί σε μια ξέφρενη αίσθηση σε ό, τι κάνετε και είναι πολύ εύκολο για τους μαραθουράτες να εξατμίσουν ένα πλοίο που περάσατε ένα χρόνο που δουλεύει προς την κατοχή του με την αναλαμπή ενός ματιού. Για ένα βάναυσο παράδειγμα και για τον παίκτη που θα είναι η ζωή ανάμεσα στα αστέρια, μην κοιτάζετε περισσότερο από την EVE Online.

03 του 05

Ανεξαρτησία πόλεμος 2: άκρο του χάους

Αν θέλετε ποτέ να ζήσετε τη ζωή ενός λαθρεμπορίου αστέρι, που ζείτε σε μια αστεροειδή λίμνη, τότε ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας 2: Η άκρη του χάους είναι το εισιτήριο για σας. Λαμβάνοντας το ρόλο ενός νεαρού αγόριου του οποίου ο πατέρας έχει σκοτωθεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, θα βρεθείτε να κατευθυνθείτε στη βάση του αστεροειδούς της θείας σας. Η ιστορία του IWAR 2 είναι εκτός αυτού του κόσμου (κυριολεκτικά) και το gameplay κράτησε εκπληκτικά καλά για ένα παιχνίδι από το 2001. Μία προειδοποίηση όμως, οι σκηνές κοπής CGI δεν κρατιούνται καλά και είναι γελοία κακά. Ωστόσο, αν μπορείτε να κοιτάξετε παρελθόν τα τυριά αποτελέσματα, IWAR 2 είναι μια από τις καλύτερες διαστημικές όπερες όλων των εποχών.

04 του 05

FreeSpace 2

Όχι μόνο η συνεχιζόμενη πάλη της ανθρωπότητας ενάντια στους Shivans ενθουσιάζει, αλλά με το FreeSpace 2 έχετε την επιλογή να παίζετε και αμέτρητες άλλες ιστορίες. Το 2002, ο Voliton κυκλοφόρησε το πηγαίο κώδικα του FreeSpace 2 στο κοινό, επιτρέποντας την εμφάνιση ατελείωτων mods. Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα σχετικά με το FreeSpace 2 δεν είναι μόνο το ίδιο το παιχνίδι, αλλά η ιδιοφυΐα κοινότητα που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό. Μπορείτε να παίξετε ολόκληρες εκστρατείες στο Babylon 5, το Battlestar Galactica, ακόμα και πρωτότυπα σύμπαντα. Η ευελιξία από μόνη της το καθιστά ένα από τα πιο εικονικά διαστημικά sims ποτέ.

05 του 05

Elite: Επικίνδυνο

Elite: Επικίνδυνη είναι η πιο πρόσφατη καταχώρηση στη λίστα και εξακολουθεί να λαμβάνει νέο περιεχόμενο και ενημερώσεις. Όπως το IWAR 2 και το FreeLancer, ρίχνετε στο διάστημα και εξαρτάται από εσάς να φτιάξετε το δρόμο σας. Δεν υπάρχει κανένας βασικός τρόπος ιστορίας και το παιχνίδι είναι ένα MMO, αλλά μπορείτε να περάσετε μέρες χωρίς να συναντήσετε κανέναν στην απεραντοσύνη του χώρου. Εναπόκειται σε εσάς να αναζητήσετε φίλους, να κερδίσετε πολλά χρήματα ή να ανταλλάξετε το δρόμο σας προς την κορυφή, καθώς και να επιλέξετε την πλευρά σας στο fraktion metagame.