Μια Σύντομη Ιστορία των Εκρηκτικών Gadgets

Από φορητούς υπολογιστές μέχρι φορητές συσκευές με το περίφημο Galaxy Note 7

Όσο οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι γύρω, η τεχνολογία έχει έρθει σε περιστασιακά flare-ups. Εδώ είναι μια ματιά σε μερικά από τα πιο επικεφαλής-αρπαγή περιστατικά των προσωπικών ηλεκτρονικών που καταγράφουν φωτιά τα τελευταία χρόνια, από ένα Motorola Droid 2 στο διαβόητο Galaxy Σημείωση 7.

01 από 09

Motorola Droid 2

Ένα Motorola Droid 2 - αν και όχι η πληγείσα μονάδα. Jourdan Cameron

Πάλι το 2010, ένας ιδιοκτήτης του Motorola Droid 2 στο Τέξας έκανε πρωτοσέλιδα όταν ισχυρίστηκε ότι το smartphone του εξερράγη στο αυτί του. Εξήγησε ότι άκουσε ένα ποπ και αισθάνθηκε κάτι που στάζει, και έδειξε το ακουστικό του πλήρες με ένα έγκαυμα και μια ρωγμή στους δημοσιογράφους.

02 του 09

Πύλες στην πυρκαγιά

Montgomery County πυρκαγιάς και διάσωσης

Hoverboards - ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την τάση αυτο-εξισορρόπησης σκούτερ, ή τις εκρήξεις που ήρθαν με αυτό; Τον Δεκέμβριο του 2015, η Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτικών Προϊόντων στις Η.Π.Α. ανέφερε ότι γνώριζε όχι λιγότερα από 12 περιστατικά πυρκαγιάς που προκάλεσε πυρκαγιά. Αυτές οι αναφορές συνέβαλαν στις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που απαγόρευσαν τη χρήση αυτών των συσκευών και διάφορα ιδρύματα που απαγόρευσαν την κυκλοφορία πλοίων από τις εγκαταστάσεις τους. Φυσικά, πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης διέκοψαν την πώληση αυτών των ειδών εντελώς επίσης. Όπως συμβαίνει γενικά σε τέτοιες καταστάσεις, οι μπαταρίες των συσκευών βρέθηκαν να είναι το πρόβλημα, αλλά το ζήτημα περιπλέκετο από το γεγονός ότι οι εκρήξεις συνδέονταν με προϊόντα από διάφορους κατασκευαστές.

03 του 09

Samsung Galaxy Σημείωση 7

KKJ.CN

Λίγα εκρηκτικά gadgets είχαν τόσο ευρύτατο αντίκτυπο όπως το Samsung Galaxy Note 7, το οποίο έπεσε υπό πυρκαγιά (ha) το 2016 για προβλήματα με τις μπαταρίες του ακουστικού που οδήγησαν σε υπερθέρμανση. Μετά από διάφορες περιπτώσεις πυρκαγιών και εκρήξεων που αναφέρθηκαν από τους ιδιοκτήτες της Σημείωσης 7, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ απαγόρευσε τη συσκευή τόσο από μεταφορά όσο και από τις αποσκευές που πραγματοποίησαν σε πτήσεις προς, εντός ή από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ αυτό ήταν εξαιρετικά ενοχλητικό για τους πληγέντες ταξιδιώτες, λίγοι άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι η άρνηση επιβίβασης σε εκείνους που φέρουν ένα notoriously εκρηκτικό τηλέφωνο ήταν η σωστή κίνηση. Και μετά από τις αναφορές των χρηστών της έκρηξης Σημείωσης 7 έφτασε ένα απίστευτο 35, η Samsung πήρε το δραστικό μέτρο της ανάκλησης όλων των πωλούμενων μονάδων του τηλεφώνου - αριθμός που εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια! Κάνοντας μια ήδη άσχημη κατάσταση ακόμα χειρότερη, ακόμη και οι μονάδες αντικατάστασης της Note 7 ήταν επιρρεπείς σε υπερθέρμανση και εκρήξεις .

04 του 09

Apple iPhone 7 Plus

Briana Olivas

Ενώ το 2017 δεν έχει αποδειχτεί αρκετά τσιγαρίζοντας ένα έτος (προσωπική τεχνολογία με έκρηξη) το 2016, το Apple iPhone 7 Plus άρπαξε τους τίτλους τον Φεβρουάριο για μια δική του έκρηξη - που έγινε όλο και πιο ιογενής από το γεγονός ότι η φωτοβολίδα -ωρίστηκε σε βίντεο. Η Briana Olivas tweeted ένα clip της i Phone 7 Plus στην πυρκαγιά στην περίπτωσή της και πρόσθεσε ότι ο ατμός και ένας "σφυρηλατημένος θόρυβος" προειδοποίησαν την ίδια και το φίλο της στο θέμα του gadget. (Για την καταγραφή, ο Olivas πήρε το smartphone της στο κατάστημα Sprint λόγω προβλημάτων με το να πάρει το turn πριν από την ανάδυση του στις φλόγες.)

05 του 09

Dell Inspiron: Ένας επαναλαμβανόμενος δράστης

Ντέβον Τζόνσον

Όχι μόνο ένας φορητός υπολογιστής του ιδιοκτήτη του Dell Inspiron έβαλε φωτιά τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά καίγεται τέσσερις φορές στη σειρά, κάθε φορά που είχε σβήσει τη φωτιά. Και όχι, αυτό δεν ήταν απλά κατασκευασμένο. οι φλόγες μπήκαν σε εγχώρια ασφάλεια. Το εν λόγω Inspiron χρεώνει τον καναπέ του ιδιοκτήτη όταν άρχισαν οι εκτοξεύσεις. Η Dell εξέδωσε τελικά μια δήλωση λέγοντας ότι η μπαταρία του φορητού υπολογιστή δεν κατασκευάστηκε από την Dell και αποθάρρυνε τους πελάτες να χρησιμοποιούν μπαταρίες τρίτων.

