Είναι η LG 65EG9600 πραγματικά η καλύτερη τηλεόραση στον κόσμο;

Ο τρόπος με τον οποίο αγνοεί ένα βασικό χαρακτηριστικό τηλεόρασης μπορεί να έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα

Όπως μόλις αναφέρθηκε από τον εμπειρογνώμονα οικιακού κινηματογράφου Ρόμπερτ Σίλβα , έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα του ετήσιου τηλεοπτικού πυροβολικού αξίας Electronics Electronics. Και ο νικητής φέτος - όπως ψηφίστηκε από μια επιλογή δημοσιογράφων, ειδικών βαθμονόμησης και συμμετεχόντων στην εκπομπή CE Week - είναι η LG 65EG9600 OLED TV. Αλλά οι ψηφοφόροι το έκαναν σωστό;

Πριν δώσω τις δικές μου σκέψεις σχετικά με το θέμα, η Value Electronics αξίζει σίγουρα να εκτιμά ότι στρογγυλοποιούσε το καλύτερο από τα καλύτερα με τις τέσσερις τηλεοράσεις που συμπεριλάμβανε στον πυροβολισμό της. Τα Panasonic TC-65CX850U, η Samsung UN78JS9500, η ​​Sony XBR-75X940C και η LG 65EG9600 είναι όλες οι εκπληκτικές τηλεοράσεις με τους δικούς τους διαφορετικούς τρόπους - και είμαι ευτυχής να πω ότι σκοπεύω να δημοσιεύσω κριτικές όλων αυτών στο εγγύς μέλλον! Έχω ήδη δημοσιεύσει μια αναθεώρηση του μικρότερου αδελφού της Samsung UN78JS9500, της 65-ιντσών UN65JS9500.

Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, συνολικά δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι η LG OLED κέρδισε την ημέρα με βάση τις μορφές εικόνας που είναι διαθέσιμες σήμερα. Νομίζω όμως ότι τα αποτελέσματα χάνουν λίγη χρησιμότητα από τη μη συνεκτίμηση του επικείμενου μέλλοντος. Για να εξηγήσει…

Σεβόμαστε πού οφείλεται

Καταρχάς, ας δώσουμε στο LG 65EG9600 το οφειλόμενο ποσό. Από πολλές απόψεις, αυτή η τηλεόραση 4K OLED προσφέρει λαμπρή προσοχή στην υπόσχεση που έχει δείξει η τεχνολογία OLED στις ηλεκτρονικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια. Ιδιαίτερα εκπληκτική είναι το μαύρο επίπεδο βάθους και η αίσθηση της αντίθεσης που κατέστη δυνατή από την αυτοεκτυπωτική φύση της OLED, όπου κάθε μεμονωμένο εικονοστοιχείο μπορεί να παράγει το δικό του φως. Σχεδόν τέλεια βαθιά μαύρα χρώματα μπορούν να κάθονται δίπλα σε πικάντικα λευκά και φωτεινά χρώματα, χωρίς να υπάρχει ίχνος ελαφριάς αιμορραγίας μεταξύ των δύο - κάτι που δεν είναι δυνατό με τις τηλεοράσεις LCD που χρησιμοποιούν εξωτερικές πηγές φωτός.

Με ένα μακρινό πλάνο του Hogwarts το βράδυ στις ταινίες του Χάρι Πότερ, τα φώτα στα γυμνάσια του σχολείου λάμπουν με μια όμορφη φυσική, θαυμάσια λαμπερή λάμψη στο OLED, ενώ σε ακόμη και τις καλύτερες τηλεοράσεις LCD τα φώτα παραθύρων φαίνονται σχετικά σιωπηλά και πεπλατυσμένοι καθώς πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τη φωτεινότητα τους για να φιλοξενήσουν το περιβάλλον σκοτάδι.

Η αυτοπεριοριστική φύση της OLED σημαίνει επίσης ότι ξεπερνά όλους τους αντιπάλους της σε αυτή την δοκιμή ομάδας όταν πρόκειται για γωνίες θέασης, καθώς οι εικόνες της διατηρούν το χρώμα και την αντίθεση τους, ακόμη και αν τις παρακολουθήσετε από μια γωνία περίπου 90 μοιρών.

Τα μεγάλα μαύρα επίπεδα συνήθως οδηγούν σε υπέροχα χρώματα, οπότε και πάλι δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι - αν και δεν ήταν ενδιαφέρον οι εμπειρογνώμονες βαθμονόμησης - επέλεξαν την τηλεόραση OLED για την παροχή των καλύτερων χρωμάτων.

