Τι ήταν το Google Latitude;

Κοινή χρήση τοποθεσίας:

Το Latitude επέτρεψε στους χρήστες να μοιραστούν τη φυσική τους θέση με άλλους χρήστες στη λίστα επαφών τους. Ομοίως, μπορούσαν να δουν τη θέση των επαφών τους. Η Google τελικά σκότωσε το Latitude ως αυτόνομο προϊόν και διπλώθηκε τη λειτουργικότητα στο Google+

Εάν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας είτε σε ένα σημείο ακριβείας είτε σε ένα γενικότερο επίπεδο πόλης, ενεργοποιήστε το μέσω της κοινής χρήσης Google+ Κοινή χρήση τοποθεσίας.

Γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό; Στις περισσότερες περιπτώσεις, πιθανότατα δεν θα ήταν. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία της πόλης σας με φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας εάν ταξιδεύετε για δουλειά. Μοιραζόμαστε την ακριβή τοποθεσία μου με τον σύζυγό μου, ώστε να μπορεί να δει αν έφυγα από το γραφείο και πόσο κοντά είμαι στο σπίτι για δείπνο.

Μυστικότητα:

Η κοινή χρήση τοποθεσίας δεν μεταδίδεται στο ευρύ κοινό, είτε στο Latitude είτε στο Google+. Για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας, τόσο εσείς όσο και η επαφή σας έπρεπε να συμφωνήσετε με την υπηρεσία και να ενεργοποιήσετε ρητά το Latitude. Πρέπει να καθορίσετε ακριβώς ποιος είστε ο χρήστης που μοιράζεστε την τοποθεσία σας στο Google+. Η κοινή χρήση τοποθεσίας ήταν τρομακτική όταν εισήχθη για πρώτη φορά και πολλοί άνθρωποι το σκέφτηκαν ως λογισμικό υποκλοπής spyware.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ:

Θα μπορούσατε να επικοινωνείτε με άτομα στη λίστα επαφών σας είτε με μηνύματα κειμένου, είτε με ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων είτε με τηλέφωνο. Αυτές οι υπηρεσίες προφανώς αποτελούν πλέον μέρος του Google+ και του Google Hangouts.

Ενημερώσεις κατάστασης:

Μπορείτε να ελέγξετε σε μια τοποθεσία χρησιμοποιώντας το Google+, ακριβώς όπως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Facebook, Foursquare, Swarm ή πολλές άλλες εφαρμογές. Αυτές τις μέρες, η κοινή χρήση τοποθεσίας και ο έλεγχος είναι τόσο αμφιλεγόμενα όσο και το 2013, όταν τελικά σκοτώθηκε το Latitude.