Βασικές διαφορές μεταξύ του AutoCAD και άλλων προγραμμάτων 3D

Η κύρια διαφορά μεταξύ του AutoCAD και άλλων 3D προγραμμάτων είναι ο σκοπός για τον οποίο έχει σχεδιαστεί. Τα συνήθη προγράμματα 3D μοντελοποίησης και κινούμενης εικόνας έχουν σχεδιαστεί για να είναι ένας κενός καμβάς όπου μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε από το μηδέν. Τα προγράμματα CAD, όπως το AutoCAD, είναι σχεδιασμένα να είναι τεχνικά εργαλεία με λειτουργίες στον βιομηχανικό σχεδιασμό, στον μηχανικό σχεδιασμό, στην αρχιτεκτονική και ακόμη και σε τομείς όπως η αεροδιαστημική μηχανική και η αστροναυτική. Ο ίδιος ο όρος CAD συμβολίζει είτε σχεδιασμό με υπολογιστή είτε σχεδιασμό με υπολογιστή, επικεντρωμένη σε πιο τεχνικό σχεδιασμό και σχεδιασμό χρήσεων.

Διάφορα εργαλεία

Αυτό σημαίνει ότι έρχονται και με διαφορετικά εργαλεία. Το τυπικό πρόγραμμα 3D μοντελοποίησης και ζωγραφικής σας διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για να οικοδομήσουν έναν κόσμο από το έδαφος και στη συνέχεια να ζωντανέψουν τον κόσμο όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Ως αποτέλεσμα, έχει ολόκληρα εργαλεία που αφιερώνεται στην πιο καλλιτεχνική πλευρά της μοντελοποίησης και της κινούμενης εικόνας, από το σχήμα έως την υφή - καθώς και τα εργαλεία που αφιερώνουν στη δημιουργία απλών κινουμένων σχεδίων με βάση το χρονικό πλαίσιο που περιλαμβάνουν πολλαπλά αντικείμενα που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. Τα προγράμματα CAD επικεντρώνονται στη δημιουργία τεχνικών κλίμακας με ακρίβεια σε κλίμακα που θα λειτουργούσαν στον πραγματικό κόσμο με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν στο εικονικό τους περιβάλλον. Τα εργαλεία εστιάζουν περισσότερο στην κλίμακα, τις μετρήσεις και την ακρίβεια, επειδή αυτά τα μοντέλα πρέπει να είναι αρκετά ακριβή ώστε να χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, την κατασκευή ή ακόμα και σε φυσικές προσομοιώσεις. Ορισμένα προγράμματα, όπως το Google Sketchup , προσπαθούν να συνδυάσουν τα δύο, αλλά με ποικίλους βαθμούς επιτυχίας.

Ποιότητα της παραγωγής

Η ποιότητα της παραγωγής διαφέρει. Τα προγράμματα 3D κινούμενων σχεδίων και μοντελοποίησης επικεντρώνονται σε υψηλής απόδοσης πολυεπίπεδα με λεπτομερείς υφές και χάρτες χτύπησης, με τέτοια λεπτά στοιχεία όπως κλώνοι μαλλιών και γούνας, ρέον ύφασμα, μεμονωμένα φύλλα δέντρων, κινούμενα συστήματα σωματιδίων, κινούμενα σώματα νερού, κ.λπ. Ολόκληρος ο στόχος είναι να δημιουργηθεί η πιο οπτικά ελκυστική παραγωγή. Στα προγράμματα CAD, το πώς φαίνεται δεν είναι τόσο σημαντικό όσο λειτουργεί. Δεν διαθέτετε τα ίδια εργαλεία για να δημιουργήσετε λεπτομερείς, υψηλού επιπέδου renders με χάρτες και άλλες βελτιώσεις. Η έξοδος από τα προγράμματα CAD είναι γενικά πολύ πιο απλή και γυμνά κόκαλα, ακριβώς όπως ένα διάγραμμα μηχανικής ή σχεδίασης πρέπει να είναι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να παράγετε λεπτομερή μοντέλα στο λογισμικό CAD, αν και είναι πολύ πιο χρονοβόρα και δύσκολο, και τα προγράμματα CAD δεν είναι πραγματικά κομμένα για κάτι σαν animation χαρακτήρων. Τα περισσότερα συστήματα οστών, τα συστήματα σωματιδίων, τα συστήματα τρίχας και τα άλλα βασικά βοηθήματα που είναι πρακτικά πρότυπα στα σύγχρονα προγράμματα 3D μοντελοποίησης και κινούμενων σχεδίων. Η περιβαλλοντική μοντελοποίηση και η κινούμενη εικόνα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, χωρίς τη δυνατότητα χρήσης ορισμένων τύπων χαρτών και εργαλείων.

Αντίστροφα, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ακριβή, λειτουργικά, αρχιτεκτονικά, μηχανικά και μηχανικά μοντέλα, έργα τέχνης και σχεδιαγράμματα σε ένα πρότυπο πρόγραμμα 3D μοντελοποίησης και κινούμενων σχεδίων - αλλά και πάλι, θα αντιμετωπίζατε δυσκολίες. Ενώ είναι πιο εύκολο να κάνετε ένα πολύπλοκο πρόγραμμα να κάνετε κάτι απλό από το να κάνετε ένα απλό πρόγραμμα σε κάτι περίπλοκο, τα περισσότερα τυποποιημένα προγράμματα 3D animation και μοντελοποίησης δεν κάμπτονται καλά στις ροές εργασίας που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μοντέλων σε προγράμματα CAD, της ακρίβειας.

Τελικές σκέψεις

Έτσι, στο τέλος, όταν παίρνετε τη μακρά όψη, δεν υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά μεταξύ προγραμμάτων CAD και άλλων προγραμμάτων 3D μοντελοποίησης και κινούμενων σχεδίων. Όταν φτάνετε κοντά και προσωπικά, όμως, ο διάβολος στις λεπτομέρειες, και είναι όλα σχετικά με τη λειτουργικότητα και το σχεδιασμό. Ένα Ferrari και ένα Honda είναι και τα δύο αυτοκίνητα, αλλά το ένα είναι σχεδιασμένο για ταχύτητα, το άλλο για αξιόπιστη μεταφορά. Είναι το ίδιο είδος διαφοράς μεταξύ προγραμμάτων CAD και λογισμικού 3D animation.