Ακόμα και το OLED δεν είναι τέλειο

Με αυτά τα και άλλα πλεονεκτήματα που λαμβάνονται υπόψη, τότε ναι, με τις σημερινές πηγές, το 65EG9600 προσφέρει τις πιο εικόνες με τις σιαγόνες που πέφτουν οι επίπεδες τηλεοράσεις που έχει δει ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τέλειο και υπάρχουν περιοχές όπου τουλάχιστον ένας από τους αντιπάλους του στο πέναλτι μπορεί να ήταν σε θέση να το παραβιάσει αν οι διαδικασίες δοκιμής της Ηλεκτρονικής Αξίας είχαν πάρει μια ελαφρώς ευρύτερη άποψη.

Για αρχάριους, ενώ το 65EG9600 προσφέρει πρωτοφανή επίπεδα μαύρου χρώματος αν έχετε τη φωτεινότητα και τις ρυθμίσεις 'OLED light' ακριβώς δεξιά, η εικόνα μπορεί να αρχίσει να φαίνεται παράξενα ξεπλυμένη αν πιέσετε τη φωτεινότητα ψηλά. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει ξαφνικά την εικόνα να εμφανίζεται με ανεξήγητη ευκρίνεια φωτεινότητας σε όλη την οθόνη (αυτό ίσως οδήγησε στην απροσδόκητη βαθμολόγηση της Samsung από το OLED όταν έφτασε στην ομοιόμορφη οπίσθια όψη).

Από την άλλη πλευρά, εάν διατηρήσετε τη φωτεινότητα του OLED πολύ χαμηλή τότε αρχίζετε να χάνετε λεπτομέρειες σκιάς. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το 65EG9600 περιορίζεται στο βαθμό στον οποίο μπορείτε να ωθήσετε τη φωτεινότητα του ενάντια στην πιο δυναμική εμφάνιση όλων των άλλων τριών σετ στα γυρίσματα και να περιορίσετε πόσο εκτεταμένα μπορεί να βαθμονομηθεί για να αντιμετωπίσει διαφορετικές συνθήκες χώρου . Αυτό είναι πιθανό γιατί δεν ήταν δίκαιο, καθώς και με τους ψηφοφόρους βαθμονόμησης, όπως και τα άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα - ειδικά η Samsung.

Η καινοτομία δεν είναι μόνο OLED

Το σετ Samsung χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό νέας τεχνολογίας Nano Crystal (προερχόμενης από την τεχνολογία Quantum Dot ) για να προσφέρει μια εκτεταμένη ποικιλία χρωμάτων, καθώς και ένα νέο σχέδιο Super Bright LED για να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα από οποιαδήποτε οθόνη LCD ή OLED. Αυτές οι δίδυμες καινοτομίες σημαίνουν ότι οι βαθμονομητές έχουν αναμφισβήτητα άνευ προηγουμένου ευελιξία να παίξουν με (τουλάχιστον με πρότυπα LCD) όταν προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν τις εικόνες.

Θα ήθελα επίσης να υποστηρίξω προσωπικά ότι η ανταπόκριση χρώματος της Sony 75X940C - το σετ χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη τεχνολογία Triluminos της ευρείας γκάμας της μάρκας - είναι φανταστικά δυναμική, αν και ίσως με έναν τρόπο που ταιριάζει περισσότερο με τις τεχνολογίες εικόνας του αύριο από τα σημερινά πρότυπα εικόνας.

Αυτό που με φέρνει στο κύριο σημείο μου για το γιατί το ηλεκτρονικό πούλμαν Value Electronics με αυτή την ευκαιρία μπορεί να μην έχει φτάσει αρκετά για να είναι απολύτως δίκαιο.

Εισαγωγή HDR

Την ίδια στιγμή που η Value Electronics αποκαλύπτει το LG65EG9600 ως νικητή της, η Amazon ανακοινώνει την έναρξη της πρώτης παγκόσμιας υπηρεσίας τηλεοπτικής ροής High Dynamic Range (HDR) (πλήρης ιστορία εδώ) . Οι οποίες μπορούν να αναπαραχθούν μόνο μέσω των τηλεοράσεων SUHD της Samsung - συμπεριλαμβανομένου του UN78JS9500.

Επίσης, όπως αναλυτικά εδώ, η Fox Home Entertainment ανακοίνωσε πρόσφατα την επικείμενη έναρξη ενός κουαρτέτου ταινιών HDR στην πλατφόρμα M.Go. Και πάλι μόνο με δυνατότητα λήψης μέσω των τηλεοράσεων SUHD της Samsung.

