Ανασκόπηση: GPS Garmin Montana 650t πολλαπλών χρήσεων

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ένα πραγματικό GPS πολλαπλών χρήσεων

Για μια συσκευή GPS που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα αυτοκίνητο για πλοήγηση στο δρόμο, αλλά θα χρησιμεύσει επίσης ως ένας ικανός πλοηγός backcountry και βαρκάδα, υπάρχουν επιλογές. Μέχρι πρόσφατα, ήταν γνωστό ότι υπήρχαν ορισμένες συσκευές που θα μπορούσαν να περάσουν από κάποιες χρήσεις, αλλά με πολλούς συμβιβασμούς. Στη συνέχεια, κατά μήκος ήρθε η Garmin Montana, και τώρα η σύσταση είναι εύκολη.

Είχα την τύχη να μπορώ να χρησιμοποιήσω το Garmin Montana 650t σε ένα εκτεταμένο ταξίδι στη χώρα του δυτικού Wyoming και έπειτα στην καρδιά της ερήμου του Idaho, στο Middle Fork του ποταμού σολομού. Το ταξίδι μου κάλυψε όλες τις λειτουργίες για τις οποίες σχεδιάστηκε το Montana, καθώς και κάποιες πετάξεις.

Η κατώτατη γραμμή εδώ είναι ότι η Μοντάνα κάνει αυτό που η Garmin ισχυρίζεται ότι θα κάνει: Παρέχει ομιλία-street-όνομα, turn-by-turn οδηγίες, ενώ τοποθετείται σε ένα παρμπρίζ αυτοκινήτου? χρησιμεύει ως ικανός πλοηγός backcountry, ο οποίος παρουσιάζει λεπτομερείς τοπογραφικούς χάρτες σε μια έγχρωμη, κινούμενη απεικόνιση χαρτών. και εξυπηρετεί ως ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο GPS για σχεδόν οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους.

Όλα αυτά έρχονται σε μια τιμή, τόσο από την άποψη του ίδιου του υλικού, όσο και από τους επιπλέον χάρτες που θα χρειαστεί να φέρετε τα καλύτερα στη Μοντάνα. Η Μοντάνα έρχεται σε τρεις εκδόσεις: τα 600, 650 και τα 650t. Οι φυσικές προδιαγραφές για αυτά τα μοντέλα είναι σχεδόν όμοια. Οι διαφορές προέρχονται από την ενσωματωμένη κάμερα (το μοντέλο 600 δεν διαθέτει), τη μνήμη (τα 650t έχουν ενσωματωμένο 3,5GB, έναντι 3,0GB για τα υπόλοιπα) και τους προεγκατεστημένους χάρτες. Το μοντέλο 600 πωλεί για τόσο χαμηλά όπως $ 470, ενώ τα 650t πωλεί για περίπου $ 650, συμπεριλαμβανομένων topo χάρτες.

Garmin Montana 650t διάρκεια ζωής μπαταρίας GPS, Λειτουργίες

Ένα από τα προβλήματα της δημιουργίας ενός crossover GPS ήταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι συσκευές GPS αυτοκινήτου δεν χρειάζονται πολύ χρόνο ζωής της μπαταρίας, επειδή συνδέονται συνήθως στη θύρα τροφοδοσίας. Ένα backcountry GPS χρειάζεται τόσο χρόνο ζωής της μπαταρίας όσο μπορείτε να πάρετε, και η ζωή σας μπορεί να εξαρτάται από αυτό. Η Garmin το επιλύει με προσοχή στη γραμμή Montana χρησιμοποιώντας μια επαναφορτιζόμενη (και εύκολα αφαιρούμενη και αντικαταστάσιμη) μπαταρία ιόντων λιθίου με 16 ώρες φόρτισης, πέρα ​​από την ικανότητα να δέχεται τρεις μπαταρίες AA με διάρκεια ζωής 22 ωρών. Μπορείτε επίσης να φορτίσετε το Li-ion από φορτιστή θύρας USB αυτοκινήτου. Εάν ξεκινήσετε το ταξίδι σας με πλήρη φόρτιση στη μπαταρία ιόντων λιθίου και φέρνετε ανταλλακτικά AA, μπορείτε να τροφοδοτήσετε τη Montana για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Επεκτείνω τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο πεδίο χρησιμοποιώντας το GPS μόνο όταν το χρειάζομαι, αντί να το κρατάω συνεχώς. Αυτές οι επιλογές μπαταριών προσθέτουν βάρος και όγκο στη Montana, αλλά αξίζουν το εμπόριο.

Τα Montanas διαθέτουν μια οθόνη αφής 4 ιντσών (διαγώνια) που έμοιαζε πολύ φωτεινή και με αρκετά καλή ανάλυση. Η Garmin τοποθετούσε με σύνεση όλες τις λειτουργίες σε μια κύλιση στην αρχική οθόνη, συμπεριλαμβανομένου του χάρτη, "where to?", Της πυξίδας και σημείου αναφοράς στην πρώτη οθόνη. Η κύλιση προς τα κάτω σας επιτρέπει να ρυθμίσετε, τον υπολογιστή ταξιδιού, την κάμερα, το οικόπεδο, την προβολή 3D, τον προβολέα φωτογραφιών, το geocaching και πολλά άλλα. Οι πρόσθετες οθόνες ανοίγουν πληθώρα επιλογών, συμπεριλαμβανομένου ενός διαχειριστή σημείων, του σχεδιασμού δρομολογίων και του ημερολογίου ηλίου και ηλίου. Η Μοντάνα τιμολογείται ως "οτιδήποτε περιλαμβάνει το νεροχύτη της κουζίνας" GPS, και σίγουρα πρέπει να συμφωνήσω με αυτό.

