Τι είναι το Coworking;

Μια εναλλακτική λύση για την εργασία από το σπίτι

Το Coworking έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια ως εναλλακτική λύση στην εργασία από το σπίτι ή στο δικό σας γραφείο. Προσφέρει ευελιξία, ευκαιρίες δικτύωσης και, για μερικούς, οφέλη από την παραγωγικότητα. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι είναι το cooworking και αν μπορεί να επωφεληθεί από αυτό.

Το Whatiscoworking.com προσφέρει έναν απλό, απλό ορισμό του coworking:

"Συνεργασία" ή "συνεργασία", με ένα μικρό γράμμα "c", είναι μια γενική λέξη που χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει κάθε κατάσταση στην οποία δύο ή περισσότερα άτομα εργάζονται στον ίδιο χώρο μαζί, αλλά όχι για την ίδια εταιρεία .

Αντί να εργάζονται εξ αποστάσεως σε ξεχωριστά γραφεία ή μέρη, ανεξάρτητοι επαγγελματίες, τηλεμεταφορείς και άλλοι που έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε μοιράζονται ένα περιβάλλον εργασίας. Αυτό μπορεί να είναι περιστασιακή ή για κανονικές ώρες εργασίας πλήρους απασχόλησης, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συνεργαζόμενοι Χώροι

Ένας χώρος συνεργασίας είναι συχνά ένας χώρος συνεργασίας που μοιάζει με καφέ, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι ένα γραφικό περιβάλλον ή ακόμα και ένα σπίτι ή σοφίτα κάποιου. Η βασική ιδέα είναι ότι οι μεμονωμένοι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται σε κοινό χώρο για να απολαύσουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αίσθηση κοινότητας.

Τα οφέλη της συνεργασίας

Ενώ εργάζεστε μόνοι σας έχει πολλά πλεονεκτήματα, έχει και μειονεκτήματα, όπως μερικές φορές σας κάνει να αισθάνεστε απομονωμένοι. Το Coworking Wiki λέει:

Πέραν της δημιουργίας καλύτερων θέσεων εργασίας, οι χώροι συνεργασίας είναι χτισμένοι γύρω από την ιδέα της οικοδόμησης της κοινότητας και της βιωσιμότητας. Οι χώροι συνεργασίας συνεργάζονται για να υποστηρίξουν τις αξίες που έδωσαν όσοι ανέπτυξαν αυτή την έννοια: συνεργασία, κοινότητα, βιωσιμότητα, ανοικτό πνεύμα και προσβασιμότητα.

Ίσως η πιο ελκυστική πτυχή του coworking είναι το δημιουργικό περιβάλλον και η αίσθηση της κοινότητας από τους ομοϊδεάτες επαγγελματίες. Ως κάποιος που εργάστηκε από το σπίτι για πάνω από μια ντουζίνα χρόνια, σίγουρα μερικές φορές αισθάνομαι σαν να λείπει από τη συναδελφική εμπειρία άλλοι όταν έχουν ένα κανονικό γραφείο για να πάει και συνεργάτες για να δεσμευτούν - ακόμη και από απλές πράξεις όπως χαιρετισμός κάθε άλλοι στην αρχή της ημέρας ή μοιράζονται ένα διάλειμμα για καφέ.

Ένας χώρος συνεργασίας θα προσέφερε αυτά τα πλεονεκτήματα επιτρέποντάς μου να διατηρήσω ακόμα την ελεύθερη ελευθερία μου. Θα με βγάλει επίσης από το σπίτι και όλες τις αποσπάσεις της προσοχής.

Οι άνθρωποι που τείνουν να δουλεύουν καλύτερα μαζί με άλλους (π.χ. εξωστρεφείς), μπορούν να εκτιμήσουν ιδιαίτερα τη συνειδητοποίηση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της συνεργασίας είναι η δυνατότητα δικτύωσης. Οι άνθρωποι που συναντάτε σε ένα χώρο συνεταιρισμού θα μπορούσαν να αναζητούν το είδος της εργασίας σας και / ή θα μπορούσαν να είναι μεγάλοι πόροι κάτω από το δρόμο.

Τέλος, πολλοί χώροι συναναστροφής προσφέρουν παροχές όπως κουζίνες με σνακ και ποτά, internet υψηλής ταχύτητας, εκτυπωτές, αίθουσες συσκέψεων και ακόμη και καναπέδες και άλλα μέρη για να κάνουν ένα άνετο διάλειμμα. Σε αντίθεση με τη χρήση του Starbucks ως γραφείου σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε καλύτερα σε ένα χώρο συνεργασίας για παραγωγικότητα.

Κόστος και μειονεκτήματα της συνεργασίας

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της συνεργασίας είναι ότι δεν είναι δωρεάν. Ακόμα, είναι φθηνότερο από την ενοικίαση του γραφείου σας.

Ένα άλλο μειονέκτημα του cooworking είναι ότι μπορεί να έχετε το ίδιο είδος περισπασμούς όπως θα κάνατε όταν εργάζεστε σε ένα γραφείο: Διακοπές από τους άλλους, θόρυβο και λιγότερη ιδιωτικότητα. Είμαι ο τύπος του ατόμου που αποπροσανατολίζεται από άλλους για να δουλέψει με τον καλύτερο τρόπο, οπότε η συνεργασία μου είναι κάτι που κάνω όταν τα πράγματα στο σπίτι είναι πολύ θορυβώδη και αποσπούν την προσοχή (όπως κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης στο σπίτι).

Προτού δεσμευθείτε να συνεργαστείτε, εξετάστε την προσωπικότητα και το στυλ εργασίας σας.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε, ελέγξτε ιστοσελίδες όπως το ShareDesk και το WeWork.