Αρχεία του Blog: Τι είναι και γιατί έχουν σημασία

Τα αρχεία ιστολογίων είναι η καρδιά και η ιστορία του ιστολογίου σας. Ενώ οι πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου εμφανίζονται στην αρχική σελίδα του ιστολογίου σας , οι παλαιότερες αναρτήσεις σας είναι πιο δύσκολο να βρεθούν. Χάρη στη δυνατότητα αρχειοθέτησης στις περισσότερες εφαρμογές blogging, οι παλαιότερες αναρτήσεις σας μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή στο μέλλον. Εναπόκειται σε εσάς να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο για τους επισκέπτες να βρίσκουν συγκεκριμένες αναρτήσεις στα αρχεία σας καθώς δημοσιεύετε όλο και περισσότερο περιεχόμενο με την πάροδο του χρόνου.

Πώς τα Αρχεία του Blog εξελίχθηκαν

Θυμηθείτε, στις πρώτες ημέρες της μπλογκόσφαιρας, τα blogs ήταν ηλεκτρονικά ημερολόγια όπου οι καταχωρήσεις δημοσιεύονταν σε αντίστροφη χρονολογική σειρά με την πιο πρόσφατη καταχώρηση (που ονομάζεται ανάρτηση) που δημοσιεύθηκε στην κορυφή της αρχικής σελίδας του ιστολογίου. Οι αναγνώστες θα μπορούσαν να μετακινηθούν μέσω σελίδων και σελίδων των αναρτήσεων ιστολογίου για να διαβάσουν το πλήρες ημερολόγιο.

Καθώς τα ιστολόγια εξελίχθηκαν για να γίνουν πηγές ηλεκτρονικών σχολίων, ειδήσεων και επιχειρηματικών επικοινωνιών, έγινε όλο και πιο σημαντικό για τους αναγνώστες να μπορούν να πλοηγηθούν στις παλιές θέσεις για να βρουν περιεχόμενο που τους έχει σημασία. Ξαφνικά, τα αρχεία blog έγιναν πολύ πιο σημαντικά και οι πάροχοι εφαρμογών blogging ξεκίνησαν χαρακτηριστικά που θα επέτρεπαν στους αναγνώστες να πλοηγούν ευκολότερα μέσω παλαιότερων αναρτήσεων ιστολογίου. Αυτές οι παλαιότερες αναρτήσεις ιστολογίου αναφέρονται ως αρχεία ιστολογίου.

Γιατί τα αρχεία του Blog έχουν σημασία

Τα αρχεία ιστολογίου είναι σημαντικά για την επιτυχία του ιστολογίου σας για διάφορους λόγους. Το πιο σημαντικό, δίνουν στο blog σας βάθος και αξιοπιστία. Ένα ιστολόγιο με χρόνια αρχείων έχει ένα πάνω χέρι πάνω από ένα blog με αρχεία μόνο μερικών μηνών. Αυτό συμβαίνει επειδή με κάθε νέα δημοσίευση ιστολογίου οι μηχανές αναζήτησης έχουν έναν άλλο τρόπο να βρουν το ιστολόγιό σας και οι άνθρωποι έχουν περισσότερους τρόπους να βρουν το ιστολόγιό σας μέσω δημοσιεύσεων που μοιράζονται μέσω των συνδέσεών τους στο διαδίκτυο, συζητούνται μέσω καταχωρήσεων σε άλλα ιστολόγια ή μέσω ενημερώσεων Twitter κ.ο.κ. Με άλλα λόγια, περισσότερες θέσεις ισούνται με περισσότερα σημεία εισόδου, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερους τρόπους για τους ανθρώπους να βρουν το ιστολόγιό σας και περισσότερη κυκλοφορία blog.

Τα περισσότερα αρχεία ιστολογίου είναι γεμάτα με μείγμα έγκαιρων αναρτήσεων και αειθαλών θέσεων. Με απλά λόγια, αειθαλείς θέσεις είναι θέσεις που μπορούν να αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες στις αειθαλείς θέσεις σας δεν θα ξεπεραστούν σε μερικούς μήνες ή ακόμα και σε δύο χρόνια. Το αειθαλές περιεχόμενο είναι σημαντικό σήμερα, αύριο και χρόνια από τώρα. Αυτό είναι το περιεχόμενο των αρχείων του ιστολογίου σας που θα συνεχίσουν να οδηγούν την κυκλοφορία στο ιστολόγιό σας για τα επόμενα χρόνια. Όταν οι νέοι επισκέπτες διαπιστώσουν ότι το αρχειοθετημένο περιεχόμενο, θα μπορούσαν απλώς να κάνουν κλικ για να διαβάσουν πιο πρόσφατο περιεχόμενο και θα μπορούσαν να γίνουν πιστός επισκέπτες.

Ταυτόχρονα, τα αρχεία ιστολογίου είναι σημαντικά για τους τακτικούς αναγνώστες σας (και ειλικρινά, όλοι οι επισκέπτες), επειδή διευκολύνουν τους ανθρώπους να βρουν περιεχόμενο που τους έχει σημασία. Για παράδειγμα, εάν ένας επισκέπτης διαβάζει μια τρέχουσα ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέροντος (για παράδειγμα, μια αναθεώρηση ενός νέου προϊόντος), μπορεί να κάνει κλικ στα αρχεία του ιστολογίου για να πάρει σχετικές πληροφορίες, όπως παρόμοιες κριτικές προϊόντων, και ούτω καθεξής. Όλο αυτό το περιεχόμενο είναι εύκολο να βρεθεί χάρη στη λειτουργία αρχειοθέτησης.

Πώς να διαμορφώσετε τα αρχεία του ιστολογίου σας

Έχετε υπόψη ότι όλες οι εφαρμογές blogging δεν προσφέρουν το ίδιο επίπεδο προσαρμογής και προσβασιμότητας για τα αρχεία blog. Εάν είναι δυνατόν, κάντε το αρχείο του ιστολογίου σας προσβάσιμο τόσο από την κατηγορία και την ημερομηνία μετά την πλευρά στην πλαϊνή γραμμή του ιστολογίου σας. Επιπλέον, προβάλλετε κατηγορίες μετά (για χρήστες του Blogger, ετικέτες εμφάνισης) στο κάτω μέρος κάθε δημοσίευσης ιστολογίου. Εάν η εφαρμογή blogging σας το επιτρέπει, εμφανίστε συνδέσμους σε σχετικές αναρτήσεις στο τέλος κάθε δημοσίευσης ιστολογίου.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να φτιάξετε εύκολα τα αρχεία του ιστολογίου σας είναι να εμφανίσετε μια ροή κατηγοριών στην πλαϊνή γραμμή ή το υποσέλιδο . Δείξτε τις πιο πρόσφατες 3-5 αναρτήσεις σε μια δημοφιλής κατηγορία για να είναι γρήγορη και εύκολη η πρόσβαση των χρηστών σε αυτές τις θέσεις. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες προβολής feeds στις δημοφιλέστερες και πιο σχολιασμένες αναρτήσεις σας. Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress , η προσθήκη αυτών των ροών είναι εύκολη μέσω της χρήσης γραφικών στοιχείων ενσωματωμένων σε πολλά θέματα ή μέσω των plug-ins του WordPress.