Η σειρά 4K OLED TV της LG

Η προσφορά της κορεατικής εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας OLED στην οθόνη

Το 2016, η προσφορά της LG για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας OLED στην τεχνολογία οθόνης έλαβε ένα ακόμα μεγάλο βήμα μπροστά, μετά την ανακοίνωση της επωνυμίας στο Consumer Electronics Show μιας τεσσάρων σειράς ισχυρών σειρών τηλεοράσεων OLED. Αυτή η σειρά OLED παίρνει τα πάντα, από τα μοντέλα υπερυψηλής τεχνολογίας (που πιθανότατα θα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησής τους μέσω των προσαρμοσμένων καναλιών εγκατάστασης) σε πραγματικά μοντέλα που ενδέχεται να προκαλέσουν πρόκληση στις premium τηλεοράσεις LCD στην τιμή.

Η υπογραφή φαίνεται

Οι νέες κορυφαίες τηλεοράσεις LG OLED είναι οι σειρές G6 'Signature'. Αυτά τα πραγματικά θεαματικά θηρία είναι μόνο λίγο περισσότερο από 2,5 χιλιοστά βάθος (ναι, αυτό είναι mm, όχι cm) πάνω από τη συντριπτική πλειοψηφία των πισινών τους, και ακόμη πιο απίστευτα η πίσω πλάκα τοποθέτησής τους είναι κατασκευασμένη από γυαλί. Το αποτέλεσμα είναι ότι ψάχνει για όλο τον κόσμο σαν τις εικόνες που παρακολουθείτε να αναδύονται μαγικά από λίγο καιρό πουθενά.

Επιπλέον, η LG επεκτείνει έξυπνα τη γυάλινη πλάκα λίγο πέρα ​​από το μικροσκοπικό σκοτεινό πλαίσιο που περιβάλλει την πραγματική μονάδα OLED για να υπερβάλλει την ήδη εκπληκτική αίσθηση λεπτότητας. Είναι λίγο κρίμα το τμήμα μάρκετινγκ της LG δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα πιο δροσερό όνομα για το εκπληκτικό σχέδιο του G6 από το «Picture on Glass», αλλά επίσης παίρνει κατευθείαν στο σημείο.

Ηχητική λύση

Ένα προφανές πρόβλημα με ένα σχέδιο τόσο λεπτό όσο αυτό των Signature G6 OLEDs είναι ότι δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια για ενσωματωμένα ηχεία. Αλλά η LG έχει καταλήξει σε μια έξυπνη λύση με τη μορφή μιας μπάρας ηχείων που συνδέεται με την επιφάνεια εργασίας της τηλεόρασης και φαίνεται να κρέμεται από το κάτω μέρος της οθόνης G6.

Τρέχει ακριβώς το ίδιο πλάτος με την τηλεόραση, κάθεται με το μπροστινό μέρος της οθόνης και φέρει μια συστοιχία στερεοφωνικών ηχείων 4.2 προς τα εμπρός. Ακόμη πιο εντυπωσιακά, όλη αυτή η μπάρα ηχείων και η βάση στην οποία συνδέεται έχουν σχεδιαστεί για να διπλώνουν προς τα κάτω και προς τα πίσω αν θέλετε να τοποθετήσετε το σετ με το τοίχωμα να γίνεται το πιάτο τοίχου.

Αν και όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, η LG έχει ακόμη και ενσωματωμένα ηχεία στην κορυφή της μπάρας ηχείων, έτσι ώστε ακόμα και αν την περιστρέφετε για να υποστηρίξετε την τοποθέτηση σε τοίχο, εξακολουθείτε να ακούτε μπροστά τα ηχεία για την πιο άμεση και δυναμική ακουστική εμπειρία .

Βελτιωμένη τεχνολογία εικόνας

Παρόλο που η σχεδίαση της σειράς G6 είναι εκπληκτική - διατίθεται σε εκδόσεις 65 ιντσών και 77 ιντσών - οι οποίες ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες τηλεοράσεις της σειράς LG εκείνη την εποχή, εισήγαγαν επίσης νέες τεχνολογίες εικόνας που μοιράζονται σε ολόκληρη τη σειρά.

Η φωτεινότητα, για παράδειγμα, αυξάνεται σε πάνω από 540 nits, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί η σειρά OLED με το πρόσφατα ανακοινωμένο πρότυπο Ultra HD Premium (το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ).

Η LG εισήγαγε επίσης ολοκαίνουριους φώσφορους για τις τηλεοράσεις OLED 2016 που επέκτειναν την ορατή χρωματική γκάμα για να καλύψουν σχεδόν ολόκληρη την σειρά P3 της Ψηφιακής Κινηματογραφικής Πρωτοβουλίας (DCI), η οποία ήταν και πάλι βασικό τμήμα της προδιαγραφής Ultra HD Premium.

Εισαγωγή στο Dolby Vision

Στην πραγματικότητα, τα μοντέλα G6 - και όλες οι τελευταίες τηλεοράσεις OLED της LG - δεν ανέρχονται μόνο σε spec Ultra HD Premium . Είναι επίσης εξοπλισμένα με υποστήριξη για το πρότυπο Dolby Vision υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) . Αυτό προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία HDR με τη χρήση ανώτερων πλοιάρχων (κατασκευασμένων σε 12-bit με εύρος φωτισμού τουλάχιστον 4.000 νίτρων) μαζί με δυναμικά μεταδεδομένα που βελτιστοποιούν κάθε πλαίσιο της εικόνας σε οποιαδήποτε τηλεόραση στην οποία παίζεται.

Τα OLEDs Signature της LG έχουν σχεδιαστεί για να είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας με προσφορές ασφαλίστρων. Τόσο πολλοί καταναλωτές μπορεί να διαπιστώσουν ότι πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην επόμενη σειρά της σειράς OLED της LG, των E6. Αυτά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το σχέδιο Εικόνα σε γυαλί και μια μπάρα ομιλητών - αν και αντίθετα από το G6, η ράβδος δεν περιστρέφεται γύρω, με την επιφάνεια εργασίας να χρειάζεται να αποσυνδεθεί και να επανατοποθετηθεί ώστε να μετατραπεί σε τοίχο.

Είναι αισθητά φθηνότερα από τα G6 - κάτι που θα μπορούσε να τους κάνει πολύ καλές, δεδομένου ότι είναι αρκετά παρόμοιες με τις προδιαγραφές εκτός από την ακριβή διαμόρφωση των πλαισίων ηχείων / τοίχων.

Καλώς ήλθατε στα Φθηνά (ish) Καθίσματα

Το πραγματικά προσιτό υλικό της σειράς OLED της LG ξεκινά με τη σειρά C6. Αυτά τα μοντέλα 55 ιντσών και 65 ιντσών χάνουν το σχεδιασμό Picture On Glass και χρησιμοποιούν καμπύλες οθόνες παρά τα επίπεδη πάνελ των μοντέλων G6 και E6. Ωστόσο, οι προδιαγραφές των εικόνων τους είναι ακριβώς οι ίδιες με τα μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας.

Τέλος, υπάρχει η σειρά B6. Αυτά πάνε πίσω στις επίπεδες οθόνες, προσφέροντας ένα πιο βασικό (αν και ακόμα πολύ λεπτό) σχέδιο και παράξενα σκασίματα στην αναπαραγωγή 3D, αλλιώς, εξακολουθούν να προσφέρουν τις ίδιες προδιαγραφές εικόνας.

Όλες οι τηλεοράσεις OLED της LG θα φέρουν αυτόχθονα 4K UHD ψήφισμα , παρεμπιπτόντως. Οι μόνες τηλεοράσεις HD OLED της LG που μιλάει αυτή τη στιγμή είναι τα τρέχοντα μοντέλα της, τα οποία θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον.