Οδηγός βήμα προς βήμα για την οικοδόμηση ενός ενημερωτικού, ψυχαγωγικού Newscast

Ένα απλό newscast είναι το αποτέλεσμα ενός καλού σχεδιασμού και εκτέλεσης

Ένα online ειδησεογραφικό δελτίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δημοσιογράφους, επιχειρήσεις και εμπόρους για να μοιράζονται πληροφορίες και να διαδίδουν τα νέα μέσω του διαδικτυακού βίντεο. Η παραγωγή ενός καλού ειδησεογραφικού δελτίου απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά δεν χρειάζεστε απαραίτητα εκτεταμένη εμπειρία παραγωγής βίντεο. Θα χρειαστείτε μια βιντεοκάμερα ή ένα smartphone με δυνατότητες βίντεο, φώτα, μικρόφωνο και λογισμικό επεξεργασίας βίντεο σε υπολογιστή ή φορητό tablet.

Αναπτύξτε ένα θέμα και ένα μορφότυπο για το Newscast σας

Πριν μπορέσετε να μεταβείτε στη διασκέδαση της παραγωγής βίντεο, πρέπει να ορίσετε το θέμα και τη μορφή της ειδησεογραφικής σας εκπομπής. Αν σκοπεύετε να επικεντρωθείτε σταθερά σε ένα συγκεκριμένο είδος ιστορίας, θα είστε σε θέση να αναπτύξετε μεγαλύτερη αξιοπιστία σε ένα θέμα και να αναπτύξετε μια πιστή ακολουθία.

Αφού επικεντρωθείτε στο newscast σας, αποφασίστε πόσες ιστορίες μπορείτε να καλύψετε σε κάθε επεισόδιο, πώς θα καλύπτονται αυτές οι ιστορίες και πόσο συχνά θα παράγετε επεισόδια. Όλα αυτά εξαρτώνται από τον προϋπολογισμό σας, τις ικανότητές σας, το χρόνο σας και το προσωπικό σας.

Για μια απλή παραγωγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωνή με φωτογραφίες και γραφικά. Αν έχετε ενδιάμεσες δεξιότητες, πυροβολείτε με μια πράσινη οθόνη ή σε ένα περιβάλλον ειδήσεων. Για ακόμα πιο περίπλοκη παραγωγή, προσθέστε αναφορά στο χώρο και προσαρμοσμένα γραφικά.

Σενάριο του Newscast

Κάθε επεισόδιο χρειάζεται ένα σενάριο και αυτό περιλαμβάνει κάποια δημοσιογραφική έρευνα. Όπου πηγαίνετε με αυτό εξαρτάται από το πάθος σας και τον προϋπολογισμό σας. Για μια απλή προσέγγιση, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για δελτία τύπου και ειδήσεις που σχετίζονται με το θέμα σας, ή μπορείτε να κάνετε πρωτότυπες αναφορές και να αποκαλύψετε νέες ιστορίες.

Θέλετε το σενάριό σας να αρπάξει το κοινό κατά τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προχωρήστε σε βάθος με τα θέματα σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση κάπου στο σενάριο των ειδήσεων που καλεί τους θεατές να παρακολουθούν άλλα επεισόδια ή να επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Εγγραφή του Newscast

Σε επίσημες καταστάσεις, τα ενημερωτικά δελτία καταγράφονται σε στούντιο με επαγγελματικό φωτισμό και ηχητικό εξοπλισμό. Με την εισαγωγή των smartphones και των tablet και των εφαρμογών επεξεργασίας βίντεο που πηγαίνουν μαζί τους, μπορείτε να φτιάξετε ένα newscast σε λιγότερο τυπικό περιβάλλον. Βεβαιωθείτε όμως ότι βρίσκεστε σε μια ήσυχη περιοχή, ώστε να μπορείτε να καταγράψετε καθαρό ήχο και να δώσετε προσοχή στο φωτισμό για να κρατήσετε το newscast φωτεινό και ομοιόμορφα αναμμένο.

Ρυθμίστε μια αυτοσχέδια τηλεπροβολή με ένα φορητό υπολογιστή ή χρησιμοποιήστε κάρτες για να κρατήσετε το newscast σε σενάριο. Κόψτε τα βίντεο και τα γραφικά κατά περιόδους κατά τη διάρκεια της ειδησεογραφίας. Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής σας μπορεί να ελέγξει τι θα ακολουθήσει. Θα μπορείτε να επεξεργαστείτε υλικό που καταγράφεται χωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες σας, στο στάδιο επεξεργασίας.

Επεξεργασία του Newscast

Ένα δωρεάν πρόγραμμα όπως το iMovie ή μια ηλεκτρονική εφαρμογή επεξεργασίας μπορεί να είναι αρκετό για να επεξεργαστείτε τα περισσότερα newscasts. Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ενδιάμεσο ή επαγγελματικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο . Επεξεργαστείτε το newscast σας για το χρόνο και για να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά λάθη αέρα και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Τοποθετήστε φωτογραφίες ή βίντεο που έχετε καταγράψει στο παρελθόν για την ειδησεογραφία.

Για να αποφύγετε παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, βεβαιωθείτε ότι έχετε χορηγήσει κατάλληλη άδεια χρήσης για οποιαδήποτε μουσική, γραφικά ή υλικό που έχετε προσθέσει κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Δημοσιεύστε το Newscast σας

Δημοσιεύστε το newscast σας στο κανάλι σας στο YouTube , στον ιστότοπό σας, στους ιστότοπους κοινωνικού δικτύου και οπουδήποτε αλλού μπορείτε. Για να αποκτήσετε περισσότερους συνδρομητές στο YouTube , πρέπει να είστε συνεπείς στην τακτική δημοσίευση νέων ειδήσεων, βελτιστοποιώντας τα βίντεό σας, προσεγγίζοντας άλλους χρήστες YouTubers και αλληλεπιδρώντας με τους θεατές.