Η 4η γενιά της Apple TV είναι ένα μίγμα καλών, κακών και άσχημων

Είναι η Apple TV πραγματικά το μέλλον της τηλεόρασης;

Είναι η τέταρτη φορά η γοητεία της Apple TV ; Η Apple έχει συλλάβει τη φαντασία του κινητού και προχωράει στην επιχείρηση με το iPad Pro , αλλά για να κερδίσει το σαλόνι, θα πρέπει να αναλάβει το Roku και να απομακρύνει τόσο το Chromecast της Google όσο και την Fire Fire της Amazon.

Αλλά ενώ είναι η "Apple" στην Apple TV που μας κάνει να αναρωτηθούμε αν αυτό είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στην τηλεόραση, είναι επίσης η "Apple" στην Apple TV που μπορεί να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Η Apple έχει μια φιλοσοφία απλότητας, πάνω από όλα, και παρόλο που αυτό λειτούργησε καλά στο κινητό, μπορεί να καταλήξει σε έναν καταστροφικό, καθώς προσπαθεί για νέες αγορές. Το υπερβολικά απλό τηλεχειριστήριο που μπορεί να προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους καθώς ανακουφίζει είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί να πάει στραβά αυτή η φιλοσοφία.

Το μέλλον της τηλεόρασης; Ισως όχι. Αλλά η τέταρτη γενιά της Apple TV είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, και το πιο σημαντικό, η Apple TV έχει ένα λαμπρό μέλλον που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε αυτό το μέλλον. Προς το παρόν, η Apple TV έχει το καλό, το κακό και πιο άσχημο από ό, τι η Apple είναι γενικά γνωστή σε μια νέα έκδοση.

Apple TV : 4 αστέρια
Apple TV ως iPad / iPhone Αξεσουάρ : 5 αστέρια

Apple TV: Το καλό

Το τηλεκοντρόλ. Το νέο τηλεχειριστήριο μπορεί να μην είναι τέλειο και, στην πραγματικότητα, έχει κάποια σοβαρά μειονεκτήματα, αλλά το τηλεχειριστήριο για την προηγούμενη έκδοση της Apple TV ήταν φοβερό. Το νέο τηλεχειριστήριο αντικαθιστά τα τυπικά κουμπιά επιλογής προς τα πάνω και προς τα κάτω με ένα μεγάλο πλήκτρο που χρησιμεύει επίσης ως touchpad. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την ίδια κίνηση κίνησης που χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας για να περιηγηθείτε στην Apple TV. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία που είναι πολύ πιο εύκολη στη χρήση από ένα κανονικό απομακρυσμένο, αν και βρήκα τον εαυτό μου να αγγίξω το τμήμα αφής αντί να κάνω κλικ, μια χειρονομία που λειτουργεί σε MacBook αλλά για κάποιο ανόητο λόγο δεν καταχωρίζεται σαν κλικ Apple TV.

Παιχνίδια. Εντάξει, ναι, όλοι γνωρίζουμε για το Netflix, το Hulu Plus και το YouTube και όλες τις τυποποιημένες υπηρεσίες ροής που θα πάρετε με οποιοδήποτε από αυτά τα κουτιά. Αλλά αυτό που μπορεί να θέσει πραγματικά την Apple TV εκτός από το πακέτο είναι τα παιχνίδια. Η Apple TV δεν είναι το πρώτο κουτί ροής με παιχνίδια. Στην πραγματικότητα, είναι πραγματικά αρκετά αργά για το κόμμα από την άποψη αυτή. Αλλά από την άποψη αυτή, η Apple συμβαίνει να είναι ο φιλοξενούμενος που το κόμμα περιμένει για να ξεκινήσει.

Η Apple TV δεν είναι μόνο ένα κομμάτι φθηνού υλικού που μπορεί να τρέξει μια γραφικά αμφισβητούμενη έκδοση του Candy Crush Saga. Η Apple TV χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή A8 που τρέχει το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus. Περιλαμβάνει επίσης 2 GB μνήμης RAM για εφαρμογές που εκτελούνται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τρέξει οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι που μπορεί να τρέξει στο smartphone σας, και οι δυνατότητες των τελευταίων smartphones είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλά.

