Πώς να φτιάξετε το δικό σας podcast - ένα βήμα-βήμα εκμάθησης

Μην το ξανασκεφτείτε. Η δημιουργία ενός podcast είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν πώς να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός podcast. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά συχνά το ξεπερνούν. Η προσφορά ήχου στο Διαδίκτυο μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και απλά γίνεται όλο και πιο εύκολη.

Podcasts έρχονται σε διάφορες γεύσεις

Podcasts είναι εύκολο να κάνουμε αν κάνετε DIY με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου και τον δικό σας ιστότοπο ή χρησιμοποιείτε ένα τρίτο μέρος για να το δημιουργήσετε και να το φιλοξενήσετε. Ένα podcast σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ήχο, ο οποίος μπορεί να προσεγγιστεί κατά παραγγελία. Η αρχική ιδέα της εγγραφής σε podcast έχει μειωθεί. Σίγουρα, χιλιάδες podcasts μπορούν ακόμα να εγγραφούν και ο ήχος παραδίδεται αυτόματα στον υπολογιστή σας.

Αλλά τώρα η τοποθέτηση ενός αρχείου ήχου online στον ιστότοπό σας και η ενημέρωση των χρηστών για κλικ για να ακούσετε το podcast σας κατ 'απαίτηση είναι αρκετή σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά αν γνωρίζετε μπροστά σας ότι κάνετε έναν περιορισμένο αριθμό podcasts. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να προσφέρετε μόνο ένα podcast για να εξηγήσετε τις υπηρεσίες που προσφέρετε στον ιστότοπό σας. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης γνωρίζουν πώς να χειριστούν και να μεταδώσουν σε ροή ένα αρχείο ήχου στο οποίο γίνεται κλικ. Σε αυτή την περίπτωση και σε πολλά άλλα, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ο τύπος podcast που είναι syndicated και μπορεί να εγγραφεί.

Χάρη στην ευρυζωνικότητα, τη στιγμή που το αρχείο ήχου σας αρχίζει να παίζει χωρίς διακοπή μέσω του παίκτη του τελικού χρήστη, έχετε επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα με το ραδιόφωνο στο διαδίκτυο.

Αν μοιάζει με μια πάπια και τα quacks σαν μια πάπια - είναι πάπια.

Πόσο περίπλοκο θέλεις να είναι αυτό;

(Κίνα Τύπου Τουρισμού / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty Images)

Αν νομίζετε ότι η δημιουργία podcasts είναι για εσάς, τότε αποφασίστε σε ποιο επίπεδο πολυπλοκότητας επιθυμείτε να ασχοληθείτε: τον δικό σας ιστότοπο και τον τομέα σας με αρχεία που δημιουργείτε, τσίμπημα και ανεβάστε ή θέλετε να έχετε λιγότερα καρφιά και μπουλόνια για να ανησυχείτε ;

Η χρήση μιας υπηρεσίας τρίτου μέρους μπορεί να είναι πολύ βολική, αλλά θα υπόκεισθε στη συμφωνία χρήσης τους, συν ενδεχομένως να έχετε τοποθετήσει διαφημίσεις στο podcast σας ή η σελίδα podcast σας μπορεί να περιβάλλεται από διαφημίσεις και άλλο περιεχόμενο που δεν σας αρέσει.

Από την άλλη πλευρά, η δημιουργία του δικού σας τομέα και η τοποθέτηση του podcast σας σε κάποια διαδικτυακή "ακίνητη περιουσία" που έχετε στην ιδιοκτησία σας θα σας επιτρέψει να καλέσετε τις λήψεις και να περιβάλλετε το περιεχόμενό σας με διαφημίσεις που μπορεί πραγματικά να σας κάνουν χρήματα και όχι τρίτους.

Εύκολη Λύσεις Podcast: Δημιουργήστε τη δική σας Podcast χωρίς τεχνικές γνώσεις

(Aleksander Yrovskih / Getty Images)

Αν και δεν είναι μια λίστα με όλες τις διαθέσιμες λύσεις, εδώ είναι μια χούφτα καλών. Όταν πρόκειται για podcasting, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να επικεντρωθούν στο περιεχόμενό τους και να ανησυχούν λιγότερο για τις τεχνικές πτυχές. Και ειλικρινά: έχετε περισσότερα να κερδίσετε με καλύτερο περιεχόμενο παρά με την κατανόηση του τι είναι ένα αρχείο RSS . Λοιπόν, γιατί ενοχλείτε; Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις υπηρεσίες:

8 λόγοι για να δημιουργήσετε ένα Podcast

(selimaksan / Getty Images)

Λοιπόν, γιατί να ξεκινήσετε το δικό σας podcast; Τι λες για αυτό:

