Ασύρματο επιτραπέζιο υπολογιστή Acer Aspire AXC600-UR12P

Η Acer συνεχίζει να παράγει τη σειρά Aspire X των λεπτών συστημάτων επιτραπέζιων υπολογιστών, αλλά τα μοντέλα AXC δεν είναι πλέον διαθέσιμα. Αν ψάχνετε για έναν νέο λεπτό ή συμπαγή προσωπικό υπολογιστή γραφείου, φροντίστε να ελέγξετε τους καλύτερους προσωπικούς υπολογιστές μικρού μεγέθους για πιο τρέχουσες επιλογές συστήματος.

Η κατώτατη γραμμή

20 Μαρτίου 2013 - Το Aspire AXC της Acer είναι κάτι περισσότερο από μια αισθητική αλλαγή από έναν μείζονα επανασχεδιασμό του λεπτού γραφείου. Λαμβάνει έναν αριθμό μικρών αναβαθμίσεων, όπως μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, περισσότερη μνήμη RAM, ελαφρώς ταχύτερο σκληρό δίσκο και το σημαντικότερο, ασύρματη δικτύωση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αναβαθμίζουν τη βασική μητρική πλακέτα έτσι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν το USB 3.0 που το θέτει σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών του. Η Acer πρέπει επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο να μην εγκαταστήσει τόσα πολλά λογισμικά που γεμίζουν το σύστημα και την οθόνη εκκίνησης.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Acer Aspire AXC600-UR12P

20 Μαρτίου 2013 - Οι νέοι επεξεργαστές Acer Aspire AXC είναι περισσότερο για μια εξωτερική αλλαγή σχεδιασμού από μια νέα νέα έκδοση. Στο εξωτερικό το σύστημα παίρνει ένα νέο look που είναι λίγο πιο στρογγυλεμένο από το παρελθόν Aspire X1 desktop design, παρόλο που έχει σχεδιαστεί πολύ παρόμοια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το νέο σύστημα, ενώ περίπου το ίδιο ύψος και πλάτος είναι περίπου μισή ίντσα βαθύτερα από το προηγούμενο μοντέλο.

Το Acer Aspire AXC600-UR12P παίρνει μια δευτερεύουσα αναβάθμιση spec από τα προηγούμενα μοντέλα χάρη στον επεξεργαστή Intel Core i3-3220 με δύο πυρήνα. Αυτό σίγουρα δεν είναι μια προσφορά υψηλής ταχύτητας αλλά, ειλικρινά, παρέχει επαρκή απόδοση για τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Μπορεί να κάνει τα περισσότερα από τα καθήκοντα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας υπολογιστής για, αλλά θα είναι απλώς πιο αργή σε πιο απαιτητικές εργασίες όπως το έργο γραφικών βίντεο. Η μνήμη στο σύστημα έχει αναβαθμιστεί από τα προηγούμενα 4GB σε 6GB που προσφέρει μια ωραία εμπειρία με Windows 8. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο υποδοχές μνήμης χρησιμοποιούνται στο σύστημα και η αναβάθμιση μπορεί να είναι δύσκολη λόγω της θέσης υποδοχής μνήμης που βρίσκεται κάτω από τη μονάδα οπτικού δίσκου.

Πιθανώς η μεγαλύτερη αλλαγή για το Aspire ACX600-UR12P από τα προηγούμενα μοντέλα είναι η ποσότητα χώρου αποθήκευσης που παρέχεται. Αυτό το νέο σύστημα 500 δολαρίων έρχεται με έναν σκληρό δίσκο με ένα terabyte που είναι διπλάσιο από αυτό που πρότεινε στο παρελθόν μοντέλο και το φέρνει περισσότερο σε συμφωνία με αυτό που παρέχει η μέση επιφάνεια εργασίας τώρα. Η απόδοση από τη μονάδα είναι καλή, χάρη στην παραδοσιακή ταχύτητα περιστροφής 7200rpm από τη μονάδα και όχι τις πράσινες κινήσεις κατηγορίας που βρίσκονται συχνότερα σε πολλές από τις χαμηλού κόστους υπολογιστές γραφείου. Το μεγάλο μειονέκτημα εδώ είναι ότι το σύστημα εξακολουθεί να στερείται οποιωνδήποτε θυρών USB 3.0 για χρήση με εξωτερικούς δίσκους αποθήκευσης υψηλής ταχύτητας. Με τη μονάδα σκληρού δίσκου που είναι εγκατεστημένη κάτω από τη μονάδα οπτικού δίσκου, αυτό κάνει πολύ δύσκολη την επίτευξη αναβάθμισης αποθήκευσης υψηλής απόδοσης για το σύστημα.

Με το χαμηλό σημείο τιμής του, το Acer Aspire AXC600-UR12P εξακολουθεί να βασίζεται στο Intel HD Graphics 2500 που είναι ενσωματωμένο στον επεξεργαστή Core i3. Αυτό είναι καλό για τη βασική χρήση του υπολογιστή, αλλά παρέχει πολύ περιορισμένη απόδοση 3D, έτσι ώστε να μην είναι πραγματικά κατάλληλη ακόμη και για casual gaming PC. Τώρα παρέχει κάποια οφέλη για εκείνους που θα κάνουν πολλή εργασία βίντεο εάν τα προγράμματα που χρησιμοποιούν μπορούν να επωφεληθούν από το βίντεο Quick Sync . Τώρα υπάρχει χώρος στο σύστημα για μια κάρτα γραφικών PCI-Express x16 αλλά υπάρχει σε μερικά μεγάλα όρια. Πρώτον, η παροχή ρεύματος στο σύστημα είναι πολύ χαμηλή 220 watts. Αυτό σημαίνει ότι οι μόνες κάρτες γραφικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι εκείνες που δεν απαιτούν πρόσθετη υποδοχή σύνδεσης PCI-Express. Εκτός από αυτό, υπάρχει μια κάρτα ασύρματης δικτύωσης και μια μονάδα οπτικού δίσκου που θα εμποδίζει την τοποθέτηση διπλών κασετών μεγέθους διπλής υποδοχής.

Μιλώντας για ασύρματη δικτύωση, είναι ωραίο να βλέπετε αυτό το χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται στο Aspire AXC600-UR12P. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο στους επιτραπέζιους υπολογιστές λόγω του αριθμού των ασύρματων συσκευών που μοιράζονται σε ένα σπίτι και διευκολύνει τη σύνδεση με αυτό το δίκτυο. Είναι ωραίο να το βλέπετε σε μια επιφάνεια εργασίας που κοστίζει κάτω από $ 500.

Με την HP πλέον να μην παράγει πλέον κομψά συστήματα γραφείου και η Acer να μειώσει το σήμα της Gateway, υπάρχει πολύ περιορισμένος ανταγωνισμός για τους λεπτούς επιτραπέζιους υπολογιστές χαμηλού κόστους. Ο μόνος μεγάλος ανταγωνιστής που απομένει για τους λεπτούς υπολογιστές κάτω από το τμήμα των 500 δολαρίων είναι η Dell με τα Inspiron 660s . Η προσφορά της Dell είναι περίπου το ίδιο μέγεθος και έρχεται με τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά για περίπου την ίδια τιμή. Η μόνη μεγάλη διαφορά είναι ότι η Dell έρχεται με δύο θύρες USB 3.0 που η Acer εξακολουθεί να μην διαθέτει.