Η Apple TV δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί το PlayStation 4 ή το Xbox ONE, αλλά έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Τα παιχνίδια στην Apple TV τείνουν να κοστίζουν μεταξύ $ 1 και $ 5 και όχι $ 30- $ 60 που χρεώνονται για τα premium παιχνίδια στις μεγάλες κονσόλες. Και με το τηλεχειριστήριο να γίνει σχεδόν ένας ελεγκτής τύπου Wii, η Apple TV θα μπορούσε να αναλάβει ως την απλή κονσόλα παιχνιδιών.

Siri. Το Siri που περιλαμβάνεται στην Apple TV είναι ένα υποσύνολο που αφιερώνεται σε υπηρεσίες που ταιριάζουν με μια συσκευή ροής και ενώ θα ήταν υπέροχο αν θα μπορούσατε να ζητήσετε από την τηλεόρασή σας να σας υπενθυμίσει να κάνετε κάτι, η λειτουργικότητα του Siri στην Apple TV είναι στην πραγματικότητα πολύ καλή - όταν λειτουργεί. (Περισσότερα για αυτό αργότερα!) Το Siri στην Apple TV έχει πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης για το τι να παρακολουθήσετε και τον έλεγχο της αναπαραγωγής, όταν βρείτε κάτι για να παρακολουθήσετε. Μπορείτε να το πείτε να προχωρήσει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω για ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και αν δεν καταλάβετε τι ακριβώς είπε, ένα "τι έλεγε;" το αίτημα θα μεταπηδήσει πίσω δέκα δευτερόλεπτα και θα ενεργοποιήσει προσωρινά τη ρύθμιση των κλειστών λεζάντων. 17 τρόποι Siri μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί

Ένα χαρακτηριστικό που σκέφτηκα ήταν πολύ δροσερό ήταν η δυνατότητα να ρωτήσω τον Σίρι που ήταν σε ένα επεισόδιο που παρακολουθούσα. Η Apple TV παρουσίασε μια διεπαφή τύπου IMDB που μου επέτρεψε να περιηγηθεί στους ηθοποιούς και να κάνω κλικ για να δείτε τη φιλμογραφία τους. Το μεγάλο μέρος γι 'αυτό ήταν ότι χρησιμοποιώντας το κουμπί μενού για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μου έβαλα πίσω στο βίντεο συνεχούς ροής μου στο ακριβές σημείο που έφυγα, οπότε δεν βγαίνω έξω από την εμπειρία για να πάρω περισσότερες πληροφορίες. Αυτό σε συνδυασμό με τη δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών και συνέχισης όπου εγκαταλείψαμε μπορεί να είναι δύο από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του "μέλλοντος της τηλεόρασης".

Το App Store . Έχω αναφέρει τα παιχνίδια, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει διαθέσιμο πλήρες κατάστημα εφαρμογών για την Apple TV. Κατά την κυκλοφορία, υπάρχουν λίγο πάνω από 1.000 εφαρμογές στο κατάστημα εφαρμογών της Apple TV. Για λόγους σύγκρισης, η πυροσβεστική τηλεόραση του Amazon έχει περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνο και διαθέτει 1600 κανάλια και το Roku 3 έχει περάσει πάνω από δύο χρόνια και έχει 2.000 εφαρμογές. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Apple TV ξεπερνά την επιλογή του Roku μέσα σε λίγους μήνες.

Οι εφαρμογές. Δεν είχα την ευκαιρία να κατεβάσω κάθε εφαρμογή και κυρίως επικεντρώθηκα σε βασικές εφαρμογές όπως το HBO Now και το Hulu Plus. Αλλά αυτό που έβλεπα ήταν κάποιες καλές, σταθερές εφαρμογές που τρέχουν σε κορυφαίο hardware. Αυτό δημιούργησε μια πολύ απρόσκοπτη εμπειρία, όπου θα μπορούσα να μετακινηθώ γρήγορα μέσω της τεράστιας βάσης δεδομένων του HBO για να βρω κάτι που θα ήθελα να παρακολουθήσω, μια εμπειρία που είναι μερικές φορές επώδυνη σε άλλες συσκευές - συμπεριλαμβανομένης της προηγούμενης έκδοσης της Apple TV!

