Το Surprise Upgrade κάνει τις τηλεοράσεις LG OLED ακόμα καλύτερη

Διατηρώντας με το Joneses LCD υψηλής ευκρίνειας

Μετά από χρόνια δημοσιότητας και ελπίδας, οι τηλεοράσεις 4K UHD OLED της LG είναι τελικά εδώ. Αρχικά, όμως, ο ενθουσιασμός των ανεμιστήρων AV στην πολυαναμενόμενη άφιξη αυτών των επαναστατικών οθονών OLED ελαφρώς αμβλύνθηκε από την προφανή αδυναμία τους να παίξουν το νέο φορμά εικόνας HDR (μια πλήρης εξήγηση για το HDR μπορεί να βρεθεί εδώ ).

Τώρα, όμως, σε μια ανακοίνωση σοκ που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα είπε η εταιρεία πριν, η LG έχει αποκαλύψει ότι η σημερινή γενιά τηλεοράσεων 4K OLED θα μπορέσει πραγματικά να παίξει HDR τελικά. Τελικά.

Εδώ είναι η πλήρης δήλωση της LG: "Η τεχνολογία OLED TV είναι ιδανική για την εμφάνιση περιεχομένου HDR με βάση την ικανότητά της να παρέχει τέλεια επίπεδα μαύρου χρώματος και άπειρη αντίθεση. Μόλις ολοκληρωθούν οι τεχνικές προδιαγραφές για HDR, η LG σχεδιάζει να προσφέρει αναβάθμιση υλικολογισμικού για τη σειρά LG EG9600, η ​​οποία θα υποστηρίζει περιεχόμενο HDR. Αυτή η ενημέρωση δικτύου θα επιτρέψει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν περιεχόμενο HDR που μεταδίδεται μέσω εφαρμογών συνεργατών Smart TV της LG ή παραδίδεται μέσω άλλων συσκευών μέσω της διασύνδεσης IP της τηλεόρασης. "

Ανάγνωση μεταξύ των γραμμών

Αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη είναι φυσικά εξαιρετική είδηση ​​για τους οπαδούς της OLED. Αλλά αν διαβάσετε μεταξύ των γραμμών της δήλωσης αυτό θέτει μερικές ερωτήσεις. Πρώτον, φαίνεται παράξενο ότι η αναβάθμιση του υλικολογισμικού περιλαμβάνει μόνο την τηλεοπτική σειρά EG9600. Η LG μου επιβεβαίωσε ότι οι ιδιοκτήτες των τηλεοράσεων OECD EC9300 HD και, ακόμη πιο περίεργο, οι τηλεοράσεις LG EC9700 4K OLED δεν θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση HDR.

Επίσης, η πολύ συγκεκριμένη γλώσσα της τελευταίας γραμμής της δήλωσης εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για το αν τα αναβαθμισμένα EG9600s θα μπορούν να αναπαράγουν HDR από κατάλληλους δίσκους Blu-ray UHD . Η δήλωση μιλά μόνο για συμβατότητα με HDR μέσω ροής εφαρμογών ενσωματωμένων στην τηλεόραση και σε εξωτερικές συσκευές μέσω μιας διεπαφής IP. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις εισόδους HDMI της τηλεόρασης που είναι σε θέση να χειριστούν το HDR, γεγονός που θα αποκλείσει το UHD Blu-ray από το συμβαλλόμενο μέρος HDR του EG9600.

Έχω ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με αυτό από την LG, αλλά ίσως επισήμαντα, παρά τις πολυάριθμες αιτήσεις, οι ερωτήσεις μου για το θέμα UHD Blu-ray έχουν συναντήσει μια θανάσιμη σιωπή. Το πιο παράξενο πράγμα για αυτή την κατάσταση είναι ότι άλλοι κατασκευαστές δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι είναι εύκολη η αναβάθμιση των σημερινών υποδοχών HDMI 2.0 στα πρότυπα HDMI 2.0a που πιθανόν να απαιτούνται για HDR UHD Blu-ray.

Γιατί να περιμένεις?

Με ορισμένες τηλεοράσεις LCD που υποστηρίζουν HDR (όπως η πρόσφατα αναθεωρημένη Samsung UN65JS9500 ) που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά, είναι επίσης περίεργο, ίσως, ότι η LG δήλωσε ότι πρόκειται να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα πρότυπα της βιομηχανίας HDR προτού μετατοπίσει το firmware EG9600 ενημέρωση έξω. Για να είμαστε δίκαιοι με την LG σε αυτό το σημείο, όμως, τη στιγμή που γράφτηκε τον Μάιο του 2015, δεν υπάρχει διαθέσιμο περιεχόμενο HDR για τους καταναλωτές, οπότε δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλά σημεία που η LG σπεύδει. Ίσως είναι καλύτερο να περιμένουμε και να είμαστε σίγουροι ότι η ενημέρωση του υλικολογισμικού όταν αναδυθεί τουλάχιστον παίρνει τα πράγματα επί τόπου.

Υπάρχει μια άλλη ανησυχία σχετικά με την ενημέρωση EG9600 HDR, αν και: είτε αυτή η γενιά τηλεοράσεων LG OLED μπορεί να προσφέρει αρκετή φωτεινότητα για να κάνει τη δικαιοσύνη υψηλής δυναμικής κλίμακας. Η ανάρτηση του Dolby για την αναπαραγωγή HDR, για παράδειγμα, είναι χτισμένη γύρω από μια οθόνη ικανή να αντλήσει ένα τεράστιο 4000 Lumens φωτεινότητας, ενώ η Samsung έχει επανασχεδιάσει πλήρως τις τηλεοράσεις LCD HDR για να τους δώσει τη μέγιστη φωτεινότητα 1000 Lumens .

Ωστόσο, το EG9600s δεν θα χτυπήσει ούτε τα μισά επίπεδα φωτεινότητας της Samsung. Χμμ. Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία OLED των τηλεοράσεων EG9600 θα πρέπει να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν μια απίστευτη απόδοση αντίθεσης, οπότε ίσως αυτό να προσφέρει αρκετή αντιστάθμιση HDR για την έλλειψη φωτεινότητας.

Αναζητήστε σύντομα μια αναθεώρηση της σειράς EG9600 OLED.