Και σε μερικούς μικρούς μήνες, θα μπορέσουμε επιτέλους να βγάλουμε τα χέρια μας στη λαμπερή νέα μορφή UHD Blu-ray - με την υποστήριξη HDR που θα μπορούν να χειριστούν οι τηλεοράσεις Samsung SUHD.

Με άλλα λόγια, εάν είστε σοβαροί για την ποιότητα της τηλεοπτικής εικόνας και σκέφτεστε να αγοράσετε ένα νέο σετ, δεν μπορείτε πραγματικά να αγνοήσετε το HDR (το οποίο εξηγείται εδώ ). Ειδικά καθώς όλες οι εμπειρίες HDR που είχα μέχρι σήμερα δεν ήταν τίποτα λιγότερο από θεαματικά καλό.

Αυτό που σημαίνει για μένα είναι ότι το HDR θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί στην Ηλεκτρονική Αξία της Αξίας. Η Samsung έχει τα demo clips της Life Of Pi και Exodus: Gods And Kings που χρησιμοποιείται εκτενώς σε HDR demos και τα οποία επίσης παρέχονται σε μονάδες USB για τις δοκιμές μου. Έτσι θα ήταν εύκολο να συμπεριλάβετε αυτά τα HDR κλιπ στην έξοδο - ίσως να τρέχετε παράλληλα με τις τρέχουσες εκδόσεις Blu-ray των ίδιων κλιπ στις άλλες τηλεοράσεις. Αν αυτό είχε συμβεί και οι ψηφοφόροι είχαν την ευκαιρία να δουν το UN78JS9500 τρέχοντας "όλα έξω", με τις πλήρεις δυνατότητες της μοναδικής φωτεινότητας και της γκάμας χρωμάτων που ξεκλειδώθηκε από το HDR, οι δικές μου HDR εμπειρίες μέχρι σήμερα με κάνουν να αναρωτιέμαι αν τα αποτελέσματα η ανταλλαγή πυροβολισμών μπορεί να ήταν διαφορετική.

HDR για όλους

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε εδώ ότι οι τηλεοράσεις εκτός της Samsung που χρησιμοποιούνται στο πυροβολισμό της Ηλεκτρονικής Ηλεκτρονικής Αξίας θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λαμβάνουν συμβατότητα HDR μέσω ενημερώσεων υλικολογισμικού αργότερα κατά τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, στην περίπτωση του LG OLED, αυτή η συμβατότητα HDR θα περιλαμβάνει προφανώς μόνο πηγές ροής, όχι τις νέες Blu-ray UHD, ενώ στην περίπτωση των τηλεοράσεων Panasonic και Sony υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο πραγματικά ικανοί - όσον αφορά τη φωτεινότητα, τουλάχιστον - αυτές οι οθόνες είναι για την πλήρη έκφραση της HDR. Γιατί οι τηλεοράσεις SUHD της Samsung φαίνεται να έχουν κατασκευαστεί από τη βάση με το HDR στο μυαλό, η συμβατότητα HDR αισθάνεται δυνητικά μάλλον «βιδωμένη» με τα άλλα σετ.

Για να είμαι δίκαιος με το shootout ηλεκτρονικής αξίας, όπως πρότεινα προηγουμένως, με βάση τις πηγές εκτός HDR που είναι ευρέως διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, θα είχα πάρει επίσης την LG OLED TV ως την καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή του έτους. Είναι πραγματικά απίστευτο με το 'σημερινό' περιεχόμενο μόλις το έχετε φτιάξει σωστά. Μπορώ επίσης να καταλάβω γιατί ίσως θεωρήθηκε άδικο να αφήσει το Samsung να παρουσιάζει περιεχόμενο HDR τώρα, όταν οι αντίπαλοί του θα είναι σε θέση να το πράξουν μόνο αργότερα μέσα στο χρόνο.

Ωστόσο, για μένα, οποιαδήποτε δίκαιη τηλεοπτική αναμέτρηση θα πρέπει να έχει όλους τους διεκδικητές που έχουν συσταθεί για να παραδώσει τις απόλυτες καλύτερες φωτογραφίες που είναι ικανές κατά τη στιγμή της διεξαγωγής της δοκιμής. Και δεν εκτελείται το σετ Samsung σε λειτουργία HDR σήμαινε ότι το σετ κορεατικών κατασκευαστών δεν είχε το δικαίωμα να επιδείξει οτιδήποτε κοντά στο μέγιστο δυναμικό του.