Πύλη NE56R12u 15,6 ιντσών φορητό υπολογιστή

Ενώ η μάρκα Gateway εξακολουθεί να υπάρχει, ο αριθμός των διαθέσιμων επιλογών από αυτήν έχει μειωθεί δραματικά από την αγορά από την Acer. Η σειρά NE εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά το NE56R12u δεν είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά. Αν ψάχνετε για ένα νέο φορητό υπολογιστή χαμηλού κόστους, φροντίστε να ελέγξετε τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές για λιγότερο από $ 500 .

Η κατώτατη γραμμή

6 Αυγούστου 2012 - Η πύλη παίρνει τη σειρά NV των φορητών υπολογιστών και τους δίνει ένα ακόμη πιο προσιτό makeover με το NE56R12u το οποίο συνήθως μπορεί να βρεθεί για κάτω από $ 400. Το σύστημα είναι σίγουρα προσιτό και είναι αρκετό για πολλούς που χρειάζονται μόνο βασικές ανάγκες υπολογιστών . Heck, έχει την ίδια μνήμη, το μέγεθος του σκληρού δίσκου και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σαν ένα σύστημα που κοστίζει σχεδόν διπλάσιο. Θυμάται άλλες παροχές, όπως ένα άνετο πληκτρολόγιο ή θύρες USB 3.0 και πακέτα σε ένα δίκαιο ποσό περιττού λογισμικού. Παρόλα αυτά, για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό, είναι μια αρκετά αξιοπρεπής αξία, αλλά εάν μπορείτε να ξοδέψετε περισσότερα, υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Ανασκόπηση - Gateway NE56R12u

6 Αυγούστου 2012 - Η νέα σειρά φορητών υπολογιστών Gateway NE έχει σχεδιαστεί για να είναι οικονομικά προσιτή, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σύστημα ουσιαστικά επαναχρησιμοποιεί πολλά μέρη που βρέθηκαν στα προηγούμενα μοντέλα NV, αλλά λίγο λιγότερο από πλευράς ανταλλακτικών και χαρακτηριστικά. Αυτό είναι πιο εμφανές στη χρήση των επεξεργαστών Intel Pentium αντί των μοντέλων Intel Core I. Ο επεξεργαστής διπλού πυρήνα Pentium B950 χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα τον ίδιο επεξεργαστή επεξεργαστών όπως η Sandy Bridge ή ο επεξεργαστής δεύτερης γενιάς Core I, αλλά λειτουργεί με χαμηλότερη ταχύτητα ρολογιού με λιγότερη μνήμη cache. Είναι συμβατό με 4GB μνήμης DDR3. Τώρα, για την πλειοψηφία των χρηστών που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο τη μηχανή τους για το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την προβολή μέσων, αυτό είναι κάτι περισσότερο από αρκετό. Εκείνοι που θέλουν να κάνουν λίγο πιο απαιτητικές εργασίες, όπως η επεξεργασία επιτραπέζιων βίντεο, σίγουρα θα ήθελαν να επιταχύνουν σε έναν ταχύτερο επεξεργαστή.

Χαρακτηριστικά αποθήκευσης για το Gateway NE56R12u είναι πολύ παρόμοια με τα περισσότερα φορητούς υπολογιστές στην περιοχή τιμών των $ 600. Έρχεται με ένα αρκετά μεγάλο σκληρό δίσκο 500GB που του δίνει αρκετό χώρο για εφαρμογές, αρχεία δεδομένων και αρχεία πολυμέσων. Ο δίσκος γυρίζει στο παραδοσιακό ρυθμό φορητών υπολογιστών 5400rpm που σημαίνει ότι μπορεί να αισθάνεται αργή κατά καιρούς σε σύγκριση με πιο ακριβά συστήματα με ταχύτερους δίσκους 7200rpm ή σκληρούς δίσκους . Είναι δυνατό να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο μέσω εξωτερικής θύρας USB, αλλά όλα αυτά είναι της βραδύτερης ποικιλίας USB 2.0 παρά του νέου SuperSpeed USB 3.0 που είναι απογοητευτικό, αλλά αναμένεται για έναν φορητό υπολογιστή που μπορεί να βρεθεί κάτω από $ 400. Ένας καυστήρας DVD δύο επιπέδων περιλαμβάνεται για την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD.

