Πριν αγοράσετε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής Blu-ray

Τα πραγματικά περιστατικά που χρειάζεστε για μια έξυπνη αγορά

Ακόμα κι αν δεν έχετε πηδήσει στην αγορά Blu-ray, έχετε αναμφίβολα ακούσει τη διαφημιστική εκστρατεία. Πολλά τυπικά DVD διαθέτουν ρυμουλκούμενα που ταιριάζουν στη βελτιωμένη ποιότητα ήχου και εικόνας του Blu-ray υψηλής ευκρίνειας. Το ερώτημα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων είναι αν το Blu-ray στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία. Η απάντηση είναι "ναι", αρκεί το σύστημα οικιακού κινηματογράφου να το υποστηρίξει.

Δεν είναι μόνο ο παίκτης

Οι Blu-ray players προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένο ήχο και βίντεο, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσει ο καταναλωτής είναι το σύστημα οικιακού κινηματογράφου που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν ταινίες. Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας , θα έχετε πολύ λίγα χρήματα από ένα Blu-ray player. Αυτό συμβαίνει επειδή μια τηλεόραση με τυπική ευκρίνεια δεν είναι σε θέση να εμφανίζει πλήρη ποιότητα Blu-ray.

Ο μεγάλος ήχος απαιτεί ένα μεγάλο σύστημα

Ο ήχος Blu-ray είναι ανώτερος, αλλά, όπως και με το βίντεο, θα έχετε κορυφαία ποιότητα μόνο αν έχετε ένα σύστημα ήχου ικανό να αποκωδικοποιήσει όλες τις πληροφορίες στους δίσκους. Όσο καλύτερος είναι ο ενισχυτής και τα ηχεία του home theater, τόσο πιο πιθανό είναι να αποκομίσετε τα οφέλη του ήχου Blu-ray. Οι άνθρωποι που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημά τους με εξωτερικό ενισχυτή (δηλαδή χρήστες που χρησιμοποιούν τα τυπικά ηχεία τηλεόρασης) δεν είναι πιθανό να παρατηρήσουν μεγάλη διαφορά μεταξύ του ήχου DVD και Blu-ray.

Πόσο καλό είναι;

Το Blu-ray προσφέρει το καλύτερο δυνατό σήμα βίντεο που μπορείτε να φέρετε στο σπίτι σας. Ανάλογα με την ποιότητα της πηγής που μεταφέρεται στο δίσκο, η εικόνα μπορεί να είναι σημαντικά καλύτερη από το τυπικό DVD. Αλλά το άλμα από το DVD σε Blu-ray μπορεί να μην φαίνεται τόσο δραματικό όσο το άλμα από την τηλεόραση πρότυπο σε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αναβάθμιση των συσκευών αναπαραγωγής DVD κάνει τα τυπικά DVD να φαίνονται αρκετά καλά.

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι η μετάβαση από ένα upscaled DVD σε Blu-ray είναι περισσότερο ένα βήμα μωρό από ό, τι είδαμε με τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, αλλά είναι ένα βήμα μωρό αξίζει τον κόπο.

Αξίζει η τιμή;

Αυτο εξαρταται. Για μένα, το Blu-ray αξίζει τα χρήματα, αλλά είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν να έχουν το καλύτερο δυνατό ήχο και βίντεο και τελειώνει ως πρωτοπόρος όλων των ειδών τα νέα μέσα. Έχω φίλους που είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με την ποιότητα ήχου και εικόνας που λαμβάνουν από το DVD και δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για αναβάθμιση. Τελικά, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποιο είδος ποιότητας είστε ευχαριστημένοι.

Πρέπει να το αγοράσετε;

Για τον μέσο άνθρωπο, είναι λογικό να μεταβείτε σε ένα Blu-ray player εάν έχετε ήδη μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Οι τιμές έχουν έρθει κάτω τρόπο με τα χρόνια, έτσι μπορείτε να βρείτε ωραία παίκτες για μια προσιτή τιμή και μοντέλα προϋπολογισμού για ακόμη λιγότερα.

Πόσο πρέπει να κοστίσει;

Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Είμαι μόνος για την ευελιξία, έτσι νομίζω ότι το PlayStation 3 της Sony είναι η καλύτερη αξία στην αγορά. Όχι μόνο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης Blu-ray, είναι ένα εξαιρετικό σύστημα τυχερών παιχνιδιών, το οποίο είναι καταπληκτικό αν σας αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια ή έχετε παιδιά στο σπίτι. Επιπλέον, η Sony έχει ένα λεπτότερο PlayStation 3. Δεν είναι κακή τιμή λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα έχει να προσφέρει. Εάν γνωρίζετε ότι δεν θα παίξετε ποτέ παιχνίδια βίντεο, υπάρχουν και άλλες, λιγότερο δαπανηρές επιλογές.

Περισσότερα για το Blu-ray

Για να μάθετε ακόμα περισσότερα για το Blu-ray, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις μου .