Τι είναι τα Widgets στο Web;

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα γραφικό στοιχείο Web;

Ένα γραφικό στοιχείο ιστού (συνήθως αναφέρεται απλώς ως widget) είναι ένα μικρό πρόγραμμα που μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε στον ιστότοπό σας, στο blog σας ή στην προσωπική αρχική σελίδα. Ένα κοινό παράδειγμα ενός γραφικού στοιχείου που οι περισσότεροι από εμάς τρέχουν σχεδόν καθημερινά είναι αυτές οι διαφημίσεις Google. Αυτές οι διαφημίσεις παράγονται τοποθετώντας ένα μικρό κομμάτι κώδικα στην ιστοσελίδα. Το σκληρό μέρος - επιλέγοντας μια διαφήμιση που ταιριάζει με το περιεχόμενο και την εμφάνιση αυτής της διαφήμισης - γίνεται από την Google.

Ωστόσο, τα διαδικτυακά γραφικά στοιχεία δεν περιορίζονται σε διαφημίσεις. Ένα widget μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ψηφοφορία σε ψηφοφορία σε πρόβλεψη καιρού σε λίστα τρέχοντων τίτλων σε ένα σταυρόλεξο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο ιστολόγιό σας για να δώσετε μια διαδραστική εμπειρία στους αναγνώστες σας ή μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην εξατομικευμένη αρχική σελίδα σας για να βρείτε πληροφορίες που θέλετε να βλέπετε τακτικά.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα γραφικό στοιχείο Web;

Εάν διαβάζετε τα blogs, πιθανότατα έχετε τρέξει σε πολλά widgets χωρίς να το γνωρίζετε. Έχετε δει ένα σύνδεσμο "σελιδοδείκτη αυτό με del.icio.us" κάτω από μια καταχώρηση ιστολογίου; Αυτό είναι ένα γραφικό στοιχείο ιστού. Ή, ίσως έχετε δει ένα κουμπί "Digg it". Αυτό είναι ένα άλλο widget web.

Αν γράφετε στο δικό σας ιστολόγιο, τα widgets web μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παροχή πρόσθετης λειτουργικότητας. Για παράδειγμα, το Feedburner είναι ένας ιστότοπος που επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν για την ροή RSS . Παρέχουν ένα widget που μπορείτε να βάλετε στο blog σας για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να εγγραφούν. Το YouTube παρέχει επίσης ένα γραφικό στοιχείο, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής των αγαπημένων σας βίντεο. Και αυτά είναι μόνο δύο από τα πολλά widget που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το ιστολόγιό σας.

Αλλά widgets δεν είναι μόνο για προσωπική χρήση . Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν επίσης widgets για να βελτιώσουν τις ιστοσελίδες τους. Τα Widgets μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των επισκεπτών στον ιστότοπο και την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο επισκέπτης βρήκε τον ιστότοπο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παροχή συνδικαλιστικού περιεχομένου, όπως σχετικό περιεχόμενο από το Associated Press, ή πληροφορίες όπως προσφορές μετοχών.

Δεν ξέρω τίποτα για τον προγραμματισμό. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ακόμα ένα γραφικό στοιχείο Web;

Η ομορφιά των widgets είναι ότι δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να προγραμματίσετε να τα χρησιμοποιήσετε. Η εγκατάσταση ενός γραφικού στοιχείου ιστού στον ιστότοπό σας, είτε πρόκειται για μια προσωπική σελίδα έναρξης είτε για ένα blog, είναι ένα απλό θέμα της αντιγραφής του κώδικα και της επικόλλησής του στο κατάλληλο μέρος του ιστότοπού σας.

Η αντιγραφή του κώδικα είναι συχνά απλή από μια μετάβαση που σας επιτρέπει να επιλέξετε πώς θέλετε να εμφανίζεται το widget και να ενεργεί και, στη συνέχεια, δημιουργεί τον κώδικα για εσάς. Στη συνέχεια, μπορείτε να επισημάνετε τον κώδικα με το ποντίκι και είτε να επιλέξετε επεξεργασία-αντιγραφή από το μενού του προγράμματος περιήγησης, είτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο ελέγχου στο πληκτρολόγιό σας και να πληκτρολογήσετε το γράμμα «C».

Η τοποθέτηση του κώδικα είναι λίγο πιο δύσκολη επειδή πρέπει να ξέρετε πού να πάτε για να την επικολλήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε έναν δημοφιλές οικοδεσπότη ιστοτόπου όπως το Blogger ή το LiveJournal, μπορείτε να αναζητήσετε μέσω των εγγράφων βοήθειας και των συχνών ερωτήσεων για πληροφορίες σχετικά με το πού να εγκαταστήσετε ένα γραφικό στοιχείο. Ή μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσω αυτού του ιστότοπου για μερικά από τα άρθρα που έχω παράσχει σχετικά με την προσθήκη διαδικτυακών γραφικών στοιχείων σε ιστολόγια και εξατομικευμένες αρχικές σελίδες .

Μόλις ξέρετε πού να το επικολλήσετε, το σκληρό μέρος τελείωσε. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, επιλέξτε επεξεργασία-επικόλληση από το μενού του προγράμματος περιήγησης για να επικολλήσετε τον κώδικα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο ελέγχου στο πληκτρολόγιό σας και να πληκτρολογήσετε το γράμμα 'V'.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μην αφήσετε τον κώδικα να σας εκφοβίσει. Μόλις περάσετε τη διαδικασία μία φορά, είναι πραγματικά πολύ απλό να προσθέσετε περισσότερα widgets στον ιστό σας.