Τι είναι ένα αρχείο DEB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DEB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DEB είναι ένα αρχείο πακέτου λογισμικού Debian. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Unix, συμπεριλαμβανομένων των Ubuntu και iOS.

Κάθε αρχείο DEB αποτελείται από δύο αρχεία TAR που αποτελούν τα εκτελέσιμα αρχεία, την τεκμηρίωση και τις βιβλιοθήκες. Μπορεί να συμπιέζεται ή να μην συμπιέζεται χρησιμοποιώντας GZIP, BZIP2 , LZMA ή XZ.

Παρόμοια με τα αρχεία DEB είναι τα αρχεία micro deb (.UDEB) που περιλαμβάνουν μερικές αλλά όχι όλες τις ίδιες πληροφορίες με ένα κανονικό αρχείο DEB.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DEB

Τα αρχεία DEB μπορούν να ανοίξουν με οποιοδήποτε δημοφιλές πρόγραμμα συμπίεσης / αποσυμπίεσης, ενώ το δωρεάν εργαλείο 7-Zip είναι ένα παράδειγμα. Οποιοσδήποτε από αυτούς τους τύπους προγραμμάτων θα αποσυμπιέσει (εξαγάγετε) τα περιεχόμενα ενός αρχείου DEB και κάποια μπορεί επίσης να έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας συμπιεσμένων αρχείων DEB.

Ενώ μερικά από αυτά τα εργαλεία αρχείων zip / unzip θα λειτουργούν επίσης σε μηχανήματα Linux, δεν εγκαθιστούν το πακέτο όπως θα περίμενε κανείς - απλά εξάγουν τα περιεχόμενα του αρχείου.

Για να εγκαταστήσετε αρχεία DEB, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εργαλείο gdebi, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο .DEB και να το ανοίξετε από το μενού περιβάλλοντος.

Παρόλο που δεν είναι τόσο εύκολο όσο το gdebi, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε αρχεία DEB με dpkg χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή (αντικαθιστώντας το "/ path / to / file.deb" με τη διαδρομή στο δικό σας αρχείο .DEB):

dpkg -i /path/to/file.deb

Πολλά αρχεία DEB μπορούν να εγκατασταθούν χρησιμοποιώντας:

dpkg -i -R / διαδρομή / σε / φάκελο / με / deb / files /

Μπορείτε επίσης να απεγκαταστήσετε τα αρχεία DEB χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή:

apt-get remove /path/to/file.deb

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας, μπορεί να προκαλέσετε σύγχυση με ένα αρχείο DEM με αρχείο DEB. Ένα αρχείο DEM είναι πιθανότατα είτε ένα αρχείο επίδειξης παιχνιδιών βίντεο είτε ένα μοντέλο ψηφιακής ανύψωσης.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DEB

Ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων όπως το FileZigZag μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο DEB σε μορφές αρχείων όπως TGZ , BZ2, BZIP2 , 7Z, GZIP, TAR, TBZ, ZIP και άλλα.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το αρχείο DEB σε RPM χρησιμοποιώντας αυτήν την εξωγήινη εντολή:

apt-get ενημέρωση apt-get εγκατάσταση αλλοδαπός αλλοδαπός -r file.deb

Μπορείτε να βρείτε πολλά σεμινάρια online για τη μετατροπή ενός αρχείου DEB σε ένα αρχείο IPA . Μπορείτε να δείτε ένα εδώ στο JailbreakErra. Ένας άλλος δείχνει πώς να εγκαταστήσετε το λογισμικό οικιακού κινηματογράφου Kodi στην iOS, αλλά μπορείτε να τροποποιήσετε το σεμινάριο για την εγκατάσταση ενός προσαρμοσμένου αρχείου DEB σε ένα iPhone ή σε άλλη συσκευή iOS.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αρχείο DEB σε jailbroken ή hacked iPhone, iPad ή iPod touch χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα iFunbox. Αν χρειάζεστε βοήθεια, ανατρέξτε στο φροντιστήριο της Jailbreak Square.

Δεν γνωρίζω ένα DEB στον μετατροπέα APK για την εγκατάσταση πακέτων Debian σε συσκευές Android. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε το αντίθετο για να τρέξετε εφαρμογές Android σε Linux, με Shashlik.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία DEB

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DEB και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.