06 του 09

Ακουστικά με μπαταρία εκρήγνυνται κατά την πτήση

ATSB

Αν δεν σκέφτεστε ότι οι φορητοί υπολογιστές και τα smartphone Android και iOS που λειτουργούν με κινητά τηλέφωνα είναι οι μοναδικοί ένοχοι όταν πρόκειται για προσωπικές τεχνολογικές εκρήξεις, θεωρήστε αυτό το συμβάν σε μια πτήση από το Πεκίνο στη Μελβούρνη το Μάρτιο του 2017. Ενώ κοιμόταν, εξερράγη, κάνοντας τα μαλλιά, το πρόσωπο και τα χέρια της. Οι πιθανές σοβαρές συνέπειες μιας τέτοιας καταστροφής είναι αρκετά σαφείς - ειδικά όταν θυμάστε ότι αυτό το συμβάν συνέβη στον αέρα. Ευτυχώς η έκταση των τραυματισμών ήταν τα εγκαύματα του επιβάτη (δηλαδή από τότε που βρισκόταν σε αεροπλάνο, η πυρκαγιά θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαπλωθεί).

07 του 09

Fitbit Flex 2

Fitbit

Τι είναι χειρότερο από ό, τι το smartphone σας προειδοποιεί αυθόρμητα; Ένα κομμάτι τεχνολογίας τεντωμένο στον καρπό σας που εκρήγνυται χωρίς προειδοποίηση. Αυτό είναι, δυστυχώς, ακριβώς αυτό που συνέβη σε έναν ιδιοκτήτη του ιχνηλάτη δραστηριότητας Fitbit Flex 2 τον Απρίλιο του 2017. καίγεται στον καρπό ενώ διαβάζει ένα βιβλίο. Έλαβε ως αποτέλεσμα τα εγκαύματα δευτέρου βαθμού και οι γιατροί που την αντιμετώπισαν έπρεπε να αφαιρέσουν λιωμένα κομμάτια πλαστικού και καουτσούκ από το χέρι της.

Από την πλευρά του, ο Fitbit δημοσίευσε μια δήλωση που εξέφραζε ανησυχίες μετά από το περιστατικό. Προσφέρει επίσης στον χρήστη που έχει επηρεαστεί μια συσκευή αντικατάστασης και αργότερα ακολούθησε την αρχική του δήλωση με ένα σχόλιο που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έκρηξη δεν ήταν αποτέλεσμα της ίδιας της συσκευής Flex 2, αντικαθιστώντας την "εξωτερικές δυνάμεις". Για αυτό που αξίζει, αυτό φαίνεται να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.

08 από 09

Tesla Fires

Tesla

Τα αυτοκίνητα θεωρούνται τεχνολογικά, σωστά; Ειδικά όταν είναι ηλεκτρικά μοντέλα από την πολύ συζητημένη εταιρεία Tesla, το κάνουν. Πίσω το 2013, η εταιρεία κέρδισε κάποια αρνητική προσοχή μετά από τρία μοντέλα S που έπεσαν στη φωτιά μετά από μια συντριβή. Όπως επεσήμανε η εταιρεία, και στα τρία περιστατικά οι πυρκαγιές συνέβησαν μετά την πρόκληση ζημιάς στο όχημα. κανένα φλόγα δεν ήταν εντελώς αυθόρμητο. Πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2017, ένα μοντέλο S συνετρίβη και εξερράγη κατά την πρόσκρουση, με αποτέλεσμα ένα θανάσιμο.

09 του 09

Πώς να αποφύγετε αυτό να συμβαίνει σε σας

Είναι σαφές ότι καμία κατηγορία προσωπικών ηλεκτρονικών δεν είναι απολύτως ασφαλής από τη δυνατότητα έκρηξης. Έτσι, πώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι εσείς και ο τεχνικός σας θα είστε ασφαλείς; Λοιπόν, πρώτα τα κακά νέα: Οτιδήποτε χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων λιθίου φέρει ουσιαστικά κάποιο κίνδυνο - δεδομένου ότι αυτές οι μπαταρίες είναι σχεδόν πάντα ο ένοχος.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου σας. Για το ένα, μην χρησιμοποιείτε μπαταρίες τρίτων - όπως αυτές που προέρχονται από κατασκευαστές διαφορετικούς από εκείνους που έκαναν το κομμάτι της τεχνολογίας - δεδομένου ότι αυτές θα μπορούσαν να προσαρμοστούν σε λιγότερο αυστηρά πρότυπα. knockoffs θα πρέπει σίγουρα να αποφευχθεί με κάθε κόστος. Επιπλέον, κάντε ό, τι μπορείτε για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση του gadget σας στη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγετε την αποθήκευση σε υπερβολικά ζεστό περιβάλλον και εάν αισθάνεστε ότι ζεσταίνετε από την αγκαλιά ή το χέρι σας, δοκιμάστε να το απενεργοποιήσετε και να το αφήσετε να κρυώσει πριν τον ενεργοποιήσετε ξανά. Και δεν πρέπει να πω ότι ένα συνηθισμένο gadget υπερθέρμανσης είναι πιθανώς αιτία επικοινωνίας με την εξυπηρέτηση πελατών. Μετά από όλα, καλύτερα ασφαλή από το συγγνώμη.