Τι είναι το Samsung Easy Mute;

Το Easy Mute είναι ένα χαρακτηριστικό της Samsung που σας επιτρέπει να σιγουρευτείτε γρήγορα τις εισερχόμενες κλήσεις και τους συναγερμούς τοποθετώντας το χέρι σας στην οθόνη.

Στις άκρες των Galaxy S8, S8 +, S7, S7 μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις και τους συναγερμούς περιστρέφοντας το smartphone με την όψη προς τα κάτω σε μια επίπεδη επιφάνεια όπως ένα γραφείο ή ένα τραπέζι.

Το Easy Mute εκτελείται σε Android 6.0 (Marshmallow), Android 7.0 (Nougat) και Android 8.0 (Oreo) . Και λειτουργεί με το ακόλουθο υλικό: άκρα Galaxy S8, S8 +, S7 και S7. Επίσης, τρέχει στις καρτέλες S3 και S2.

Το Easy Mute δεν ενεργοποιείται από προεπιλογή. Επιπλέον, η λειτουργία λειτουργεί μόνο αφού το smartphone αρχίσει να κάνει θόρυβο από εισερχόμενη κλήση ή ειδοποίηση.

Ρύθμιση εύκολης σίγασης στο Smartphone του γαλαξία σας

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ρυθμίσετε το Easy Mute στο Marshmallow, Nougat και Oreo:

  1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Εφαρμογές .
  2. Στην οθόνη εφαρμογών, σύρετε στη σελίδα που περιέχει το εικονίδιο Ρυθμίσεις (αν είναι απαραίτητο) και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις .
  3. Σύρετε προς τα επάνω στην οθόνη Ρυθμίσεις, εάν είναι απαραίτητο, μέχρι να δείτε τις Προηγμένες λειτουργίες.
  4. Πατήστε Σύνθετες λειτουργίες .
  5. Σύρετε προς τα επάνω στην οθόνη των προηγμένων δυνατοτήτων, αν είναι απαραίτητο, μέχρι να δείτε το Easy Mute.
  6. Πατήστε Εύκολη σίγαση .
  7. Στο επάνω μέρος της οθόνης Easy Mute, μετακινήστε το κουμπί εναλλαγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης από αριστερά προς τα δεξιά.

Τώρα βλέπετε ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη. Μπορείτε να επιστρέψετε στην οθόνη των προηγμένων λειτουργιών πατώντας το εικονίδιο αριστερού βέλους στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης ή μπορείτε να επιστρέψετε στην Αρχική οθόνη.

Ενεργοποιήστε την εύκολη σίγαση στην καρτέλα S3 ή S2

Η ρύθμιση Εύκολη σίγαση είναι η ίδια στο Marshmallow, Nougat ή Oreo. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

  1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε Εφαρμογές .
  2. Στην οθόνη εφαρμογών, σύρετε στη σελίδα που περιέχει το εικονίδιο Ρυθμίσεις (αν είναι απαραίτητο) και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις .
  3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε Σύνθετες λειτουργίες στη λίστα Ρυθμίσεις στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  4. Στη λίστα Σύνθετες λειτουργίες στη δεξιά πλευρά της οθόνης, πατήστε Εύκολη σίγαση .
  5. Στην ενότητα Εύκολη σίγαση στη δεξιά πλευρά της οθόνης, μετακινήστε το κουμπί εναλλαγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης από αριστερά προς τα δεξιά.

Η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, ώστε να μπορείτε να προβάλετε περισσότερες ρυθμίσεις ή να επιστρέψετε στην Αρχική οθόνη.

Δοκιμή εύκολης σίγασης

Υπάρχουν δύο εύκολοι τρόποι για να δοκιμάσετε το Easy Mute για να μάθετε εάν λειτουργεί όπως πρέπει. Στο smartphone ή στο tablet σας, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα ξυπνητήρι να σβήνει ένα λεπτό μετά την τοποθέτησή του. Όταν ακούτε τον ήχο συναγερμού, τοποθετήστε το χέρι σας στην οθόνη σας για να απενεργοποιήσετε τον ήχο. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας ένα άλλο τηλέφωνο (ή να ζητήσετε από κάποιον να σας καλέσει) και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το smartphone με την πρόσοψη προς τα κάτω σε ένα τραπέζι ή γραφείο, αφού ξεκινά η κλήση του smartphone.

Απενεργοποίηση Εύκολης σίγασης

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Easy Mute, είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Στο smartphone σας, ακολουθήστε τα πρώτα έξι βήματα στις παραπάνω οδηγίες για να μεταβείτε στην οθόνη Easy Mute. Στη συνέχεια, μετακινήστε το κουμπί εναλλαγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης από δεξιά προς τα αριστερά. Τώρα βλέπετε ότι η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.

Στην καρτέλα Galaxy S3 ή S2, ακολουθήστε τα πρώτα τέσσερα βήματα στις παραπάνω οδηγίες για να μεταβείτε στην ενότητα Εύκολη σίγαση στη δεξιά πλευρά της οθόνης Ρυθμίσεις. Αλλάξτε την κατάσταση σε Off, μετακινώντας το κουμπί εναλλαγής στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Τι γίνεται αν δεν λειτουργεί το Easy Mute;

Αν το Easy Mute δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο, θα μπορούσε να προκληθεί από ένα άλλο πρόβλημα με το smartphone ή το tablet σας. Επισκεφθείτε την υποστήριξη της Samsung για να δείτε αν υπάρχουν άλλες λύσεις στη βάση γνώσεων ή στα φόρουμ μηνυμάτων ή μπορείτε να συνομιλήσετε απευθείας με έναν εκπρόσωπο υποστήριξης. Μπορείτε επίσης να καλέσετε την υποστήριξη της Samsung στο 1-800-726-7864.

Όταν καλείτε ή συνομιλείτε στο διαδίκτυο, έχετε μαζί σας το smartphone ή το tablet σας και ενεργοποιήσατε σε περίπτωση που ο αντιπρόσωπος υποστήριξης ζητήσει να συνεργαστεί μαζί σας για να δοκιμάσετε το Easy Mute ή άλλες λειτουργίες της συσκευής σας.