Η λειτουργία αναζήτησης . Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της Apple TV είναι η δυνατότητα των εφαρμογών να συνδέονται με την παγκόσμια λειτουργία αναζήτησης. Αυτή τη στιγμή, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να "παίξει [μια ταινία] στο Netflix" και να παραλείψετε τη διαδικασία ανοίγματος της εφαρμογής Netflix και αναζήτησης του βίντεο. Η Apple TV γνωρίζει επίσης να μεταβεί σε Netflix χωρίς την οδηγία, εάν είναι η μόνη εφαρμογή ροής που προσφέρει αυτή την ταινία ή το βίντεο. Καθώς περισσότερες εφαρμογές υποστηρίζουν αυτήν την βασική λειτουργικότητα, η εύρεση του τι να παρακολουθήσετε και να παρακολουθήσετε πραγματικά θα είναι μια πολύ πιο απλή εμπειρία από την τρέχουσα διαδικασία ανοίγματος κάθε μεμονωμένης εφαρμογής ροής που ψάχνει για μια συγκεκριμένη εκπομπή.

Apple TV: Το κακό

Δυστυχώς, υπάρχει άφθονο κακό για να πάει μαζί με το καλό. Ας ξεχάσουμε τα σφάλματα εδώ. Με πολλούς τρόπους, η Apple TV είναι έκδοση 1.0, οπότε πρέπει να συγχωρεθούν μερικά σφάλματα. Υπάρχουν όμως και μερικές αινιγματικές παραλείψεις, όπως η υποστήριξη για κοινές ροές φωτογραφιών iCloud, αλλά καμία υποστήριξη για την πλήρη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud . Δεν είναι όλο το σημείο της iCloud Photo Library να βλέπει φωτογραφίες σε όλες τις συσκευές μου;

Δεν υπάρχει Στιγμιαίο βίντεο Amazon . Αυτό δεν είναι λάθος της Apple. Στην πραγματικότητα, το σφάλμα έγκειται απλά στον Amazon, ο οποίος έχει απαγορεύσει την πώληση της Apple TV στο Amazon.com επειδή δεν υποστηρίζει το Amazon Instant Video, μολονότι ο μόνος λόγος για τον οποίο η Apple TV δεν υποστηρίζει Amazon Instant Video είναι επειδή ο Amazon didn ' υποβάλετε την εφαρμογή. Παρόλα αυτά, μειώνει την απόδοση της Apple TV. Ευτυχώς, το AirPlay λειτουργεί αρκετά καλά με το Amazon Instant Video , έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε πραγματικά τις ταινίες σας Amazon Prime στην τηλεόρασή σας μέσω της Apple TV, η Amazon μόλις έκανε τη διαδικασία λίγο πιο επώδυνη. (Ευχαριστώ, Amazon!)

Μια απογοητευτική εφαρμογή μουσικής . Το Apple TV δεν είναι μόνο για streaming βίντεο και παιχνίδια. Κάνει επίσης ένα μάλλον καλό ραδιόφωνο. Ή θα ήταν αν η εφαρμογή Μουσική δεν ήταν λίγο απογοητευτική. Η εφαρμογή υποστηρίζει την Apple Music , συμπεριλαμβανομένου του ραδιοφωνικού σταθμού συνεχούς ροής. Αλλά δεν κάνει πραγματικά καλή δουλειά στη στήριξη της δικής σας μουσικής. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναπαραγάγετε μία από τις λίστες αναπαραγωγής σας, αλλά δεν μπορείτε να ανακατέψετε τη λίστα αναπαραγωγής. Και αν ζητήσετε από την Apple TV να σας παίξει ένα τραγούδι μέσω του Siri, το μόνο που θα λάβετε σε αντάλλαγμα είναι ένα σύντομο μήνυμα για το πώς η Apple TV δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Siri. Μιλώντας για το Siri, ενώ μπορεί να καταλήξει να είναι ένας πραγματικός παίκτης αλλαγής στο μέλλον, αυτή είναι λίγο ανόητη αυτή τη στιγμή. Πρώτον, αυτή δεν είναι η ίδια Siri όπως στο iPad σας. Όχι μόνο δεν έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά, αλλά κάνει και μια κακή δουλειά να αναγνωρίζει τα λόγια σας. Για παράδειγμα, είχε πολύ δύσκολο χρόνο να αναγνωρίσει το αίτημα της φωνής μου να "αντιστρέψει 10 δευτερόλεπτα", μερικές φορές σκέφτηκα ότι είπα "το πρώτο" και μερικές φορές σκέφτηκα ότι είπα "στίχο 10 δευτερόλεπτα". Το iPad μου δεν είχε κανένα πρόβλημα να ακούει την κατανόησή μου.

