Γκαλερί πρόωρων smartphones Android

01 από 08

Το T-Mobile G1

Ο Justin Sullivan / Getty Images

Το πρώτο τηλέφωνο Android ανακοινώθηκε με πολλά fanfare το 2008, αλλά, στην πραγματικότητα, ήταν μια αρκετά χαλαρή συσκευή ακόμη και στην εισαγωγή. Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του G1 ήταν ότι δεν ήταν ένα iPhone, το οποίο, τότε, θα μπορούσε να πωληθεί μόνο από την AT & T και σας κλειδούσε σε μια διετή σύμβαση. Η Apple ήταν επίσης πολύ αυστηρή για το τι θα μπορούσατε και δεν θα μπορούσατε να κάνετε με το iPhone σας, οπότε η κοινότητα ανοιχτού κώδικα φώναξε ένα τηλέφωνο που θα μπορούσε να τροποποιηθεί ευκολότερα.

Η T-Mobile συνεργάστηκε με την Google για να προσφέρει αυτό το κακό αγόρι ως αποκλειστικό και "κακό". Είχε ένα πληκτρολόγιο ταλάντευσης και έφερε την ολοκαίνουργια έκδοση Android 1.0, η οποία ήταν κάπως ιδιόμορφη και όχι τόσο φιλική προς το χρήστη όσο το Android που γνωρίζουμε σήμερα.

Ωστόσο, παρουσιάστηκε μερικές νέες εφαρμογές τις οποίες το iPhone δεν έφερε εκείνη την εποχή, όπως το ShopSavvy, μια εφαρμογή σύγκρισης για αγορές που χρησιμοποίησε τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου ως σαρωτή γραμμωτού κώδικα.

Το G1 κατασκευάστηκε από την LG και ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε ως τηλέφωνο "Google" , παρόλο που ονομαζόταν συνήθως ένα. Οι LG και η T-Mobile παρουσίασαν ένα ενημερωμένο G2 το 2010.

02 από 08

myTouch 3G

Φωτογραφία ευγένεια T-Mobile

Το myTouch 3G ήταν ένα τηλέφωνο T-Mobile πολύ παρόμοιο με το G1 και εισήχθη το 2009. Η κύρια φυσική διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει πληκτρολόγιο. Το MyTouch ήρθε με υποστήριξη για δίκτυα 3G (που ήταν μεγάλη υπόθεση εκείνη την εποχή) και αρχικά έτρεξε το Android 1.5 (Cupcake) με υποστήριξη για το e-mail του Microsoft Exchange. Το τηλέφωνο τελικά αναβαθμίστηκε στο 1.6 (Donut).

03 του 08

HTC Hero

Η Sprint πρόσφερε το πρώτο τηλέφωνο CMDA το 2009. Ο ήρωας χρησιμοποίησε το HTC Sense, μια ανανεωμένη έκδοση του Android. Το γιγαντιαίο widget ρολογιού ήταν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του νέου τηλεφώνου. Αυτή ήταν μια από τις πολλές τροποποιημένες εκδόσεις του Android που κυκλοφόρησε στην αγορά, γεγονός που δημιούργησε μερικές προκλήσεις για τους προγραμματιστές που ήθελαν να υποστηρίξουν όλες τις συσκευές σε ένα θραυσμένο περιβάλλον.

04 του 08

Samsung Moment

Τρέχω. Εικόνα Ευγένεια Samsung

Η Samsung Moment ήταν η πρόωρη προσπάθεια της Samsung σε ένα τηλέφωνο Android. Αυτό το τηλέφωνο το 2009 είχε ένα πληκτρολόγιο slide-out.

05 του 08

Motorola Droid

Verizon Droid από τη Motorola - Διαθέσιμο από τη Verizon. Φωτογραφία ευγένεια της Motorola

6 Νοεμβρίου 2009

Η σειρά Motorolla Droid για την Verizon αδειούσε τον όρο "Droid" από την Lucas Arts και το έκανε δροσερό να καλέσει το τηλέφωνο Android σας "Droid" για λίγο. Το πρώτο Droid ήταν ένα τεράστιο τούβλο ενός τηλεφώνου που με ένα πληκτρολόγιο και τοποθετήθηκε ως λιγότερο από ένα δολοφόνο iPhone και περισσότερο από έναν φονέα BlackBerry.

06 του 08

Nexus One

Πισίνα / Getty Images

Το Nexus One εισήχθη το 2010 και πωλήθηκε online, ξεκλειδωμένο, από την Google σε ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα συσκευών. Οι χρήστες θα μπορούσαν ακόμη και να προσαρμόσουν την αγορά του τηλεφώνου τους έχοντας το χαραγμένο στην πλάτη.

Αυτό ήταν επαναστατικό επειδή η Google πωλούσε απευθείας το τηλέφωνο αντί να χρησιμοποιεί το παραδοσιακό μοντέλο να έχει κινητό τηλέφωνο (στις ΗΠΑ) να πουλήσει τηλέφωνα σε "έκπτωση" με αντάλλαγμα εκτεταμένες τηλεφωνικές συμβάσεις με ελαφρώς υψηλότερες πληρωμές.

Παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν ένα υπερ-powered τηλέφωνο για το χρονικό διάστημα και εισήγαγε Android 2.1 (Eclair) στην αγορά με μια καλύτερη διεπαφή χρήστη και χαρακτηριστικά όπως ζωντανή ταπετσαρία, το Nexus One θεωρήθηκε ένα flop. Η Google αντιμετώπισε προβλήματα στην πρώτη προσπάθειά τους να μεταφέρουν φυσικά πράγματα και τελικά το τηλέφωνο σταμάτησε.

Ωστόσο, η Google διατήρησε την ιδέα της σειράς προϊόντων Nexus για ξεκλείδωτες συσκευές και τελικά ανακατασκεύασε το ηλεκτρονικό τους κατάστημα στο Google Store.

07 του 08

Motorola Cliq

T-Mobile Motorola Cliq σε λευκό. Φωτογραφία ευγένεια της Motorola

Το Cliq ήταν ένα κινητό τηλέφωνο Motorola 2010 με βελτιωμένη κάμερα (εξ ου και το όνομα "Cliq"), αλλά είχε ακόμα ένα πληκτρολόγιο.

08 από 08

Xperia X10

Σόνι Ερικσον. Ευγενική εικόνα από τη Sony Ericsson

Αυτό το τηλέφωνο εισήχθη το 2010, όταν η Sony συνεργάστηκε με την Ericsson για τις τηλεφωνικές προσφορές τους. Η Sony-Ericsson χρησιμοποίησε την υπάρχουσα γραμμή Xperia, η οποία είχε προηγουμένως τροφοδοτηθεί από το Windows Phone. Το Xperia X10 χρησιμοποίησε μια πολύ τροποποιημένη έκδοση της τότε παλαιότερης έκδοσης του Android (1.6 - Donut) για να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία χρήστη που αισθάνθηκε περισσότερη Sony από το Android.