Διακοπή του κύκλου περιήγησης στο Internet

Εδώ είναι πώς να παρακινήσετε τον εαυτό σας να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή ή το smartphone

Η διάσπαση του εθισμού στο Διαδίκτυο που ίσως να έχετε περάσει χρόνια στην ανάπτυξη υποσυνείδητα ως κακή συνήθεια δεν θα είναι εύκολο έργο. Και δεν μπορεί πραγματικά να γίνει μια νύχτα είτε.

Το Web Trends επικεντρώνεται στην εμφάνιση όλων των δροσερών ιστότοπων , των εφαρμογών και των τάσεων που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο διαδίκτυο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε την ανάγκη να αποσυνδέουμε εντελώς από τον ιστό κάθε φορά. Η μετάβαση εκτός σύνδεσης για τουλάχιστον 24 ώρες μπορεί να σας δώσει μια μεγάλη ώθηση ανανέωσης και αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό για τη γενική υγεία σας.

Αν δυσκολεύεστε να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή, τοποθετήστε το smartphone σας σε λειτουργία αεροπλάνου ή κλείστε το iPad σας, δεν είστε μόνοι σας. Δεν είναι εύκολο να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή σας όταν ο διαδικτυακός κόσμος είναι τόσο προσβάσιμος, αλλά εδώ είναι πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν γνωρίζετε ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Συνιστάται επίσης: Πώς να κλωτσήσετε τον εθισμό σας στο Facebook

Επικεντρωθείτε στις προσωπικές σχέσεις που σας κάνουν τόσο χαρούμενους.

Φωτογραφία © Tetra Images / Suprijono Suharjoto / Getty Images

Η σύνδεση με τους ανθρώπους μέσω Facebook, Twitter και Instagram δεν είναι η ίδια με τη σύνδεση με αυτούς προσωπικά και ποτέ δεν θα είναι - ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένη τεχνολογία γίνεται μια μέρα. Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και καλέστε έναν καλό φίλο ή μέλος της οικογένειας (ναι, καλέστε, αντί για κείμενο) και σχεδιάστε μια ημερομηνία καφέ ή κάτι τέτοιο. Θα χαρούμε να το κάνατε.

Συνιστώμενη: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κοινωνικής δικτύωσης

Εστιάστε στο πώς θα αποσυνδεθείτε από την εργασία.

Φωτογραφία © Getty Images
Με την τεχνολογία γύρω μας, είμαστε συνδεδεμένοι σχεδόν 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι περισσότεροι από εμάς με θέσεις εργασίας με βάση το γραφείο έχουν θολώσει τη γραμμή μεταξύ της προσωπικής ζωής μας και της ζωής στην εργασία. Παρόλο που ενδέχεται να αισθάνεστε στον πειρασμό να ελέγχετε τα εισερχόμενά σας εργασίας από το smartphone σας την ημέρα σας, θυμηθείτε ότι η ισορροπία εργασίας / προσωπικής ζωής είναι σημαντική. Δεν είναι εύκολο να το κάνετε, αλλά αξίζει σίγουρα την προσπάθεια.

Εστίαση στη διαχείριση του άγχους.

Φωτογραφία © Getty Images

Η συντριβή από όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες είναι ένα κοινό πρόβλημα που οι περισσότεροι από εμάς πιθανώς δεν συνειδητοποιούν καν ότι υποφέρουμε. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να κάνετε εντάξει χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείτε μέσα από το feed σας για μια ημέρα ή δύο. Είμαστε κάπως συνδεδεμένοι να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και αυτό μπορεί να προσθέσει ανεπιθύμητο στρες, άγχος και κατάθλιψη. Εάν αισθάνεστε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είναι σίγουρα ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα.

Επικεντρωθείτε στο να γίνετε πιο δραστήριοι και να απολαύσετε περισσότερα από τα χόμπι σας.

Φωτογραφία © Getty Images

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να κατεβείτε από τον καναπέ ή να βγούμε από την καρέκλα γραφείου όταν όλα τα μηχανήματά μας μας κρατούν φυτεμένα επί των γλωσσών μας για ώρες. Η αποσύνδεση από τον online κόσμο θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε κάτι που σας αρέσει - είτε αυτό μπορεί να είναι σύντομη βόλτα μέσα από ένα τοπικό πάρκο ή ένα χόμπι που σας αρέσει να απολαύσετε. Είναι καλό για την υγεία σας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Συνιστάται: 10 δωρεάν εφαρμογές κοινής χρήσης φυσικής κατάστασης για iPhone και Android

Εστιάστε στον ύπνο που το μυαλό και το σώμα σας χρειάζονται.

Φωτογραφία © Simon Winnall / Getty Images

Το Διαδίκτυο ίσως σας κρατάει τη νύχτα. Είτε πρόκειται για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το YouTube ή για ένα έντονο παιχνίδι των Angry Birds, όλα προσθέτουν την στέρηση του ύπνου - για να μην αναφέρουμε ότι το άσχημο μπλε φως που συγχέει τον εγκέφαλό σας και σας κάνει να νομίζετε ότι είναι ακόμα ημέρα! Αντί να ξοδέψετε την επιπλέον ώρα ή δύο που πετάτε online πριν από το κρεβάτι, κάντε κάτι χαλαρωτικό πριν χτυπήσετε το σανό. Πιθανότατα θα αισθανθείτε πολύ πιο αναζωογονημένο, και ίσως να σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί δεν κάνετε τακτική συνήθεια έξω από αυτό.

Συνιστάται: 4 τρόποι πάρα πολύ περιήγησης στο Internet μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα σας