Πώς να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας iPad

Ορισμένες εφαρμογές απαιτούν την ενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας

Μοιάζει πολύ με ένα smartphone, οι υπηρεσίες τοποθεσίας του iPad είναι αρκετά ακριβείς για τον εντοπισμό της θέσης σας. Εάν διαθέτετε ένα iPad που μπορεί να συνδεθεί με το 4G LTE, περιλαμβάνει επίσης ένα τσιπ υποβοηθούμενου GPS για τον προσδιορισμό της θέσης αλλά, ακόμα και χωρίς το GPS, λειτουργεί σχεδόν εξίσου καλά με τριγωνισμό Wi-Fi .

Ορισμένες εφαρμογές που απαιτούν την τοποθεσία σας περιλαμβάνουν χάρτες GPS και οτιδήποτε βρίσκει κοντινά σημεία, όπως σημεία ενδιαφέροντος ή άλλους χρήστες.

Ωστόσο, παρόλο που οι υπηρεσίες τοποθεσίας μπορούν να βρεθούν χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις, ίσως θελήσετε να την απενεργοποιήσετε εάν ανησυχείτε ότι οι εφαρμογές γνωρίζουν την τοποθεσία σας. Ένας άλλος λόγος για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPad είναι να εξοικονομήσετε ενέργεια από την μπαταρία .

Πώς να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Οι υπηρεσίες τοποθεσίας πιθανότατα έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για το iPad, οπότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε ταυτόχρονα την παρακολούθηση τοποθεσιών για όλες τις εφαρμογές σας:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις του iPad πατώντας Ρυθμίσεις .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και ανοίξτε το στοιχείο μενού Απόρρητο .
  3. Πατήστε Υπηρεσίες τοποθεσίας στο επάνω μέρος της οθόνης.
  4. Δίπλα στις Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι ένας πράσινος διακόπτης που μπορείτε να πατήσετε για να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας.
  5. Όταν ερωτηθείτε αν είστε βέβαιοι, πατήστε Απενεργοποίηση .

Θα πρέπει επίσης να μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης και να επιλέξετε το εικονίδιο του αεροπλάνου για να τοποθετήσετε το iPad σε λειτουργία αεροπλάνου. Λάβετε υπόψη ότι παρόλο που αυτή η μέθοδος θα τερματίσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας για όλες τις εφαρμογές σας μέσα σε λίγα λεπτά, διακόπτει επίσης το τηλέφωνό σας να πραγματοποιεί ή να πραγματοποιεί κλήσεις και να συνδέεται σε δίκτυα όπως Wi -Fi .

Σημείωση: Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας είναι φυσικά ακριβώς το αντίθετο της απενεργοποίησης, οπότε επιστρέψτε στο Βήμα 4 για να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Πώς να διαχειριστείτε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για μία εφαρμογή μόνο

Ενώ είναι πιο εύκολο να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για όλες τις εφαρμογές ταυτόχρονα, έχετε την επιλογή να αλλάζετε την ρύθμιση για τις μεμονωμένες εφαρμογές, έτσι ώστε να μην μπορούν να αναγνωρίσουν την τοποθεσία σας.

Κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιεί υπηρεσίες εντοπισμού ζητά πρώτα την άδειά σας, αλλά ακόμα και αν την έχετε επιτρέψει προηγουμένως, μπορείτε ακόμα να την απορρίψετε. Μόλις είναι απενεργοποιημένη, η εναλλαγή αυτή είναι απλή.

  1. Επιστρέψτε στο βήμα 3 στην παραπάνω ενότητα για να δείτε την οθόνη "Υπηρεσίες τοποθεσίας".
  2. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα εφαρμογών και πατήστε όποια θέλετε να απενεργοποιήσετε (ή ενεργοποιήσετε) τις υπηρεσίες τοποθεσίας για.
  3. Επιλέξτε Ποτέ για να το σταματήσετε τελείως ή Ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για να βεβαιωθείτε ότι η τοποθεσία σας δεν χρησιμοποιείται στο παρασκήνιο όταν δεν είστε ακόμη στην εφαρμογή. Ορισμένες εφαρμογές διαθέτουν μια επιλογή Πάντα , ώστε η τοποθεσία σας να μπορεί να εντοπιστεί ακόμη και όταν η εφαρμογή κλείσει.

Τι είναι η κοινή χρήση της τοποθεσίας μου;

Το iPad σας μπορεί επίσης να μοιραστεί την τρέχουσα θέση σας με μηνύματα κειμένου . Αν θέλετε πραγματικά να αφήσετε κάποιον να γνωρίζει πού βρίσκεστε όλη την ώρα, μπορείτε να προσθέσετε τους στο Find My Friends. Θα εμφανιστούν στην ενότητα Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου στην οθόνη "Υπηρεσίες τοποθεσίας".

Για να σταματήσετε τελείως την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας με άλλους, μεταβείτε σε αυτήν την οθόνη και πατήστε την πράσινη εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου.

Θέλετε περισσότερες συμβουλές σαν αυτό; Ελέγξτε τα κρυμμένα μυστικά μας που θα σας μετατρέψουν σε μια ιδιοφυΐα iPad .