Χρησιμοποιώντας το Garmin Montana

Η δοκιμαστική έκδοση της Garmin Montana 650t που έχω δοκιμάσει έρχεται με τους χαρτογράφους TOPM US 100K της Garmin και πρόσθεσα μια έκδοση κάρτας SD του χάρτη πλοήγησης του Garmin για να ενεργοποιήσετε πλήρως τις οδηγίες δρόμου και τα σημεία ενδιαφέροντος. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα ευρύ φάσμα χαρτών, από πιο λεπτομερείς περιφερειακούς τόπους, σε χάρτες λευκών και ιπποδρομιών, σε μονοπάτια με χάρτες, σε θαλάσσιους χάρτες.

Σύμφωνα με το θέμα πολλαπλών χρήσεων, η οθόνη Montana αλλάζει αυτόματα μεταξύ καταστάσεων οριζόντιου και οριζόντιου προσανατολισμού. Χρησιμοποίησα τη Montana στη λειτουργία τοπίου κατά την οδήγηση, και η οθόνη της κοίταξε και συμπεριφέρθηκε σαν ένα Garmin auto GPS. Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, είναι εύκολο να μεταβείτε στη λειτουργία αντιστοίχισης και να εκτελέσετε όλες τις λειτουργίες που θα περιμένατε από μια καλή χειροκίνητη οθόνη με χρωματική απεικόνιση, συμπεριλαμβανομένων σημείων αναφοράς, τραγουδιών, υπολογιστή ταξιδιού, διαγράμματα ανύψωσης και λεπτομερείς χάρτες topo. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε και να κατεβάσετε δορυφορικές εικόνες Garmin.

Τα μοντέλα Montana 650 και 650t διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα 5 megapixel . Ο φακός βρίσκεται στο πίσω μέρος της μονάδας και είναι κάπως θωρακισμένος με την τοποθέτηση στο περίβλημα. Η λειτουργία φωτογραφικής μηχανής είναι εύκολα προσβάσιμη από το κύριο μενού. Αγγίξτε την κάμερα και θα εμφανιστεί ένα απλό σκόπευτρο με ρυθμιζόμενο ζουμ. Πήρα κάποιες φωτογραφίες με την κάμερα και βρήκα την ποιότητα να είναι αποδεκτή. Το μεγάλο πλεονέκτημα της φωτογραφικής μηχανής είναι το γεγονός ότι είναι πάντα μαζί σας και είναι εντελώς αδιάβροχο, σε αντίθεση με τις κάμερες smartphone.

Ανακεφαλαίωση

Συνολικά, η Garmin Montana εκπληρώνει την υπόσχεσή της ως ένα πραγματικό, ανθεκτικό και ανθεκτικό GPS πολλαπλών χρήσεων. Είναι ωραίο να έχετε μια μονάδα που έχει ρυθμιστεί για ένα μεγάλο ταξίδι, με ένα σύνολο καλωδίων φόρτισης και mounts για να εξυπηρετεί όλες τις λειτουργίες nav, καθώς και τη διαβεβαίωση ότι θα έχετε την ισχύ της μπαταρίας (με τα ανταλλακτικά AA) . Η κατασκευή του είναι πραγματικά ανθεκτική και αδιάβροχη. Η Μοντάνα έτυχε πολλών κακοποιήσεων ενώ την χρησιμοποιούσα, συμπεριλαμβανομένου του καταλήγοντος στο κάτω μέρος ενός σκάφους με παρασυρόμενα σκάφη, να κλωτσήσω και να βυθίζομαι σε χοντρά νερά και συνέχισε να λειτουργεί άψογα.

Τα Montanas φαίνονται ιδανικά και για εκδρομές εκτός οδικού οχήματος, καθώς και για κάθε ταξίδι με οποιουσδήποτε συνδυασμούς δρόμων, οπισθίων / χωματόδρομων, μονοπατιών, ποταμών, λιμνών ή ωκεανών. Απλά πρέπει να επενδύσετε στο σωστό σύνολο χαρτών και βάσεων (αρκετές βάσεις είναι διαθέσιμες) για να κλειδώσετε το Montana για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι Backpackers πρέπει να εξετάσουν το βάρος του Montana (10,2 oz), σε σύγκριση με ένα ελαφρύ χειροκίνητο χαρτογραφικό χαρτί, όπως το Garmin Dakota (5,3 oz)

Garmin BaseCamp για προγραμματισμό ταξιδιού

"Αναλάβετε την επόμενη περιπέτεια σας με το BaseCamp ™, ένα λογισμικό που σας επιτρέπει να προβάλετε και να οργανώσετε χάρτες, σημεία, διαδρομές και κομμάτια", δηλώνει ο Garmin. "Αυτό το δωρεάν λογισμικό προγραμματισμού ταξιδιού σας επιτρέπει να δημιουργήσετε Garmin Adventures που μπορείτε να μοιραστείτε με φίλους, οικογενειακούς ή άλλους εξερευνητές. Το BaseCamp εμφανίζει δεδομένα τοπογραφικού χάρτη σε 2-D ή 3-D στην οθόνη του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων γραμμών περιγράμματος και προφίλ ανύψωσης .Μπορεί επίσης να μεταφέρει μια απεριόριστη ποσότητα δορυφορικών εικόνων στη συσκευή σας όταν συνδυάζεται με συνδρομή μέσω του BirdsEye Satellite Imagery. "