Πώς να εντοπίσετε εάν το τηλέφωνό σας είναι ενεργοποιημένο

Έχετε βρεθεί ποτέ στη μέση ενός τηλεφώνου με κάποιον και ακούσατε έναν παράξενο ήχο, όπως ένα κλικ ή ένα στατικό θόρυβο, και αναρωτήθηκε αν το τηλέφωνό σας ήταν τρυπημένο; Αν ναι, δεν είσαι μόνος. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι οι προσωπικές και επαγγελματικές επικοινωνίες τους ενδέχεται να μην είναι ιδιωτικές. Τα έξυπνα τηλέφωνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε κτυπήματα, ειδικά αν έχετε αποφασίσει να jailbreak ή root τη συσκευή σας για να επωφεληθείτε από εφαρμογές τρίτων που δεν μπορείτε να βρείτε σε ένα επίσημο κατάστημα εφαρμογών, για παράδειγμα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά έξυπνα βήματα που μπορείτε να πάρετε για να καταλάβετε αν το τηλέφωνό σας είναι πράγματι χτυπημένο.

01 από 07

Ακούστε για ασυνήθιστο θόρυβο φόντου

Αν ακούτε παλλόμενο στατικό, υψηλό ήχο, ή άλλο παράξενο θόρυβο φόντου όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι το τηλέφωνό σας έχει τραβηχτεί.

02 του 07

Ελέγξτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας

Εάν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας είναι ξαφνικά πολύ μικρότερη από ό, τι ήταν και θα πρέπει να επαναφορτίσετε το τηλέφωνό σας πολύ πιο συχνά από ό, τι συνηθίζατε, τότε είναι πιθανό να υπάρχει λογισμικό σπρώχνοντας σιωπηλά στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας ενέργεια μπαταρίας.

03 του 07

Δοκιμάστε να τερματίσετε το τηλέφωνο

Αν το smartphone σας έχει ξαφνικά μειωθεί η απόκριση ή έχει δυσκολία να κλείσει, κάποιος μπορεί να έχει αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτό.

04 του 07

Διατηρήστε ειδοποίηση για ύποπτη δραστηριότητα στο τηλέφωνό σας

Αν το τηλέφωνό σας αρχίσει να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται ή ακόμα και να αρχίζει να εγκαθιστά μια εφαρμογή μόνο από μόνη της, κάποιος μπορεί να έχει πειραχτεί με μια εφαρμογή κατασκοπείας και μπορεί να προσπαθήσει να αγγίξει τις κλήσεις σας. Με αυτό κατά νου, παραμείνετε σε επαγρύπνηση για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, αν νομίζετε ότι το τηλέφωνό σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

05 του 07

Ελέγξτε για ηλεκτρονικές παρεμβολές

Όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο, δεν είναι ασυνήθιστο να συναντάμε παρεμβολές γύρω από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως ο φορητός υπολογιστής σας, το τηλέφωνο συνδιάσκεψης ή η τηλεόρασή σας. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί όταν δεν βρίσκεστε σε τηλεφωνική κλήση, αλλά το τηλέφωνο είναι ακόμα ενεργοποιημένο.

06 του 07

Ελέγξτε το λογαριασμό σας στο τηλέφωνο

Ρίξτε μια ματιά στον λογαριασμό τηλεφώνου σας. Εάν παρουσιάζει μια ακίδα στο κείμενό σας ή τη χρήση των δεδομένων που είναι πολύ μακριά από αυτό που κανονικά θα περίμενε κανείς, αυτό είναι ένα άλλο πιθανό σημάδι ότι κάποιος μπορεί να έχει πειραχτεί το τηλέφωνό σας.

07 του 07

Να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε λήψη εφαρμογών

Εφαρμογές smartphone - κοινωνικά μέσα.

Όταν κάνετε λήψη εφαρμογών από το App Store ή το κατάστημα Google Play, είναι καλή ιδέα να είστε βέβαιοι ότι είναι ασφαλείς στη χρήση και ότι δεν περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό spyware.

  1. Παρόλο που οι περισσότερες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για λήψη σε ένα επίσημο κατάστημα εφαρμογών έχουν εξεταστεί και εξερευνηθεί προσεκτικά, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε περιστασιακά μια εφαρμογή που έχει πέσει κάτω από το ραντάρ και διαθέτει κρυφά χαρακτηριστικά spyware.
  2. Να είστε προσεκτικοί με εφαρμογές, ιδιαίτερα παιχνίδια, που ζητούν άδεια πρόσβασης στο ιστορικό κλήσεων, στο βιβλίο διευθύνσεων ή στη λίστα επαφών.
  3. Ορισμένοι απατεώνες αντιγράφουν καλά γνωστά ονόματα εφαρμογών και εικονίδια κατά τη δημιουργία ψεύτικων εφαρμογών, οπότε είναι καλή ιδέα να κάνει η Google τόσο η εφαρμογή όσο και ο προγραμματιστής της για να βεβαιωθεί ότι είναι και οι δύο νόμιμες πριν να κατεβάσετε μια άγνωστη εφαρμογή.
  4. Αν έχετε παιδιά, ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε και τους γονικούς ελέγχους ώστε οι νέοι να μην κάνουν κατά λάθος λήψη κακόβουλων εφαρμογών.

Πώς να γνωρίζετε εάν έχει ενεργοποιηθεί το τηλέφωνό σας

Μπορεί να χρειαστεί ένα μικρό sleuthing για να μάθετε αν πραγματικά ασχολούνται με μια βρύση τηλεφώνου ή απλά τυχαίες δυσλειτουργίες που εμφανίζονται κάθε τόσο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Εάν έχετε παρατηρήσει μόνο ένα από τα σημεία που αναφέρονται παραπάνω, τότε ίσως να μην ασχολείστε με μια εφαρμογή κατασκοπείας ή κάποια άλλη συσκευή κτυπήματος. Αλλά εάν συναντάτε πολλές κόκκινες σημαίες, τότε ίσως να έχετε κάποιον να ακούει τις κλήσεις σας.