Τι είναι οι ρυθμίσεις;

Αποκτήστε μια λαβή για το απόρρητό σας και ρυθμίστε τις προτιμήσεις σας σε κάθε συσκευή

Είτε βρίσκεστε στο πρώτο smartphone είτε στο έβδομο, οι ρυθμίσεις σας είναι ή θα είναι ένας από τους καλύτερους φίλους σας. Οι ρυθμίσεις σάς βοηθούν να προστατεύσετε το απόρρητό σας, να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας, να σιωπάτε τις ειδοποιήσεις και να διευκολύνετε τη χρήση της συσκευής σας. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των έξυπνων συσκευών, του αυτοματισμού στο σπίτι και του συνεχιζόμενου buzz γύρω από το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) , οι ρυθμίσεις αρχίζουν να εμφανίζονται σε περισσότερες καθημερινές ζωές, όχι μόνο στην τεχνολογία. Το IoT αναφέρεται στην ιδέα σύνδεσης των καθημερινών συσκευών με το Internet, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να στείλουν και να λάβουν δεδομένα.

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε μια έξυπνη συσκευή, ένα έξυπνο ηχείο όπως το Amazon Echo ή να ρυθμίσετε το σπίτι αυτοματισμού, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να ρυθμίσετε σημαντικές ρυθμίσεις, ακριβώς όπως κάνετε με ένα smartphone, tablet, φορητό υπολογιστή, και άλλα ηλεκτρονικά.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις ρυθμίσεις

Προτού διαθέτουμε όλες αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές, είχαμε συσκευές που είχαν τις δικές τους παρόμοιες ρυθμίσεις. Ξέρεις, πόσο δυνατό θα ήταν να τηλεφωνεί ένα τηλέφωνο, πόσο ένα κομμάτι ψωμιού έμενε στη φρυγανιέρα και πού το κάθισμα του οδηγού ήταν ρυθμισμένο στο αυτοκίνητο. Φυσικά, με τα ηλεκτρονικά σήμερα, ο αριθμός των ρυθμίσεων αυξήθηκε εκθετικά, αλλά δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο.

Συχνά αναπαρίσταται ως εικονίδιο με γρανάζι σε smartphone ή tablet, οι "ρυθμίσεις" είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη συσκευή σας ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Σε γενικές γραμμές, μια έξυπνη συσκευή θα έχει ρυθμίσεις για ασύρματες συνδέσεις, επιλογές σχετικά με τη συσκευή, όπως φωτεινότητα οθόνης, ήχους ειδοποιήσεων και ημερομηνία και ώρα και στοιχεία ελέγχου ιδιωτικότητας και ασφάλειας, όπως υπηρεσίες εντοπισμού θέσης και ρύθμιση οθόνης. Επιπλέον, οι περισσότερες εφαρμογές που κάνετε λήψη στο smartphone ή στο tablet σας έχουν επίσης ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν συχνά ειδοποιήσεις, επιλογές κοινής χρήσης και λειτουργίες που σχετίζονται με την εφαρμογή. Ακολουθούν μερικές από τις κοινές ρυθμίσεις που θα συναντήσετε σε ένα smartphone ή tablet, πολλά από τα οποία θα βρείτε επίσης σε οποιοδήποτε αριθμό έξυπνων συσκευών.

Ασύρματες συνδέσεις

Οι έξυπνες συσκευές πρέπει να συνδεθούν στο Internet και πολλοί θα έχουν μια ενότητα ασύρματων και δικτύων σε ρυθμίσεις ή ξεχωριστά στοιχεία μενού για Wi-Fi , Bluetooth , Λειτουργία αεροπλάνου και άλλες επιλογές. Και στις δύο περιπτώσεις, όπου μπορείτε να συνδέσετε και να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας από διάφορες ασύρματες συνδέσεις.

Μπορείς:

Σε ένα smartphone, τα δεδομένα αναφέρονται σε οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιείτε τον ιστό, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, της πλοήγησης στο διαδίκτυο, της αναπαραγωγής παιχνιδιών που προβάλλουν διαφημίσεις ή της λήψης κατευθυντήριων οδηγιών. Σε αυτήν την περιοχή ρυθμίσεων, μπορεί επίσης να μπορείτε να δείτε πόσα δεδομένα έχετε καταναλώσει για το μήνα και ποιες από τις εφαρμογές σας χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος.

Ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις θα διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή και τις συνδεδεμένες εφαρμογές, αλλά μόλις χρησιμοποιήσετε ένα smartphone, θα το βρείτε αρκετά εύκολο για να διαχειριστείτε άλλες έξυπνες συσκευές. Οι ρυθμίσεις ειδοποιήσεων περιλαμβάνουν τους τύπους ειδοποιήσεων που θέλετε να λάβετε (νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπενθύμιση ημερολογίου, ειδοποίηση παιχνιδιού ότι είναι η σειρά σας) καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να τα λάβετε (κείμενο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλεφωνικά) και εάν θέλετε ήχο, δόνηση ή και τα δύο ή και τα δύο. Η διαχείριση του ήχου κλήσης για διαφορετικούς τύπους ειδοποιήσεων είναι συχνά σε ξεχωριστό τμήμα (δείτε παρακάτω). Για να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις, μπορεί να χρειαστεί να μεταβείτε σε μεμονωμένες εφαρμογές και να κάνετε τις προσαρμογές σας.

Μην ενοχλείτε

Ορισμένες συσκευές διαθέτουν μια επιλογή στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις" για να επιτρέπουν ή να αποκλείουν σε γενικές γραμμές ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες εφαρμογές. Τα νεότερα iPhones και συσκευές Android έχουν μια λειτουργία που ονομάζεται Μην ενοχλείτε, η οποία σβήνει τις ειδοποιήσεις που θεωρείτε ασήμαντες και σας επιτρέπει να περάσετε από εκείνες που δεν μπορείτε να χάσετε, συμπεριλαμβανομένων των συναγερμών, για μια συγκεκριμένη περίοδο. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν βρίσκεστε σε μια συνάντηση ή στις ταινίες ή οπουδήποτε απαιτεί την αμέριστη προσοχή σας (ως επί το πλείστον). Είναι επίσης βολικό αν χρησιμοποιείτε το smartphone σας ως ξυπνητήρι και έτσι ο ύπνος σας δεν διακόπτεται με μη επείγουσες ειδοποιήσεις.

Ήχοι και εμφάνιση

Μπορείτε να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης μιας έξυπνης συσκευής (εάν υπάρχει), τα επίπεδα έντασης και την εμφάνιση και την αίσθηση της διεπαφής.

Απορρήτου και Ασφάλεια

Πέρα από την προσαρμογή της εμπειρίας σας, οι ρυθμίσεις είναι επίσης βασικές για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και της ασφάλειας. Σημαντικές επιλογές περιλαμβάνουν:

Ρυθμίσεις συστήματος

Τέλος, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της συσκευής, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας και της ώρας, της έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, του μεγέθους κειμένου και άλλων στοιχείων.

Αυτό είναι προφανώς μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για ρυθμίσεις, αλλά μπορείτε να δείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε χρόνο με τις ρυθμίσεις των συσκευών σας και ότι οι εφαρμογές σας μπορούν να κάνουν μια συνηθισμένη συσκευή να αισθάνεται σαν να είναι πραγματικά δική σας. Ορισμένες έξυπνες συσκευές θα έχουν ρυθμίσεις που δεν θα βρείτε αλλού, αλλά η κατανόηση ότι οι ρυθμίσεις είναι απλώς τρόποι να κάνετε τη συσκευή να λειτουργεί όπως θέλετε είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.