Πώς να καταλάβετε τη σύνδεση του Cloud Computing και του SDN

Όπως και η εικονικοποίηση, η τεχνολογία Software Defined Networking (SDN) είναι κάτι πολύ σημαντικό για την περαιτέρω υιοθέτηση του cloud computing. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η δραστική εξέλιξή του οδήγησε σε ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο όσον αφορά το εύρος ζώνης. Μια πτυχή που πολλοί από εμάς έχουν την τάση να ξεχνάμε για το σύννεφο είναι ότι δεν είναι εντελώς ψηφιακό. Σε ένα ή τον άλλο τόπο στον κόσμο, πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο δεδομένων ή ένας φυσικός διακομιστής που να λειτουργεί σαν τη ραχοκοκαλιά του cloud computing.

Τι σημαίνει αυτό για τους προμηθευτές σύννεφων;

Για να διατηρήσουν το ρυθμό τους με την εκπληκτική ανάπτυξη σύννεφων, πρέπει να αναπτύξουν έναν αυξανόμενο αριθμό κέντρων δεδομένων, τοποθετώντάς τους σε παγκόσμιο επίπεδο για να μειώσουν την λανθάνουσα κατάσταση στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τους παγκόσμιους πελάτες. Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν για τον εαυτό τους υποδομή σύννεφο για τη διαχείριση αυτών των εγκαταστάσεων και τη σύνδεσή τους μεταξύ τους.

Φυσικά, θέτει μια αυξανόμενη ζήτηση στα δίκτυα. Έτσι, η σημερινή τεχνολογία δικτύωσης εξελίσσεται ταχέως ως ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκ στον τομέα του cloud computing. Το ζήτημα είναι ότι οι πόροι υλικού δικτύωσης δεν έχουν προκύψει για να διατηρήσουν το ρυθμό τους με το σύννεφο, παρόλο που έχουν υπολογιστικό υλικό. Με απλά λόγια, δεν μπορεί ούτε εύκολα να αναπτυχθεί ούτε να κλιμακωθεί.

SDN Steps In

Οι προκλήσεις μπροστά από τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων είναι τεράστιες καθώς αναμένεται να προκύψουν σε συνάρτηση με τη ζήτηση των πελατών. Οι κύριες προκλήσεις είναι η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για εύρος ζώνης και η ταχεία ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για τους πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων δεν χρειάζονται απλώς ένα κλιμακωτό δίκτυο, αλλά επίσης ένα λαμπρό. Εδώ μπαίνει το SDN.

Η απαίτηση για προγραμματιζόμενα δίκτυα, τα οποία μπορούν να καθοριστούν με την ώθηση ενός κλειδιού που εξελίχθηκε μετά από τον πολλαπλασιασμό των προσωπικών συσκευών και των εφαρμογών cloud - δύο από τις μεγαλύτερες τάσεις που μαζί οδηγούν μια βασική αλλαγή στη σχέση μεταξύ της επιχειρηματικής στρατηγικής και της πληροφορικής. Το SDN δίνει την ευκαιρία να επιταχυνθεί η παροχή πληροφοριών καθώς και να μειωθεί το κόστος.

Βασικά, ένα SDN είναι σε συμβατική δικτύωση τι είναι το σύννεφο σε μια συμβατική πλατφόρμα υπολογιστών. Οι μέθοδοι με τις οποίες ελέγχεται το SDN, είναι τελείως διαφορετικές από το υλικό ελέγχου - αυτό επιτρέπει πιο ολοκληρωμένη και πλήρη βελτιστοποίηση του λογισμικού καθώς και του υλικού. Παρέχει επίσης ακριβώς το επίπεδο ευελιξίας και κλιμάκωσης που απαιτείται για την περαιτέρω εξέλιξη του cloud computing.

Εκτός από το επαρκές εύρος ζώνης για συνεχή λειτουργία και τη σωστή τεχνολογία αυτοματισμού, το SDN υποδεικνύει ένα ακόμα βήμα για μια πλήρως ψηφιακή υποδομή τόσο για τους πωλητές όσο και για τους πελάτες. Όσον αφορά τις λειτουργίες δικτύου, τα SDN παρουσιάζουν πολλά από τα παρόμοια πλεονεκτήματα όπως το cloud computing που προσδίδει στην επιχείρηση. Η αυξημένη ευελιξία και η ευελιξία θα επιτρέψουν την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων δικτύωσης, ενώ η μείωση του λειτουργικού κόστους θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη καινοτομία και σημαντική εξοικονόμηση από τον πελάτη.

Εξετάστε οποιοδήποτε σύστημα - το σύνολο είναι εξίσου έξυπνο με τα συστατικά του στοιχεία - το σύννεφο δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αυτό.

Ενώ είναι αλήθεια ότι το cloud computing είναι ένα από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά εργαλεία για οποιαδήποτε επιχείρηση, ταυτόχρονα, το πλήρες δυναμικό του δεν μπορεί να υλοποιηθεί εάν φορτωθεί με συμβατικό υλικό δικτύωσης. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο η SDN έχει τόσο ζωτική και στενή σχέση με το σύννεφο.

Χωρίς το SDN, το cloud computing απλά δεν μπορεί να συνεχίσει την εξέλιξή του και η σύνδεση μεταξύ του cloud computing και του λογισμικού που καθορίζεται από το δίκτυο είναι πολύ ισχυρή.