Γιατί τα παιχνίδια Android είναι ελεύθερα για αναπαραγωγή

Γιατί δεν μπορείτε να πληρώσετε για παιχνίδια.

Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια, ειδικά στο Android, δωρεάν για παιχνίδι; Ενώ υπάρχουν πολλά αμειβόμενα παιχνίδια, υπάρχουν επίσης πολλά παιχνίδια που είναι δωρεάν για το Android αντ 'αυτού. Και η ύπαρξη του Android έχει αναγκάσει πολλά παιχνίδια να είναι ελεύθερα να παίξουν σε όλες τις πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας. Βλέπω τέσσερις σημαντικούς παράγοντες στο παιχνίδι, γιατί ο λόγος για τον ελεύθερο στο παιχνίδι είναι τόσο εμφανής στο Android.

01 από 04

Τα τηλέφωνα Android είναι φθηνότερα από τα iPhones

Stephen Lam / Stringer

Στο Android, το "ελεύθερο για αναπαραγωγή" είναι μια ιδιαίτερα διαφορετική κατάσταση από το iPhone εξαιτίας του γεγονότος ότι τόσοι πολλοί χρήστες Android δεν έχουν τόσο πολλά χρήματα όσο οι χρήστες του iOS. Σκεφτείτε το: για να κατέχετε ένα iPhone, πρέπει να έχετε τα χρήματα για να πληρώσετε τουλάχιστον 199 δολάρια εκ των προτέρων για ένα τηλέφωνο, και στη συνέχεια για τη μηνιαία υπηρεσία μετά την αμοιβή. Και πολλά τηλέφωνα τρέχουν με υψηλότερο κόστος εκ των προτέρων, ή με απότομες ξεκλειδωμένες τιμές. Συγκρίνετε αυτό με το Android, όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι παντού. Είναι εύκολο για οποιονδήποτε με λίγα χρήματα να αγοράσει ένα τηλέφωνο ή tablet Android. Με την πρόοδο της κινητής τεχνολογίας, τα τηλέφωνα και τα tablet που μπορείτε να αγοράσετε τώρα είναι πραγματικά αρκετά ικανά για βασικές εργασίες και παιχνίδια χαμηλότερης κλίμακας. Και με τα MVNO και τα προπληρωμένα σχέδια που είναι τόσο φθηνά τώρα, είναι δυνατό για όποιον έχει λίγο διακριτικό εισόδημα να έχει ικανό τηλέφωνο και σχέδιο.

Τώρα, εδώ είναι το πρόβλημα: αν κάποιος ξύνεται στο κάτω μέρος του βαρελιού με το κινητό τους Android, δεν είναι αναγκαστικά να έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν για παιχνίδια μπροστά, έτσι είναι; Ακόμη και αν δεν πληρώνουν για τις αγορές εντός της εφαρμογής και πληρώνουν τους χρήστες εκεί, μπορούν να είναι πολύτιμοι με άλλους τρόπους. Μπορούν να παρακολουθήσουν διαφημίσεις, διαφημίσεις με διαφημιστικά μηνύματα και διαφημιστικά κίνητρα, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δημιουργού. Ως εκ τούτου, το ελεύθερο για παιχνίδι είναι ένα είδος ισοσταθμιστή: ενώ οι παίκτες που πληρώνουν σε πολλά παιχνίδια μπορεί να κάνουν καλύτερα, ο καθένας μπορεί να παίξει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το Android είναι πραγματικά καθιερωμένο σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, όπου ένα δολάριο προχωρά πολύ περισσότερο από ό, τι στις δυτικές χώρες. Ενώ τα καταστήματα εφαρμογών προσφέρουν συχνά εναλλακτικές βαθμίδες για την τιμολόγηση, ένα παιχνίδι που είναι $ 0,99 μπροστά κοστίζει πολύ περισσότερο σε κάποιον από αυτές τις περιοχές.

Έτσι, για να προσελκύσετε αυτό το ευρύ κοινό που ίσως να μην έχει πολλά χρήματα για να ξοδέψει τα παιχνίδια, η απάντηση είναι δωρεάν.

02 από 04

Καθώς η έλλειψη παιχνιδιών φτάνει στο μηδέν, το ίδιο ισχύει και για την τιμή.

Ψυχαγωγία ψηφιακών θρύλων

Τα παιχνίδια που μετατοπίζονται γρήγορα στο ελεύθερο για αναπαραγωγή είναι μόνο ένα μεγαλύτερο μέρος της άνοδος της ψηφιακής διανομής. Αυτό που συνέβη είναι ότι καθώς έχει γίνει πιο εύκολο για τους προγραμματιστές να κάνουν και να πουλήσουν παιχνίδια χωρίς να είναι μέρος μιας μεγαλύτερης οντότητας και χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τους εκδότες, μπόρεσαν να κάνουν παιχνίδια με μεγαλύτερη ευκολία. Έχουν κατορθώσει να κάνουν μικρότερα παιχνίδια από ό, τι θα έπρεπε να κάνουν κάτι που απαιτούσε την παραγωγή φυσικών μέσων για να τα διανείμει. Αυτό που συνέβη είναι ότι υπήρξε ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός παιχνιδιών σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Τώρα, σκεφτείτε πίσω στη μουσική βιομηχανία όταν ο Napster ήρθε γύρω και ξαφνικά θα μπορούσατε να έχετε όλη τη μουσική του κόσμου δωρεάν. Γιατί να πληρώνεις για μουσική όταν δεν έπρεπε; Γιατί να πληρώσετε περισσότερα για τα CD όταν η ψηφιακή μουσική ήταν ελαφρώς φθηνότερη; Γιατί να αγοράζετε μουσική τώρα όταν οι συνδρομητικές υπηρεσίες είναι τόσο φθηνές; Τα 9,99 δολάρια ανά μήνα είναι η τρέχουσα τιμή και συχνά έρχονται με μακρά φτηνές δοκιμές και άλλα μπόνους. Η Google προσφέρει το YouTube χωρίς διαφημίσεις για όσους εγγραφούν στο Google Music. Οι συνδρομητές καλωδίων πέφτουν σαν μύγες, όπως το Netflix, το Amazon και το Hulu προσφέρουν φορτία περιεχομένου στην ευκολία των ανθρώπων και για πολύ φθηνότερα από συνδρομές καλωδιακής.

