Τι είναι τα αρχεία FDX & FDR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FDX & FDR FDR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FDX ή FDR είναι ένα αρχείο τελικού σχεδίου εγγράφου. Αυτοί οι τύποι αρχείων χρησιμοποιούνται από το τελικό πρόχειρο λογισμικού σεναρίου για την αποθήκευση σεναρίων για τηλεοπτικά επεισόδια, ταινίες και αναπαραγωγές.

Η μορφή FDR είναι η προεπιλεγμένη μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται στα τελικά σχέδια των εκδόσεων 5, 6 και 7. Από το Final Draft 8, τα αντίγραφα αποθηκεύονται στη νεότερη μορφή FDX .

Ενώ τα περισσότερα αρχεία FDR που θα συναντήσετε θα είναι αρχεία τελικού σχεδίου εγγράφου, μερικά αρχεία σχεδιασμού κεντήματος, αρχεία αναφοράς σφαλμάτων των Windows ή αρχεία σημείων SideKick 2 Note. Τα αρχεία καταγραφής δεδομένων πτήσης μπορεί επίσης να χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου FDR.

Πώς να ανοίξετε το FDX & amp; Αρχεία FDR

Τα αρχεία FDX & FDR μπορούν να ανοίξουν και να επεξεργαστούν με το Final Draft σε λειτουργικό σύστημα Windows και Mac. Το λογισμικό δεν είναι δωρεάν για λήψη, αλλά υπάρχει μια δοκιμαστική επιλογή 30 ημερών που μπορείτε να πάρετε.

Σημείωση: Αν και το Final Draft 8 και τα νεότερα αποθηκευμένα σενάρια ταινιών στη μορφή FDX, το νεότερο λογισμικό εξακολουθεί να υποστηρίζει τη μορφή FDR.

Το DesignShop της Melco θα πρέπει να είναι σε θέση να ανοίγει αρχεία FDR που περιέχουν σχέδια κεντήματος.

Τα αρχεία αναφοράς σφάλματος των Windows που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου FDR παράγονται από το λειτουργικό σύστημα Windows ή από προγράμματα όπως το Windows Live Messenger. Αυτά τα αρχεία προορίζονται να ανοίξουν από το λειτουργικό σύστημα, αλλά μπορεί επίσης να μπορείτε να τα ανοίξετε με το χέρι με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ++.

Δεν γνωρίζω κανένα λογισμικό που μπορεί να ανοίξει ένα αρχείο σημείωσης SideKick 2, αλλά επειδή είναι πιθανό κάποιο είδος αρχείου που βασίζεται σε κείμενο, είμαι σίγουρος ότι ένας απλός επεξεργαστής κειμένου μπορεί να εμφανίσει τα περισσότερα, αν όχι ολόκληρο το αρχείο. Αν έχετε ήδη συνδέσει το πρόγραμμα με αυτό το αρχείο στον υπολογιστή σας, ίσως να χρησιμοποιήσετε κάποιο είδος αρχείου Αρχείο> Άνοιγμα για να ανοίξετε το αρχείο FDR στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα αρχεία καταγραφής δεδομένων πτήσης ενδέχεται να είναι δυνατό να ανοίγουν με ελεγκτή πτήσης Vector ή eLogger.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το Σημειωματάριο ++ ή άλλο επεξεργαστή κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο FDX ή FDR εάν οι πληροφορίες από τα παραπάνω δεν είναι χρήσιμες. Τα τελικά αρχεία FDX / FDR δεν είναι αρχεία μόνο για κείμενο αλλά μπορεί να είναι και άλλος τύπος. Αν ναι, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να είναι σε θέση να εμφανίσει σωστά τα περιεχόμενα του αρχείου. Εάν το αρχείο δεν είναι 100% αναγνώσιμο, ενδέχεται να υπάρχει κάποιο κείμενο μέσα στο αρχείο που να βοηθάει στον εντοπισμό του λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και το άνοιγμα του.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο FDR, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία FDR, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε το FDX & amp; Αρχεία FDR

Τα τελικά σχέδια 8 και 9 (και οι πλήρεις εκδόσεις και οι δοκιμές) μετατρέπουν αυτόματα ένα αρχείο FDR στη νεότερη μορφή FDX όταν ανοίξει. Το Final Draft υποστηρίζει την αποθήκευση και των δύο τύπων αρχείων σε PDF , αλλά μόνο σε πλήρη, μη δοκιμαστική έκδοση.

Σημείωση: Η δοκιμή τελικού σχεδίου υποστηρίζει μόνο το άνοιγμα / μετατροπή των πρώτων 15 σελίδων του εγγράφου. Αν έχετε ένα αρχείο FDR που είναι μεγαλύτερο από αυτό, αλλά πρέπει να το μετατρέψετε σε FDX, προτείνω αυτή τη λύση.

Εάν τα αρχεία SideKick 2 Note μπορούν να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, πιθανόν να γίνει μέσω εξαγωγής ή αποθήκευσης ως μενού μέσα στο πρόγραμμα που ανοίγει. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν ξέρω τι λογισμικό χρησιμοποιείται με αυτόν τον τύπο αρχείου FDR, σας προτείνω να το ανοίξετε με το Notepad ++ και στη συνέχεια να το αποθηκεύσετε κάτω από μια νέα μορφή κειμένου όπως HTML ή TXT.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετατρέψετε ένα αρχείο FDR αναφορών σφάλματος που χρησιμοποιείται με το λειτουργικό σύστημα Windows.