Πρέπει να επιλέξετε Rackspace ή Amazon EC2;

Amazon EC2 εναντίον Rackspace

Το Amazon EC2 (Elastic Compute Cloud) είναι κοινό για χρήση όταν φιλοξενεί εφαρμογές και υπηρεσίες ιστού. Μια εναλλακτική λύση είναι το Rackspace, αλλά πώς ξέρετε ποια θα πρέπει να επιλέξετε;

Και οι δύο υπηρεσίες έχουν τη δική τους σειρά πλεονεκτημάτων και μειώσεων, τις οποίες θα εξετάσουμε παρακάτω σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τιμή και απόδοση.

Πώς συγκρίνεται η τιμή Rackspace με το EC2;

Ενώ η αρχική τιμολόγηση του Rackspace δεν είναι τόσο διαφορετική από την Amazon EC2, υπάρχουν σίγουρα κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να δώσετε προσοχή πριν επιλέγετε το ένα πάνω στο άλλο.

Οι χρήστες του Rackspace έχουν το πλεονέκτημα ότι έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν μόλις 1,5 σεντς ετησίως, ενώ το EC2 δεν παρέχει τέτοια επιλογή. Όσον αφορά το μέγεθος της μηχανής, το EC2 προσφέρει είτε πάρα πολύ είτε πολύ λίγα και η τιμολόγηση εξαρτάται από τον αριθμό των στιγμιότυπων που εκτελούνται. Το Rackspace, ωστόσο, προσφέρει μια οικονομική λύση μεσαίου μεγέθους, κάτι που δεν παρατηρείται με το EC2.

Ακόμη και όταν πρόκειται για χώρο αποθήκευσης, η Amazon προσφέρει 100 GB και χρεώνει για όλα, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε 50 GB, 5 GB ή ακόμα λιγότερα. Το Rackspace σάς επιτρέπει να λαμβάνετε αντίγραφα ασφαλείας και δεν χρεώνετε τίποτα για αυτό. Το Amazon χρεώνει για κάθε λειτουργία εισόδου / εξόδου που εκτελείτε, ενώ το Rackspace δεν το κάνει.

Μέχρι στιγμής τόσο καλό για το Rackspace, αλλά το EC2 δεν είναι καθόλου χαμένος από κάθε άποψη. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους εταιρικούς γίγαντες, ακόμα και για τις νεοσύστατες εταιρείες. Το Rackspace προορίζεται να χρησιμεύσει ως ενδιάμεση επιλογή για επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους που απαιτούν ισορροπία μεταξύ των δύο άκρων του EC2.

Το EC2 ή το Rackspace εκτελούν καλύτερα;

Η απόδοση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε προτού επιλέξετε πραγματικά μια υπηρεσία. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απόδοση σε καμία περίπτωση. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία αξιοσημείωτη διαφορά, διότι και οι δύο φιλοξενούνται στο σύννεφο.

Ωστόσο, υπάρχει μια ιστορία διακοπών στο AWS, ενώ το Rackspace δεν έχει επηρεαστεί ποτέ τόσο άσχημα από οποιοδήποτε είδος διακοπής που είχε ως αποτέλεσμα ένα τόσο μεγάλο πλήγμα στους πελάτες. Και πάλι, η αποτυχία του κέντρου του Αμαζονίου οφειλόταν σε αστραπή, οπότε δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την εταιρεία για μια τέτοια φυσική καταστροφή.

Πώς να επιλέξετε μεταξύ Rackspace και EC2

Για να κάνετε δίκαιη αξιολόγηση μεταξύ του Amazon EC2 και του Rackspace, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την τιμή για την απόδοση που έχετε και την ευελιξία που προσφέρει κάθε πωλητής.

Το Rackspace θα σας κοστίσει κατά 30% λιγότερο από το Amazon EC2 σε μικρότερη κλίμακα. Ωστόσο, η τιμή είναι καλύτερη για τις μεγαλύτερες παραγγελίες στο Amazon, γι 'αυτό συστήνω το Amazon Ec2 σε νεοσύστατες και μεγαλύτερες εταιρείες, αλλά το Rackspace για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Για άλλη μια φορά, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και, όπως προαναφέρθηκε, η επιλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας και τη φύση και το μέγεθος της επιχείρησής σας. Ωστόσο, το ποσό πίστης που έχω στον Αμαζόνιο, παρά την καταγραφή των διακοπών του, είναι πολύ περισσότερο από το Rackspace. Είχα πάει με οποιοδήποτε προϊόν της Amazon χωρίς να σκέφτομαι δύο φορές!