  1. Έχετε μια μπάντα και θέλετε να προσεγγίσετε τους ανθρώπους με τη μουσική σας. Ακόμα κι αν αρχίζετε με τη ροή του πρώτου CD σας, αυτό είναι μια αρχή. Plus: δαντέλα στις ανακοινώσεις των επερχόμενων εκπομπών και εκδόσεων CD.
  2. Είστε σχολείο και θέλετε να παρέχετε στους φοιτητές και τους γονείς πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες.
  3. Βρίσκεστε στο ραδιοφωνικό συγκρότημα στο σχολείο σας και όλοι θέλουν μια ευκαιρία να εξασκηθείτε ως DJ σε πραγματική υπηρεσία εκπομπής.
  4. Είστε μια σχολική περιοχή ή ένα κράτος και θέλετε να παρέχετε μια ροή με ειδικές πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο σχολικού χιονιού, τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης ή άλλες πληροφορίες. Θυμηθείτε: ένα podcast μπορεί να εξυπηρετήσει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό και δεν χρειάζεται να είναι μακρύς.
  5. Είστε φοιτητής και θέλετε να κάνετε επιπλέον χρήματα προγραμματίζοντας στους φοιτητές του κολλεγίου ή του πανεπιστημίου σας με τη μουσική που θέλουν μαζί με ανακοινώσεις για τις επερχόμενες δραστηριότητες και διαφημίσεις από τα τοπικά βιβλιοπωλεία, μπαρ και εστιατόρια.
  6. Συλλέγετε έναν συγκεκριμένο τύπο ήχου, μουσικής ή άλλου είδους εγγραφή και θέλετε να τα μοιραστείτε με τον κόσμο.
  7. Θέλετε να διαδώσετε τη λέξη για έναν πολιτικό υποψήφιο ή για μια πολιτική ατζέντα χρησιμοποιώντας τις καταγραφές των υποψηφίων ομιλιών ή την δική σας καταγεγραμμένη ανάλυση και σχόλιο.
  8. Έχετε μια επιχείρηση και θέλετε να την προωθήσετε. Για παράδειγμα: αν πουλάτε ανταλλακτικά μοτοσικλετών, μπορείτε να εξετάσετε ένα ρεύμα με ενημερωμένες ειδήσεις μοτοσικλετών.

Podcasting Pros - Ράδιο Επαγγελματίες που έχουν στραφεί σε Podcasting

(leezsnow / Getty Images)

Οι άνθρωποι που εργάζονται στο παραδοσιακό ραδιόφωνο και οι άνθρωποι που θα ήθελαν να είναι στο ραδιόφωνο, αναρωτιούνται εάν το ραδιόφωνο στο internet και το podcasting μπορούν να είναι ένα βιώσιμο όχημα για επαγγελματική σταδιοδρομία. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξελίσσεται σιγά-σιγά σε "Ναι, μπορεί."

Το ραδιόφωνο έχει υποστεί μια μυριάδα αλλαγών τα τελευταία 15 χρόνια, τα οποία έχουν απογυμνώσει τη βιομηχανία πολλών θέσεων εργασίας που υπήρχαν στο παρελθόν. Μεγάλα ταλέντα ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς ραδιοφωνικό σπίτι μετά από πολλά επιτυχημένα χρόνια.

Πολλοί από αυτούς τους επαγγελματίες δεν είναι διατεθειμένοι να το αποδεχτούν, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι στο ραδιόφωνο, δεν έχουν δημόσια φωνή. Το podcasting τους έδωσε έναν προσιτό τρόπο να συνεχίσουν να έρχονται σε επαφή με τους οπαδούς και τους ακροατές.

Νομικές πτυχές: Χρήση μουσικής με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασία της πνευματικής σας ιδιοκτησίας

(Thomas Vogel / Getty Images)

Εάν πρόκειται να προσφέρετε ένα podcast που διαθέτει μουσική που δημιουργήθηκε από κάποιον άλλο, ενδέχεται να είστε υπεύθυνος για την καταβολή δικαιωμάτων για το δικαίωμα στην εκπομπή αυτής της μουσικής. Δεν φαίνεται να έχει ακόμη ολοκληρωθεί η επεξεργασία αυτή - παρόλο που οι εταιρείες αδειοδότησης που παρακολουθούν τις πληρωμές δικαιωμάτων προσπαθούν με σθένος να καταλάβουν ένα εφαρμόσιμο σχέδιο. Εν τω μεταξύ, θα σας συμβούλευα να χρησιμοποιήσετε τη μουσική "podcast-safe".

Η ασφαλής μουσική Podcast ορίζεται από τους δημιουργούς ως διαθέσιμη για χρήση σε podcast είτε δωρεάν είτε με μικρή χρέωση. Το blogtalkradio.com έχει μια λίστα πηγών που μπορείτε να ελέγξετε.

Εκτός από τη μουσική, εάν το podcast σας αποτελείται κυρίως από φωνή - είτε τη φωνή σας είτε τη φωνή κάποιου άλλου που έχει συμφωνήσει να είναι στο podcast σας - τότε έχετε λίγες ανησυχίες για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα τέλη αδειών. Σας ανήκει η φωνή σας - και το πρωτότυπο περιεχόμενο που δημιουργείτε και μιλάτε. Αν κάποιος συμφωνεί να είναι ο φιλοξενούμενος σας, σας έχουν χορηγήσει άδεια χρήσης της φωνής τους και διανομή του περιεχομένου που μιλούν στο podcast σας.

Θυμηθείτε: αν δημιουργήσετε ένα podcast - και ειδικά εάν ενσωματώσετε το πρωτότυπο υλικό που δημιουργήσατε - είναι καλή ιδέα να υποδηλώσετε ότι το υλικό προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια του περιτύλιξής σας στο τέλος, αφήστε την εμφάνισή σας να είναι "Copyright 20XX από το όνομα ή την εταιρία σας". Αυτό είναι ένα προσωπικό πνευματικό δικαίωμα και ο νόμος σας το δίνει σε αυτό. Θα χρησιμεύσει επίσης ως προειδοποίηση σε κάποιον που μπορεί να μπει στον πειρασμό να άρει ή να κλέψει κάτι που δημιουργήσατε. Προστατέψτε την πνευματική σας ιδιοκτησία.