Τι είναι ένα αρχείο ASF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ASF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ASF είναι ένα αρχείο Advanced Files Format που αναπτύχθηκε από τη Microsoft, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για τη ροή δεδομένων ήχου και βίντεο. Ένα αρχείο ASF μπορεί επίσης να περιέχει μεταδεδομένα, όπως έναν τίτλο, δεδομένα συγγραφέα, αξιολόγηση, περιγραφή κλπ.

Η δομή των δεδομένων ήχου ή βίντεο είναι κατανοητή από ένα αρχείο ASF, αλλά δεν προσδιορίζει τη μέθοδο κωδικοποίησης. Ωστόσο, τα WMA και WMV είναι τα δύο πιο συνηθισμένα είδη δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο δοχείο ASF, έτσι τα αρχεία ASF εμφανίζονται πιο συχνά με μία από αυτές τις επεκτάσεις αρχείων.

Η μορφή αρχείου ASF υποστηρίζει κεφάλαια και υπότιτλους, καθώς και ροή προτεραιοτήτων και συμπίεσης, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για streaming.

Σημείωση: Το ASF είναι επίσης ένα αρκτικόλεξο για το Atmel Software Framework και μια συντομογραφία που σημαίνει "Και έτσι λοιπόν".

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ASF

Μπορείτε να αναπαραγάγετε ένα αρχείο ASF με Windows Media Player, VLC, PotPlayer, Winamp, GOM Player, MediaPlayerLite και πιθανώς μερικούς άλλους δωρεάν πολυμέσα.

Σημείωση: Προσέξτε να αποφύγετε τη σύγχυση ενός αρχείου ASF και ASX. Το τελευταίο είναι ένα αρχείο Microsoft ASF Redirector που είναι απλώς μια λίστα αναπαραγωγής / συντόμευσης σε ένα ή περισσότερα αρχεία ASF (ή σε κάποιο άλλο αρχείο πολυμέσων). Μπορείτε πιθανότατα να ανοίξετε ένα αρχείο ASX, όπως θα κάνατε ένα αρχείο ASF, επειδή ορισμένοι παίκτες πολυμέσων υποστηρίζουν τη μορφή της λίστας αναπαραγωγής, αλλά δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο ASX ως ASF. είναι απλά μια συντόμευση στο πραγματικό αρχείο ASF.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ASF

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο ASF, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν προγραμμάτων μετατροπής βίντεο και δωρεάν εφαρμογών που μπορούν να μετατρέψουν αρχεία ήχου . Απλά ανοίξτε το αρχείο ASF σε μία από αυτές τις εφαρμογές και επιλέξτε να μετατρέψετε το αρχείο σε μια νέα μορφή.

Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε το αρχείο ASF σας για να είναι αρχείο MP4 , WMV, MOV ή AVI , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μετατροπέα βίντεο ή Avidemux .

Το Zamzar είναι ένας τρόπος για να μετατρέψετε το ASF σε MP4 σε Mac ή σε οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα . Απλά μεταφορτώστε το αρχείο ASF στον ιστότοπο της Zamzar και επιλέξτε να το μετατρέψετε σε MP4 ή σε οποιαδήποτε άλλη υποστηριζόμενη μορφή, όπως 3G2, 3GP , AAC , AC3 , AVI, FLAC , FLV , MOV, MP3 , MPG , OGG , WAV , κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία ASF

Το ASF ήταν παλαιότερα γνωστό ως Active Streaming Format και Advanced Streaming Format.

Πολλές ανεξάρτητες ή εξαρτώμενες ροές ήχου / βίντεο μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα αρχείο ASF, συμπεριλαμβανομένων των ροών πολλαπλών ρυθμών μετάδοσης bit, το οποίο είναι χρήσιμο για δίκτυα με μεταβαλλόμενα εύρη ζώνης . Η μορφή αρχείου μπορεί επίσης να αποθηκεύει ιστοσελίδες, σενάρια και ροές κειμένου.

Υπάρχουν τρία τμήματα ή αντικείμενα που περιέχονται σε ένα αρχείο ASF:

Όταν ένα αρχείο ASF ρέει μέσω του Διαδικτύου, δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε πλήρως πριν να το δείτε. Αντ 'αυτού, μόλις ένας συγκεκριμένος αριθμός bytes έχει ληφθεί (τουλάχιστον η κεφαλίδα και ένα αντικείμενο δεδομένων), το αρχείο μπορεί να μεταδοθεί με ροή καθώς τα υπόλοιπα κατεβάζονται στο παρασκήνιο.

Για παράδειγμα, αν ένα αρχείο AVI μετατραπεί σε ASF, το αρχείο μπορεί να αρχίσει να παίζει σύντομα μετά, αντί να χρειάζεται να περιμένει ολόκληρο το αρχείο για λήψη, όπως αυτό που είναι απαραίτητο για τη μορφή AVI.

Διαβάστε την επισκόπηση της μορφής αρχείου ASF της Microsoft ή της προδιαγραφής προδιαγραφών προηγμένων συστημάτων (αρχείο PDF ) για περισσότερες πληροφορίες.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε αν το αρχείο σας δεν ανοίγει με κανένα από τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, είναι η επέκταση αρχείου. Βεβαιωθείτε ότι στην πραγματικότητα διαβάζει ".ASF" και όχι κάτι παρόμοιο. Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που γράφεται πολύ όπως το ASF, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα δύο είναι παρόμοια ή ότι συνεργάζονται με τα ίδια προγράμματα λογισμικού.

Για παράδειγμα, το AFS είναι μια επέκταση αρχείου για τα αρχεία του έργου STAAD.foundation που δημιουργήθηκαν από την έκδοση λογισμικού 6 της STAAD Foundation Advanced CAD της Bentley Systems. Παρόλο που χρησιμοποιούνται τα ίδια γράμματα επεκτάσεων αρχείων, δεν έχουν καμία σχέση με τη μορφή αρχείου ASF της Microsoft.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες μορφές αρχείων, όπως αρχεία χάρτη του Street Atlas USA, αρχεία Secure Audio, αρχεία SafeText και αρχεία McAfee Fortress. Όλες αυτές οι μορφές αρχείων χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου SAF και ανήκουν σε (κατά το πλείστον) διακοπτόμενο λογισμικό.