Η υπηρεσία ροής HDR του Amazon

Είναι επίσης ελεύθερο να Amazon Prime Μέλη, πάρα πολύ

Η Amazon έχει κλαπεί μια τεχνική πορεία στο μεγάλο video streaming nemesis Netflix, ξεκινώντας την πρώτη παγκόσμια υπηρεσία High Dynamic Range (HDR) .

Διατίθεται στους συνδρομητές της Amazon Prime από τις 24 Ιουνίου 2015, η νέα υπηρεσία HDR της Amazon - η οποία προσφέρει εικόνες με μεγάλη ποικιλία φωτεινότητας, αντίθεσης και χρώματος σε συμβατές οθόνες - αρχικά περιλαμβάνει δύο κύριες προσφορές: ολόκληρη την πρώτη εποχή του Mozart In The Jungle επεισόδιο της κωμωδίας Red Oaks . Και οι δύο αυτές εμφανίσεις είναι Amazon Original Series, και η Amazon υπόσχεται ότι άλλες εκπομπές και σειρές θα λάβουν τη θεραπεία HDR τους προσεχείς μήνες.

Προτού να βιαστείτε όλοι για να δοκιμάσετε τις νέες ροές HDR μόνοι σας, θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας στο τμήμα "συμβατές οθόνες" της προηγούμενης παραγράφου. Προς το παρόν οι ροές HDR του Amazon θα λειτουργούν μόνο στις τηλεοράσεις SUHD της Samsung.

Μόνο όσοι διαθέτουν τις σωστές τηλεοράσεις χρειάζονται

Για όσους από εσάς δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία SUHD, πρόκειται για ένα νέο τύπο τηλεόρασης LCD της Samsung που προσφέρει πολύ ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και πολύ φωτεινότερη απόδοση φωτός από τις τυπικές οθόνες LCD, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας μορφής εικόνας HDR.

Η τεχνολογία βρίσκεται μόνο στα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας από την σειρά τηλεοράσεων LCD 2015 της Samsung, συγκεκριμένα τη σειρά JS9500 ( ανασκόπηση εδώ ), τη σειρά JS9100, τη σειρά JS9000, τη σειρά JS8600, τη σειρά HS8500, τη σειρά JS850D και την UN60JS7000. Η ανάγκη ιδιοκτησίας μιας Samsung SUHD TV δεν είναι το μόνο «εμπόδιο για την είσοδο» για τις νέες ροές HDR του Amazon, είτε επειδή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ.

Η υπηρεσία αναπόφευκτα θα κυκλοφορήσει σε άλλα εδάφη σε κάποια στιγμή, όμως, και η Amazon υποσχέθηκε επίσης ότι η πρωτοποριακή υπηρεσία HDR θα εξαπλωθεί σε άλλες τηλεοράσεις που δεν έχουν δυνατότητα HDR της Samsung, όταν θα είναι διαθέσιμες.

Η Sony υποσχέθηκε ότι ορισμένες από τις επερχόμενες τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας θα λάβουν στήριξη HDR μετά από μια ενημέρωση λογισμικού το δεύτερο εξάμηνο του έτους και οι LG και Panasonic λένε παρόμοια πράγματα αντίστοιχα για τις τηλεοράσεις OLED E9600 4K και τις τηλεοράσεις LCD CX850.

Απροσδόκητα η Amazon υποστηρίζει ότι η προσθήκη HDR στην υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο δεν προσθέτει σημαντικά στις απαιτήσεις ευρυζωνικής ταχύτητας και επίσης μου λέει ότι το HDR θα είναι διαθέσιμο σε ροές HD καθώς και 4K UHD. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι άνθρωποι που δεν διαθέτουν υπερσύγχρονη ευρυζωνική σύνδεση θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν τις εικόνες HDR - τόσο πολύ, φυσικά, καθώς η τηλεόραση τους είναι HDR συμβατή.

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις για όλους

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Amazon execs και το ταλέντο πίσω από τον Μότσαρτ στη ζούγκλα είναι και οι δύο πολύ ενθουσιασμένοι από την κίνηση HDR. Ο Michael Paull, αντιπρόεδρος του ψηφιακού βίντεο της Amazon, δήλωσε ότι δεν μπορεί να περιμένει "τα μέλη του Amazon Prime να παρακολουθούν και να παρακολουθούν εκ νέου τον Mozart In The Jungle χωρίς επιπλέον κόστος", προσθέτοντας ότι προσβλέπει στην "προσθήκη περισσότερων τίτλων και συσκευών που υποστήριξη HDR φέτος. "

Ο συγγραφέας του Mozart Roman Coppola, εν τω μεταξύ, δηλώνει ότι "η βελτιωμένη ποιότητα καθιστά κάθε σκηνή καλύτερη ακόμα και ελπίζουμε ότι είναι κάτι που οι θεατές μας απολαμβάνουν πραγματικά".

Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο πόσο καιρό θα μπορέσει να διατηρήσει το νέο πλεονέκτημά της έναντι του Netflix. Η Netflix έχει δηλώσει προηγουμένως ότι τα δικά της ρεπορτάζ HDR - προφανώς της εγχώριας παράστασης του Marco Polo - θα είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Αλλά ακόμα κι αν η Netflix καταλήξει να παραδίδει περιεχόμενο HDR σε λίγες μόνο μέρες, το γεγονός ότι ο Amazon κατάφερε να βγάλει μπροστά από τον αντίπαλό του σε όρους ποιότητας εικόνας για όσο χρονικό διάστημα αισθάνεται σαν μια πιθανώς σημαντική στιγμή στη μάχη για παγκόσμια υπεροχή streaming .