Οδηγός για το μέγεθος και το βάρος του φορητού υπολογιστή

Μέσες διαστάσεις και βάρη για διάφορα μεγέθη φορητών υπολογιστών

Όλοι οι φορητοί υπολογιστές έχουν σχεδιαστεί για να είναι φορητοί, αλλά πόσο φορητές είναι για ένα άτομο, μειώνεται στο μέγεθος και το βάρος του μηχανήματος. Το μικρότερο και ελαφρύτερο είναι το πιο φορητό θα είναι, αλλά λιγότερη υπολογιστική ισχύ και λειτουργικότητα θα τοποθετηθεί σε αυτόν τον υπολογιστή. Υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες φορητών υπολογιστών που διατίθενται στην αγορά: εξαιρετικά φορητές, λεπτές και ελαφριές, αντικαταστάσεις desktop και luggables.

Η Intel συνεργάστηκε με τους κατασκευαστές για την απελευθέρωση των Ultrabooks . Αρχικά ήταν μόνο για τα πιο φορητά συστήματα με οθόνες μεγέθους 13 ιντσών ή μικρότερων, αλλά από τότε έχουν μεταφερθεί στα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης 14 και 15 ιντσών με λεπτότερα και ελαφρύτερα προφίλ από τους παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές με οθόνες παρόμοιου μεγέθους. Τα Chromebook είναι παρόμοια σε ιδέα με ultrabooks σε σχέση με το μέγεθός τους, αλλά είναι γενικά πιο προσιτά και έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν το Google Chrome OS αντί για Windows, αλλά κινούνται σε μεγαλύτερες οθόνες. Τώρα υπάρχουν επίσης οι υπολογιστές 2 σε 1 οι οποίοι είναι ουσιαστικά συστήματα που μπορούν να λειτουργήσουν είτε ως φορητοί υπολογιστές είτε ως tablet που θα έχουν δύο τραχύ μεγέθη και βάρη ανάλογα με τον τύπο που χρησιμοποιείται.

Μέγεθος

Το μέγεθος του φορητού υπολογιστή αναφέρεται στις εξωτερικές φυσικές διαστάσεις. Φυσικά, υπάρχουν και άλλα στοιχεία πέρα ​​από την ίδια την μονάδα που πρέπει να μεταφερθούν επίσης, γι 'αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη και όταν τα κοιτάς. Πολλοί φορητοί υπολογιστές αφαιρούν δίσκους DVD για να εξοικονομήσουν χώρο και δεν είναι η απαίτηση όπως ήταν κάποτε. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρειάζεστε αυτή την ικανότητα με μια τέτοια μηχανή, τότε θα πρέπει να έχετε και ένα εξωτερικό. Μερικοί φορητοί υπολογιστές θα διαθέτουν ένα swappable media bay για να σας επιτρέπουν να αλλάξετε ανάμεσα σε ένα DVD και μια εφεδρική μπαταρία αλλά γίνονται όλο και λιγότερο συνηθισμένα ακόμα και σε εταιρικά συστήματα. Και φυσικά, εάν πρέπει να επαναφορτίσετε ή να τροφοδοτήσετε οποιοδήποτε από αυτά, θα χρειαστεί να μεταφέρετε τους προσαρμογείς ρεύματος.