Είναι το ίδιο με τα παιχνίδια. Καθώς η προσφορά αυξήθηκε δραματικά, η ανάγκη να πληρώσει πολλά χρήματα για παιχνίδια μειώθηκε. Οι τιμές άρχισαν να μειώνονται στα $ 0,99 και καθώς οι αγορές εντός εφαρμογής έγιναν διαθέσιμες στους προγραμματιστές, γρήγορα έγιναν ο τρόπος πληρωμής. Ο μέσος παίκτης δεν χρειάζεται να δαπανήσει χρήματα για παιχνίδια μπροστά καθόλου.

03 του 04

Η πειρατεία είναι μια ιδιαίτερη ανησυχία για το Android

Ustwo Games

Οι επιπτώσεις της πειρατείας είναι κάπως άγνωστες - επηρεάζουν τις πωλήσεις ή είναι απλώς άνθρωποι που δεν θα πληρώνονταν καθόλου για να πάρουν το παιχνίδι δωρεάν; Η Κίνα, όπου το Google Play έχει εξαφανιστεί κατά καιρούς, είναι συχνά μια μεγάλη πηγή πειρατείας. Είναι πολύ πιθανό ότι οι προγραμματιστές φοβούνται κάτι που δεν πρέπει, αλλά ήταν.

Ανεξαρτήτως, στο Android, είναι τεχνικά πολύ πιο εύκολο για τους πειρατές να παίρνουν δωρεάν παιχνίδια, αφού τα APK μπορούν να εγκατασταθούν από οποιονδήποτε, σε αντίθεση με την iOS, όπου είναι πιο δύσκολο να παίξεις sideload. Και οι χρήστες Android χρησιμοποιούν παιχνίδια πειρατείας. Ως εκ τούτου, ορισμένοι προγραμματιστές θα κάνουν τα παιχνίδια τους δωρεάν στο Android με διαφημίσεις, σε σύγκριση με τις πληρωμένες σε iOS. Ίσως οι χρήστες που υποστηρίζουν τη διαφήμιση δεν είναι τόσο πολύτιμοι ανά χρήστη, αλλά είναι καλύτερο να κερδίσουμε χρήματα αντί να διακινδυνεύουμε να κάνουμε το μηδέν από τους ανθρώπους που θα παίξουν δωρεάν το παιχνίδι ούτως ή άλλως.

04 του 04

Τα παιχνίδια που είναι ελεύθερα για παιχνίδι είναι πιο προσοδοφόρα επειδή δημιουργούν τις δικές τους οικονομίες

Mark Wilson / Προσωπικό / Getty Images

Ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο το free-to-play δεν έχει μόλις απογειωθεί, αλλά διατηρείται, είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι ανοσοποιητικό και μονωμένο από άλλα παιχνίδια στην αγορά. Ένα πληρωμένο παιχνίδι αμέσως συγκρίνεται με άλλα παιχνίδια γύρω και γύρω από το σημείο τιμής του. Εν τω μεταξύ, επειδή τα παιχνίδια ελεύθερα για παιχνίδι έχουν τις δικές τους οικονομίες, το ερώτημα δεν γίνεται "είναι πολύτιμο σε σχέση με κάτι άλλο", αλλά "αυτό είναι πολύτιμο για μένα"; Ως εκ τούτου, η ιδέα της δαπάνης περισσότερο από την μέση τιμή του πληρωμένου παιχνιδιού είναι αρκετά ευχάριστη. Και με απεριόριστες δαπάνες, είναι δυνατό οι φάλαινες που δαπανούν εκατοντάδες και χιλιάδες σε ένα παιχνίδι να υπάρχουν, όταν εκατό δολάρια θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τους περισσότερους ανθρώπους με αμειβόμενα παιχνίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενώ η αποκρυπτογράφηση ενός τρόπου ώστε αυτά τα παιχνίδια να κάνουν πραγματικά χρήματα είναι μια πρόκληση και μια πράξη εξισορρόπησης. ένα παιχνίδι που είναι πολύ γενναιόδωρο για τους παίκτες δεν θα κάνει κανένα χρήμα, αλλά ένα παιχνίδι που είναι υπερβολικά επιθετικό με τη δημιουργία εσόδων μπορεί να απενεργοποιήσει τους παίκτες. Και φυσικά, η λήψη αρκετών λήψεων είναι μια πρόκληση από μόνη της, ειδικά όταν μια μικρή μειοψηφία των παικτών πληρώνει καθόλου. Αλλά όταν δουλεύει, λειτουργεί πολύ καλά, με παιχνίδια που κάνουν εκατομμύρια το χρόνο και ακόμη και πάνω από ένα δισεκατομμύριο στα ακραία βέλτιστα σενάρια.

Υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για τους οποίους ο ελεύθερος-παιχνίδι είναι τόσο εμφανής.

Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε για δωρεάν παιχνίδια, πάντα θα υπάρχουν πολλά από αυτά για να παίξετε και να απολαύσετε. Αλλά υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα παιχνίδια ελεύθερα για παιχνίδι είναι τόσο πολυάριθμα.