Πώς να συνδέσετε την τηλεόρασή σας σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου

Δεν χρειάζεται να παρουσιάσετε κακό ήχο από εσωτερικά ηχεία τηλεόρασης

Τα πρότυπα ποιότητας εικόνας αυξήθηκαν δραματικά για την τηλεοπτική προβολή, αλλά δεν άλλαξαν πολλά από την άποψη της ποιότητας του ήχου της τηλεόρασης.

Το πρόβλημα με τα ηχεία στην τηλεόρασή σας

Όλες οι τηλεοράσεις διαθέτουν ενσωματωμένα ηχεία. Ωστόσο, με τις σημερινές τηλεοράσεις LCD , Plasma και OLED , το πρόβλημα δεν είναι μόνο πώς να ταιριάζουν τα ηχεία μέσα σε λεπτά ντουλάπια, αλλά πώς να τα κάνουν να ακούγονται καλά. Με ελάχιστη εσωτερική ένταση (τα ηχεία χρειάζονται χώρο για να ωθήσουν αρκετό αέρα για να παράγουν ποιοτικό ήχο), το αποτέλεσμα είναι ο ήχος της τηλεόρασης με λεπτό ήχο που δεν επαρκεί για να συμπληρώσει αυτή την εικόνα μεγάλης οθόνης.

Ορισμένοι κατασκευαστές προσπάθησαν να βελτιώσουν τον ήχο των εσωτερικών ηχείων τηλεόρασης, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν. Κατά την αγορά, ελέγξτε τις δυνατότητες βελτίωσης ήχου, όπως το DTS Studio Sound, το Virtual Surround και / ή τη βελτίωση του διαλόγου και τη ρύθμιση του ύψους του ήχου. Επίσης, η LG ενσωματώνει ενσωματωμένη ηχητική μπάρα σε κάποιες από τις τηλεοράσεις OLED της και η Sony διαθέτει καινοτόμο τεχνολογία Acoustic Surface στα σύνολα OLED στα οποία η οθόνη της τηλεόρασης εμφανίζει τις εικόνες και παράγει τον ήχο.

Σύνδεση της τηλεόρασής σας σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου

Μια καλύτερη εναλλακτική λύση στα εσωτερικά ηχεία της τηλεόρασης είναι να συνδέσετε την τηλεόραση σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου.

Ανάλογα με τη μάρκα / μοντέλο της τηλεόρασης, υπάρχουν μέχρι τέσσερις επιλογές που σας επιτρέπουν να στέλνετε ήχο που λαμβάνεται από την τηλεόραση μέσω κεραίας, καλωδίου, πηγών ροής (εάν έχετε έξυπνη τηλεόραση ) ή τη δρομολόγηση εξωτερικών πηγών AV που μπορεί να συνδεθούν σε μια τηλεόραση, σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου, όπως η ηχητική λυχνία , το σύστημα home- to - the -box , ο στερεοφωνικός δέκτης ή ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου , τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την ακρόαση της τηλεόρασης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω επιλογές απαιτείτε να μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων της τηλεόρασής σας και να ενεργοποιήσετε τις δυνατότητες εξόδου ήχου της τηλεόρασής σας, όπως η εναλλαγή της εξόδου ήχου από εσωτερική σε εξωτερική ή η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης επιλογής που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΑΣ: Συνδέσεις RCA

Η πιο βασική επιλογή για τη βελτίωση της εμπειρίας ακρόασης της τηλεόρασης είναι να συνδέσετε τις αναλογικές στερεοφωνικές εξόδους της τηλεόρασης (επίσης γνωστές ως εξόδους RCA) σε ένα διαθέσιμο εξωτερικό σύστημα ήχου. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι σε πολλές νεότερες τηλεοράσεις οι αναλογικές συνδέσεις RCA ή 3,5 mm δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Αυτό σημαίνει ότι αν αγοράζετε μια νέα τηλεόραση και το σύστημα ήχου ήχου ήχου έχει μόνο αναλογικές είσοδοι ήχου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση που σχεδιάζετε να αγοράσετε έχει στην πραγματικότητα την επιλογή αναλογικού ήχου. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε σε μια νέα γραμμή ήχου ή ηχητικού συστήματος που παρέχει είτε τις επιλογές ψηφιακού οπτικού ήχου ή / και HDMI-ARC που αναφέρονται στις επόμενες δύο ενότητες.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΥΟ: Ψηφιακές οπτικές συνδέσεις

Μια καλύτερη επιλογή για την αποστολή ήχου από την τηλεόρασή σας σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου είναι η σύνδεση οπτικής εξόδου ψηφιακού ήχου.

ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Η σύνδεση HDMI-ARC

Ένας άλλος τρόπος πρόσβασης στον ήχο από την τηλεόρασή σας είναι με το Audio Return Channel. Για να επωφεληθείτε από αυτήν την επιλογή, πρέπει να έχετε μια τηλεόραση με είσοδο σύνδεσης HDMI που φέρει την ένδειξη HDMI-ARC.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη μεταφορά του ηχητικού σήματος που προέρχεται από την τηλεόραση πίσω σε μια ηχητική λυχνία εξοπλισμένη με HDMI-ARC, στο σύστημα home-in-the-box ή στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου χωρίς να χρειάζεται να δημιουργηθεί ξεχωριστή ψηφιακή ή αναλογική σύνδεση ήχου από την τηλεόραση στο ηχοσύστημα.

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό φυσικά είναι ότι το ίδιο καλώδιο που συνδέεται με τη σύνδεση εισόδου HDMI της τηλεόρασης που φέρει την ένδειξη HDMI-ARC όχι μόνο δέχεται ένα εισερχόμενο σήμα βίντεο αλλά μπορεί επίσης να εξάγει σήματα ήχου που προέρχονται από μέσα στην τηλεόραση πίσω σε ήχο ή σπίτι δέκτη θεάτρου που διαθέτει σύνδεση εξόδου HDMI που είναι επίσης συμβατή με ARC. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε ξεχωριστή σύνδεση ήχου μεταξύ της τηλεόρασης και του ηχείου ή του δέκτη οικιακού κινηματογράφου, μειώνοντας την ακαταστασία των καλωδίων.

Για να επαναλάβετε ότι για να επωφεληθείτε από το Audio Return Channel, τόσο ο δέκτης τηλεόρασης όσο και ο δέκτης / σύστημα ή ηχοσύστημα home theater πρέπει να ενσωματώσουν αυτή τη λειτουργία και πρέπει να ενεργοποιηθούν (ελέγξτε τα εγχειρίδια χρήσης).

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΕΣΣΕΩΣ: Bluetooth

Μια άλλη επιλογή που μπορεί να χρειαστεί να στείλετε ήχο από την τηλεόρασή σας σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου είναι μέσω Bluetooth . Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι είναι ασύρματο. Δεν απαιτείται καλώδιο για να λαμβάνετε ήχο από την τηλεόραση στο συμβατό σύστημα ήχου.

Ωστόσο, αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε περιορισμένο αριθμό τηλεοράσεων, επιλέγοντας ως επί το πλείστον τηλεοράσεις από τη Samsung (κοινή χρήση ήχου) και LG (Sound Sync). Επίσης, για να ρίξετε ένα άλλο κλειδί σε αυτή την επιλογή, οι επιλογές Samsung και LG Bluetooth δεν είναι εναλλάξιμες. Με άλλα λόγια, για τις τηλεοράσεις Samsung που είναι τόσο εξοπλισμένες, πρέπει να έχετε επίσης μια παρόμοια ηχητική γραμμή Samsung, και για την LG ισχύουν οι ίδιοι όροι.

Η κατώτατη γραμμή

Δεν χρειάζεται να υποφέρετε από το λεπτό ήχο που βγαίνει από τα ηχεία της τηλεόρασής σας. Χρησιμοποιώντας μία από τις τέσσερις παραπάνω επιλογές, μπορείτε να αυξήσετε την εμπειρία ακρόασης της τηλεόρασής σας για τηλεοπτικά προγράμματα, περιεχόμενο συνεχούς ροής ή άλλες πηγές ήχου που δρομολογούνται μέσω της τηλεόρασής σας.

Επίσης, εάν διαθέτετε εξωτερικό καλωδιακό / δορυφορικό κουτί, συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray / DVD ή άλλη εξωτερική συσκευή πηγής και έχετε εξωτερικό σύστημα ήχου, όπως ηχοσύστημα, σύστημα home-in-the-box ή home θεατρικός δέκτης, είναι καλύτερο να συνδέσετε την έξοδο ήχου αυτών των συσκευών πηγής απευθείας στο εξωτερικό σύστημα ήχου.

Συνδέστε την τηλεόρασή σας σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου για πηγές ήχου που προέρχονται από - ή πρέπει να περάσουν από - την τηλεόρασή σας εσωτερικά, όπως εκπομπές μέσω του αέρα ή, εάν διαθέτετε έξυπνη τηλεόραση, συνδέστε ήχο από περιεχόμενο συνεχούς ροής, χρησιμοποιώντας ένα από τις παραπάνω επιλογές που μπορεί να έχετε πρόσβαση.

Αν δεν έχετε διαθέσιμες τις παραπάνω επιλογές ή εάν χρησιμοποιείτε την τηλεόρασή σας σε ένα μικρό ή δευτερεύον δωμάτιο όπου η σύνδεση με ένα εξωτερικό σύστημα ήχου δεν είναι επιθυμητή ή πρακτική, δώστε προσοχή όχι μόνο στην τηλεοπτική εικόνα αλλά ακούστε τον ήχο και ελέγξτε τις επιλογές ρύθμισης ήχου που ενδέχεται να είναι διαθέσιμες. Επιπλέον, ελέγξτε τις επιλογές σύνδεσης που ενδέχεται να είναι διαθέσιμες σε εσάς, αν αποφασίσετε αργότερα να συνδέσετε την τηλεόραση σε ένα εξωτερικό σύστημα ήχου.