Όλα τα συστήματα καταγράφουν τρεις φυσικές διαστάσεις για το μέγεθός τους: πλάτος, βάθος και ύψος ή πάχος. Το πλάτος αναφέρεται στο μέγεθος του πλαισίου του φορητού υπολογιστή από την αριστερή πλευρά του καταστρώματος πληκτρολογίου προς τα δεξιά. Το βάθος αναφέρεται στο μέγεθος του συστήματος από το μπροστινό μέρος του φορητού υπολογιστή έως τον μεντεσέ της πλάτης. Λάβετε υπόψη ότι το βάθος που αναφέρεται από τον κατασκευαστή ενδέχεται να μην περιλαμβάνει τον πρόσθετο όγκο που βρίσκεται πίσω από τον μεντεσέδες του φορητού υπολογιστή από μια υπερμεγέθη μπαταρία. Το ύψος ή το πάχος αναφέρεται στο μέγεθος από το κάτω μέρος του φορητού υπολογιστή στο πίσω μέρος της οθόνης όταν ο φορητός υπολογιστής είναι κλειστός. Πολλές εταιρείες θα απαριθμήσουν δύο μετρήσεις για το πάχος, επειδή το ύψος συρρικνώνεται από το πίσω μέρος στο μπροστινό μέρος του φορητού υπολογιστή. Γενικά, εάν παρατίθεται ένα μόνο πάχος, αυτό είναι το παχύτερο σημείο του ύψους του φορητού υπολογιστή.

Βάρος

Το βάρος ενός φορητού υπολογιστή είναι αυτό που τείνει να επηρεάσει άμεσα τη φορητότητα ενός υπολογιστή. Οι διαστάσεις μπορεί να καθορίσουν τον τύπο τσάντας στον οποίο θα προσαρμοστεί ο υπολογιστής όταν μεταφέρεται, αλλά το βάρος είναι αυτό που μας επηρεάζει περισσότερο σωματικά όταν τα μεταφέρουμε. Ένα σύστημα που είναι βαρύ θα προκαλέσει κόπωση και παραμόρφωση του ατόμου που τον μεταφέρει. Οποιοσδήποτε συχνός ταξιδιώτης, ο οποίος πρέπει να φέρει φορητό υπολογιστή γύρω από αεροδρόμια και ξενοδοχεία, θα πιστοποιήσει ότι τα ελαφρύτερα συστήματα είναι πολύ πιο εύκολο να φέρουν μαζί ακόμα και αν δεν έχετε όλη τη λειτουργικότητα των μεγαλύτερων συστημάτων. Αυτός είναι ο λόγος ultraportables είναι πολύ δημοφιλής στους ταξιδιώτες επαγγελματίες.

Το δύσκολο μέρος με τις προδιαγραφές βάρους φορητού υπολογιστή είναι αυτό που περιλαμβάνεται στο βάρος. Οι περισσότεροι κατασκευαστές καταγράφουν μόνο το βάρος του υπολογιστή με την κανονική μπαταρία που είναι εγκατεστημένη. Μερικές φορές θα ορίσετε μια κλίμακα βάρους ανάλογα με τον τύπο της θήκης μέσων ή τον τύπο της μπαταρίας που έχει τοποθετηθεί στο φορητό υπολογιστή. Αυτό το βάρος δεν περιλαμβάνει άλλα στοιχεία, όπως οι προσαρμογείς ρεύματος που τείνουν να προσθέτουν μεταξύ μισών και τριών λιβρών στον υπολογιστή. Αν είναι δυνατόν, ψάξτε για ένα βάρος που αναφέρεται ως βάρος ταξιδιού για να δώσετε πιο ακριβή βάρος. Αυτό θα πρέπει να είναι το βάρος του φορητού υπολογιστή με τους προσαρμογείς ισχύος και τους πιθανούς κόλπους των μέσων ενημέρωσης. Μετά από όλα, ορισμένοι φορητοί υπολογιστές κατηγορίας αντικατάστασης που απαιτούν πολλή ισχύ έχουν προσαρμογείς ρεύματος που μπορούν να ζυγίζουν όσο το ένα τρίτο του φορητού υπολογιστή.

Μέσους συστήματος

Ο παρακάτω πίνακας αναλύει τις μέσες φυσικές διαστάσεις για τους πέντε τύπους συστημάτων που αναφέρονται. Το βάρος που αναφέρεται είναι το βάρος για το φορητό υπολογιστή μόνο και όχι ένα βάρος ταξιδιού, ώστε να περιμένετε να προσθέσετε ένα έως τρία κιλά για αξεσουάρ και προσαρμογείς ρεύματος. Οι αριθμοί που αναγράφονται κατανέμονται σε πλάτος, βάθος, ύψος και βάρος: