Ασφάλεια εγκατάστασης τηλεόρασης

Πώς να αποτρέψετε την τηλεόρασή σας να πέσει σε εσάς ή τα παιδιά σας

Υπάρχουν όσοι λένε ότι η παρακολούθηση της τηλεόρασης μπορεί να είναι κακή για εσάς και την υγεία σας και μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά όχι μόνο για τους λόγους, κάποιοι μπορεί να σκεφτούν.

Οι τηλεοπτικοί κίνδυνοι αποκαλύφθηκαν

Ένας λόγος για τον οποίο μια τηλεόραση μπορεί να είναι ανθυγιεινή δεν οφείλεται σε αυτό που μπορεί να δει στην οθόνη ή πόσο χρόνο περνάτε να την παρακολουθείτε, αλλά ο σωματικός τραυματισμός ή ο θάνατος μπορεί να προκαλέσει, αν δεν είναι ασφαλώς τοποθετημένος ή τοποθετημένος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων , περίπου 15.400 περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκαν σχετικά με τηλεοράσεις ή έπιπλα μεταξύ 2011 και 2013 (οι πιο πρόσφατοι αριθμοί που κυκλοφόρησαν από το 2016), με 279 θανάτους που σχετίζονται με την πτώση των τηλεοράσεων ή των επίπλων. Τα παιδιά ηλικίας 2-3 ετών ήταν τα πιο κοινά θύματα.

Προφανώς, σε σύγκριση με άλλους τύπους ατυχημάτων, ο αριθμός των συμβάντων από την πτώση των τηλεοράσεων είναι πολύ μικρός, λαμβάνοντας υπόψη περίπου 110 εκατομμύρια νοικοκυριά που έχουν στην ιδιοκτησία τους τουλάχιστον μία τηλεόραση. Εντούτοις, το θέμα είναι ότι σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις τα ατυχήματα αυτά μπορούν να αποφευχθούν με ελάχιστη πρόβλεψη.

Οι σημερινές τηλεοράσεις LCD , Plasma και OLED εξαπατούν, είναι πολύ λεπτότερες και ελαφρύτερες από τους παλιότερους ξαδέλφους CRT από τα προηγούμενα χρόνια. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια ψευδαίσθηση ότι είναι λιγότερο επικίνδυνη - άλλωστε, μερικά από αυτά τα παλιά ογκώδη σύνολα CRT ζυγίζουν έως και 200 ​​με 300 λίβρες.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα σετ CRT, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αν τοποθετηθεί σε ένα υψηλό σημείο, όπως ένα κομμάτι ή ένα υψηλό σημείο μέσα σε ένα κέντρο ψυχαγωγίας.

Από την άλλη πλευρά, λόγω της μεγάλης επιφάνειας οθόνης τους, η οποία αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από γυαλί, οι τηλεοράσεις LCD, Plasma και OLED μπορούν να είναι ακόμα θανατηφόρες ή τουλάχιστον να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό εάν πέσουν, ειδικά σε ένα παιδί ή ακόμα και το οικογενειακό κατοικίδιο ζώο.

Οι επίπεδες τηλεοράσεις ιδιαίτερης ανησυχίας είναι εκείνες που χρησιμοποιούν κεντρικά άγκυρα περιβλήματα, τα οποία αποτελούνται από ένα "επόμενο" που βγαίνει από το κάτω μέρος του πλαισίου της τηλεόρασης σε ένα περίπτερο που απλώνεται στο τραπέζι ή στο πρόσθετο περίπτερο επίπλων. Δεδομένου ότι όλο το βάρος της τηλεόρασης διοχετεύεται μέσω του κεντρικού πυθμένα, οι πλευρές της τηλεόρασης μπορεί μερικές φορές να ταλαντεύονται με την ελαφριά πινελιά - και μόνο λίγο περισσότερη πίεση θα μπορούσε να προκαλέσει την άκρη του ή την πτώση.

Μια πιο σταθερή επιλογή είναι μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης που έχει πόδια και στα δύο κάτω αριστερά και δεξιά του πλαισίου της τηλεόρασης. Αυτό παρέχει πιο σταθερή τοποθέτηση και δεν έχει τόσο κοντά όσο λιγότερο επιρρεπείς στην ταλάντωση. Ωστόσο, και για τους δύο τύπους τηλεοράσεων, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την ασφάλειά σας από την απροσδόκητη ανατροπή ή πτώση.

Κλειδιά για την ασφαλή εγκατάσταση της τηλεόρασης

Κατά την εγκατάσταση μιας τηλεόρασης, βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερά αγκυρωμένη στον τοίχο και δεν εννοώ μόνο όταν η τηλεόραση είναι πραγματικά τοποθετημένη σε έναν τοίχο. Ακόμη και αν μια τηλεόραση είναι τοποθετημένη σε ένα περίπτερο ή τραπέζι, θα πρέπει ακόμα να αγκυρωθεί στον τοίχο για να αποφευχθεί η ανατροπή της, είτε από τη δική της ανισορροπία εξαιτίας της μη επαρκούς παρεχόμενης στάσης, είτε από το να ακουστεί ακούσια από κίνηση (σεισμός ή άλλη φυσική καταστροφή) ή από σκόπιμη ή ακούσια βλάβη ή χτύπησή της.

Εκτός από τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης μιας τηλεόρασης στο περίπτερο που υπάρχει ή την τοποθέτηση σε έναν τοίχο (για τηλεοράσεις LCD, Plasma ή OLED), όλο και περισσότεροι κατασκευαστές τηλεοράσεων περιλαμβάνουν διαγράμματα σχετικά με τον ασφαλή άγκυρα μιας τηλεόρασης επίπεδης οθόνης σε ένα τραπέζι επιφάνεια, ράφι ή τοίχο.

Είναι σημαντικό, εάν οι οδηγίες αυτές περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο χρήσης της τηλεόρασής σας, που θεωρείτε σοβαρά ότι ακολουθείτε τους - ορισμένοι κατασκευαστές τηλεοράσεων παρέχουν ακόμη και ένα μικρό καλώδιο ή καλώδιο αγκύρωσης για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση.

Επίσης, αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε την τηλεόραση σε έναν τοίχο, χρησιμοποιήστε μόνο τον σωστό τύπο στήριξης και τις βίδες που απαιτούνται για την τηλεόρασή σας - αυτό μπορεί να βρεθεί και στο εγχειρίδιο χρήστη. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο τοίχος σας μπορεί να υποστηρίξει το βάρος της τηλεόρασής σας.

Ωστόσο, ακόμα και αν τα αξεσουάρ για την ασφαλή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας σε ράφι ή τοίχο δεν παρέχονται στο κουτί με την τηλεόραση, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποτρέψετε την πτώση της τηλεόρασής σας.

Μια μέθοδος που έχω χρησιμοποιήσει, εάν η τηλεόραση έχει έναν κυλινδρικό λαιμό που βγαίνει από το κέντρο του πυθμένα ανάμεσα στο πλαίσιο της τηλεόρασης στο κάτω μέρος της βάσης, είναι να περιτυλίξει ένα πυκνό μονωμένο σύρμα (μπορεί να είναι καλώδιο λαμπτήρων ή ακόμα καλώδιο ηχείου) γύρω από τον αυχένα ( βγάλτε το γύρω από το λαιμό δύο φορές) και συνδέστε το και στη συνέχεια βιδώστε το ή στερεώστε το με ασφάλεια στο πίσω μέρος του πλαισίου σε μια σχάρα ή ντουλάπι που στηρίζεται η βάση της τηλεόρασης ή στερεώστε τον στον τοίχο ακριβώς πίσω από την τηλεόραση . Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να ανεβαίνει το κάτω μέρος της βάσης της τηλεόρασης αν η τηλεόραση έχει προσκρούσει, μειώνοντας τον κίνδυνο απόθεσης.

Επίσης, ελέγξτε για μικρές οπές στο πίσω μέρος του τμήματος βάσης της βάσης που παρέχεται από την τηλεόραση. Μπορείτε να βιδώσετε ένα λεπτό καλώδιο μέσα από τις οπές, να ενώσετε τα δύο άκρα των καλωδίων μαζί και στη συνέχεια να τελειώσετε όπως αναφέρθηκε στην παραπάνω παράγραφο.

Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλίζετε την τηλεόρασή σας, το σημαντικό είναι ότι είναι ασφαλές να το αναποδογυρίσετε ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ή της ώθησης ή να πέσει από τον τοίχο ως αποτέλεσμα ακατάλληλης τοποθέτησης, αδυναμίας τοίχου ή σεισμού.

Πρόσθετες συμβουλές και πόροι για την ασφαλή εγκατάσταση της τηλεόρασης

Τύποι στηρίγματα τηλεόρασης .

Πού είναι η καλύτερη θέση για να βάλεις την τηλεόρασή σου;

TV Safety.org

Safe Kids.org

Τηλεόραση και Έπιπλα Έξυπνου Κέντρου Πληροφόρησης (Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων)

Αναφορά Κινδύνου Τηλεόρασης (Ιανουάριος 2015 - Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων) .

Οι 7 καλύτερες τηλεοράσεις και βάσεις γραφείου κάτω από το ντουλάπι για αγορά το 2017

Διαθέσιμα προϊόντα ασφάλειας για την τηλεόραση μετά την αγορά

KidCo προστατευτικό ιμάντα ασφαλείας για τα άκρα

Peerless Stabilis Βάση στήριξης ACSTA1-US για επίπεδη οθόνη

Όνειρο Baby DreamBaby L860 επίπεδη τηλεόραση εξοικονόμηση 2 πακέτο

Roundsquare Anti-tip τηλεόρασης Επίπλων Wall ιμάντες

Πετάξτε! 4520 ταινία Saftey με επίπεδη οθόνη

iCooker προ-ιμάντα αντι-Tip Έπιπλα επίπεδη οθόνη ταινία ασφαλείας ιμάντα

Πακέτο ασφάλειας παιδιών για παιδιά παιδιών (OESK) - Επίσημη σελίδα προϊόντος