Πώς να πάρετε το Siri για Android ή Windows Phone

Με την άνοδο του Siri, της Alexa, του Google Now και παρόμοιων τεχνολογιών, είναι σαφές ότι το να μπορούμε να ελέγξουμε τα τηλέφωνά μας μιλώντας σε αυτά είναι ένα από τα επόμενα μεγάλα πράγματα στην τεχνολογία. Οι ιδιοκτήτες των iPhones, iPads και Mac μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Siri για να λάβουν πληροφορίες από το διαδίκτυο, να εκκινήσουν εφαρμογές, να παίξουν μουσική, να πάρουν οδηγίες και πολλά άλλα.

Όπως με κάθε δροσερή, ισχυρή τεχνολογία όπως αυτή, οι άνθρωποι που δεν έχουν iPhones και μπορεί να αναρωτιούνται εάν μπορούν να πάρουν Siri για Android ή άλλες πλατφόρμες smartphone όπως το Windows Phone ή το BlackBerry.

Η σύντομη απάντηση είναι: όχι, δεν υπάρχει Siri για Android ή άλλες πλατφόρμες smartphone-και πιθανότατα δεν θα υπάρξει ποτέ . Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες άλλων smartphones δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ σαν-και ίσως ακόμα καλύτερα από-Siri.

Γιατί μόνο το Siri τρέχει σε συσκευές Apple

Το Siri πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει ποτέ σε οποιοδήποτε κινητό λειτουργικό σύστημα εκτός από το iOS (ή λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών εκτός από το macOS), επειδή η Siri είναι ένας σημαντικός ανταγωνιστικός διαφοροποιητής για την Apple. Αν θέλετε όλα τα δροσερά πράγματα Siri, πρέπει να αγοράσετε ένα iPhone ή άλλη συσκευή της Apple. Η Apple κάνει τα χρήματά της σε πωλήσεις υλικού, επιτρέποντας έτσι σε ένα τόσο συναρπαστικό χαρακτηριστικό γνώρισμα να τρέχει στο υλικό του ανταγωνιστή της, να βλάψει την κατώτατη γραμμή. Και αυτό δεν είναι κάτι που η Apple - ή οποιαδήποτε έξυπνη επιχείρηση - κάνει εσκεμμένα.

Παρόλο που δεν υπάρχει Siri για Android ή άλλες πλατφόρμες smartphone, καθένα από αυτά τα άλλα τηλέφωνα έχουν τους δικούς τους ενσωματωμένους, ενεργοποιημένους με φωνή ευφυείς βοηθούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλές επιλογές για κάθε πλατφόρμα. Ακολουθούν μερικές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία που παρέχουν λειτουργικότητα τύπου Siri σε οποιοδήποτε smartphone.

Εναλλακτικές λύσεις για το Siri για Android

Το Android έχει μακράν τις περισσότερες επιλογές για βοηθούς φωνής όπως το Siri. Εδώ είναι μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή.

Εναλλακτικές λύσεις για το Siri για Windows Phone

Εναλλακτικές λύσεις για το Siri για το BlackBerry

Προσοχή: Υπάρχουν πολλές ψεύτικες εφαρμογές Siri

Εάν κάνετε αναζήτηση στο κατάστημα Google Play και στο κατάστημα εφαρμογών Windows Phone για το "Siri", μπορείτε να βρείτε μερικά ονόματα εφαρμογών με το Siri. Αλλά προσέξτε: αυτά δεν είναι Siri.

Αυτές είναι εφαρμογές με φωνητικά χαρακτηριστικά που συγκρίνονται με το Siri (για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ένα ακόμη ισχυρίστηκε ότι είναι το επίσημο Siri για το Android) για να κερδίσει τη δημοτικότητά του και να προσελκύσει χρήστες Android και Windows Phone που αναζητούν χαρακτηριστικά τύπου Siri. Δεν έχει σημασία τι λένε, σίγουρα δεν είναι Siri και δεν είναι κατασκευασμένα από την Apple.

Σε αντίθεση με το Android ή το Windows Phone, δεν υπάρχουν εφαρμογές στο BlackBerry App World (το κατάστημα εφαρμογών) που ισχυρίζονται ότι είναι Siri. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες εφαρμογές που ενεργοποιούνται με φωνή για το BlackBerry, αλλά καμία από αυτές δεν είναι τόσο εξελιγμένη ή ισχυρή όσο, ή ισχυρίζεται ότι είναι, το Siri.

Εναλλακτικές λύσεις για το Siri στο iPhone

Η Siri ήταν ο πρώτος από τους βοηθούς αυτούς που έπληξε την αγορά, οπότε κατά κάποιο τρόπο δεν ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί τις τεχνολογικές εξελίξεις που είναι διαθέσιμες στους ανταγωνιστές της. Εξαιτίας αυτού, ορισμένοι λένε ότι το Google Now και η Cortana είναι ανώτερες από το Siri.

Οι ιδιοκτήτες των iPhones είναι στην τύχη, όμως: τόσο το Google Now όσο και η Cortana είναι διαθέσιμα για το iPhone. Μπορείτε να αποκτήσετε το Google Now ως μέρος της εφαρμογής αναζήτησης Google (λήψη στο App Store), ενώ η Cortana (λήψη Cortana στο App Store) είναι μια αυτόνομη επιλογή. Κατεβάστε τα και συγκρίνετε τους έξυπνους βοηθούς για τον εαυτό σας.