Η οθόνη 15,6 ιντσών στην πύλη NE56R12u είναι αρκετά χαρακτηριστική για ένα φορητό υπολογιστή κατηγορίας προϋπολογισμού, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να το επιθυμήσετε. Το εγγενές ψήφισμα είναι 1366x768 το οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές. Το χρώμα, η φωτεινότητα και η αντίθεση είναι αποδεκτά και οι γωνίες θέασης είναι αρκετά στενές. Φυσικά, αυτά τα ζητήματα μαστίζουν πολλούς φορητούς υπολογιστές χαμηλού κόστους. Τα γραφικά χειρίζονται το Intel HD Graphics 3000 το οποίο είναι το ίδιο στα περισσότερα φορητούς υπολογιστές της Intel. Αυτό εξακολουθεί να μην έχει την απόδοση 3D, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη ότι χρησιμοποιείται για τυχερά παιχνίδια τυχερών παιχνιδιών PC. Από την άλλη πλευρά, η δυνατότητα υποστήριξης συμβατών προγραμμάτων Quick Sync Video καθιστά αρκετά αξιοπρεπή την κωδικοποίηση βίντεο.

Ενώ οι περισσότερες εταιρείες έχουν μετακινηθεί σε απομονωμένο πληκτρολόγιο ή πληκτρολόγιο τύπου chiclet, η Gateway χρησιμοποιεί ένα στυλ νησιού. Τα κλειδιά ουσιαστικά στοιβάζονται ακριβώς δίπλα στο άλλο με μια μικρή κορυφογραμμή που τους χωρίζει. Τα πλήκτρα είναι αρκετά επίπεδα και έχουν πολύ απαλή αίσθηση. Το αποτέλεσμα είναι ένα πληκτρολόγιο που δεν είναι τόσο ακριβές όσο και άνετο για χρήση όσο πολλά ανταγωνιστικά συστήματα. Έρχεται με ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο, αν και μερικά συστήματα προϋπολογισμού 15 ιντσών πέφτουν για να μοιράζονται ανταλλακτικά με μικρότερα σχέδια φορητών υπολογιστών. Το trackpad έχει ένα ωραίο μέγεθος και έχει κεντραριστεί στη μπάρα διαστήματος για να του δώσει ωραία τοποθέτηση. Προσφέρει αποκλειστικά κουμπιά αντί για ενσωματωμένο, αλλά είναι ένα στιλ ροκ μπαρ που δεν είναι τόσο ωραίο όσο ένα ατομικό δεξί και αριστερό κουμπί.

Όπως συμβαίνει με σχεδόν όλους τους φορητούς υπολογιστές της Gateway, έρχεται με μια τυποποιημένη μπαταρία έξι κυψελών με βαθμολογία ισχύος 4400mAh. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο μέγεθος για σχεδόν όλους τους φορητούς υπολογιστές με τιμές κάτω των $ 600. Σε δοκιμή αναπαραγωγής βίντεο, ο φορητός υπολογιστής ήταν σε θέση να τρέξει για λίγο περισσότερο από τρεισήμισι ώρες πριν μεταβεί σε κατάσταση αναμονής. Αυτό το βάζει σχεδόν κατά μέσο όρο με την πλειονότητα των συστημάτων, αλλά πιο αργά από το Inspiron 15R της Dell που χρησιμοποιεί έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό επεξεργαστή βασισμένο στο Ivy Bridge.

Η Acer είναι μια από τις εταιρείες που έχουν ένα μακρύ και σπασμένο ιστορικό με προεγκατεστημένες εφαρμογές . Η μάρκα Gateway δεν είναι ανοσοποιημένη σε αυτό το θέμα και αυτό έρχεται με περισσότερο από το δίκαιό της μερίδιο σε δοκιμαστικές και διαφημιστικές εφαρμογές. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το λογισμικό, αλλά το γεγονός ότι όλα αυτά προκαλούν πολύ αργό το σύστημα όταν πρόκειται για την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος. Ορισμένα από αυτά μπορούν να μετριαστούν από τους χρήστες που έχουν το χρόνο να αφαιρέσουν εντελώς τυχόν ανεπιθύμητα προγράμματα για να μειώσουν το φορτίο κατά την εκκίνηση.