Και όχι όλες οι εφαρμογές υποστηρίζουν τις ικανότητες του Siri. Στην πραγματικότητα, η Apple TV δεν φαίνεται να κάνει καλή δουλειά στη στήριξη του Σίρι στο σύνολό του. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην Apple TV μέσω της εφαρμογής αναζήτησης, αλλά ζητήστε από τη Siri να "Search for Asphalt 6" και θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι είναι καλό μόνο στην αναζήτηση βίντεο.

Apple TV: Ο άσχημος

Το πληκτρολόγιο οθόνης. Οι περιορισμοί του Siri επιδεινώνονται από το πραγματικά απαίσιο πληκτρολόγιο στην οθόνη. Σε ό, τι μπορεί να είναι η πιο απλή απόφαση της Apple, η Apple TV οργανώνει τα γράμματα του αλφαβήτου σε όλη την οθόνη σε μια γραμμή αντί για το πλέγμα που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες διεπαφές χρηστών που δεν διαθέτουν πληκτρολόγιο ή δυνατότητες αφής. Αυτό οδηγεί σε πολλή δουλειά που εισάγει κωδικούς πρόσβασης και εξηγεί λέξεις. Και μπορεί να είναι ανεκτή εάν ο Σίρι μπορούσε να έρθει στη διάσωση, αλλά σε μια άλλη περίεργη επιλογή, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri για φωνητική υπαγόρευση. Έτσι, όταν μπείτε στην εφαρμογή αναζήτησης, θα κολλήσετε με αυτό το φρικτό πληκτρολόγιο. Θα ήταν πολύ απλούστερο να μιλάτε απλά την αναζήτησή σας στο Siri.

Και όταν οι τεχνολογικές εταιρείες θα συνειδητοποιήσουν ότι - τις περισσότερες φορές - το όνομα χρήστη μου είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου και - αρκετά τρελός! - είναι συνήθως η ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντί να εισαγάγετε επανειλημμένα αυτή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα πληκτρολόγιο οθόνης τρελό και κακό, γιατί η Apple TV δεν μου δίνει τη δυνατότητα να συμπληρώσω αυτόματα αυτό το αίτημα με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιώ για να συνδεθώ στις υπηρεσίες της Apple ή καλύτερα να αποθηκεύσω μια λίστα όνομα χρήστη / διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το App Store . Μπορεί το App Store να είναι τόσο καλό και άσχημο; Ναί. Η ύπαρξη του App Store είναι απολύτως υπέροχη. Δυστυχώς, η τρέχουσα εφαρμογή δεν είναι εντελώς μεγάλη. Η Apple έχει κάνει σπουδαία δουλειά για να σας πει τι εφαρμογές θα πρέπει να κατεβάσετε αμέσως, αλλά αν θέλετε να ψάξετε για μερικούς λιγότερο γνωστούς πολύτιμους λίθους στον κατάλογο των 1.000 διαθέσιμων εφαρμογών, θα βρείτε τον εαυτό σας να αναρωτιέστε αν η Apple έπεσε κοιμισμένη οι κατηγορίες εφαρμογών ημέρας παρουσιάστηκαν στην App Store Building School. Η έλλειψη κατηγοριών σημαίνει ότι θα κάνετε κύλιση κάτω από μια λίστα "κορυφαίων δωρεάν εφαρμογών" μόνο για να δείτε τι είναι διαθέσιμο.

Apple TV: Η ετυμηγορία

Λοιπόν, πώς μια συσκευή που έχει πολλές κακές και άσχημες πτυχές βαθμολογεί ένα αρκετά καλό αστέρι; Κυρίως, είναι το δυναμικό της συσκευής και όχι η έκδοση 1.0. Και πόσο καλά παίζει η Apple TV με άλλες συσκευές iOS όπως το iPad και το iPhone. Και, τέλος, η έλλειψη μεγάλου ανταγωνισμού.