Κωδικοποίηση με Sproid BB-8 Droid

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Star Wars BB-8 του Sphero

Αν έχετε δει τα "Star Wars: The Force Awakens", γνωρίζετε ότι το BB-8 Droid λίγο πολύ κλέβει την παράσταση. Σίγουρα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε μια λέξη που λέει, αλλά ποιος νοιάζεται; Αυτό είναι ένα μικρό ρομπότ με μια τεράστια προσωπικότητα. Ο Sphero ήταν πραγματικά ένας μεγάλος αγώνας για να κάνει μια εμπορική έκδοση του BB-8. Έκαναν ήδη ρομποτικές σφαίρες που θα μπορούσατε να προγραμματίσετε. Το BB-8 τους συμπεριφέρεται πολύ σαν ένα κανονικό σφαίρο με ένα κεφάλι.

Μια ανασκόπηση του Sphero BB-8

Το BB-8 του Sphero είναι ένα παιχνίδι ρομπότ που μπορεί να ελεγχθεί με ένα smartphone ή tablet Bluetooth. Είναι μικρό - το σώμα είναι περίπου το μέγεθος ενός πορτοκαλιού - και έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει ακριβώς όπως BB-8 από το "Star Wars: The Force Awakens". Το BB-8 διαθέτει έναν επαγωγικό σταθμό φόρτισης (χωρίς άμεση σύνδεση) και ένα καλώδιο φόρτισης micro USB.

Η κεφαλή είναι τοποθετημένη στο σώμα με ένα μαγνήτη που επιτρέπει να κυλήσει διατηρώντας το κεφάλι της πάνω. Το κεφάλι είναι επιρρεπές σε πτώση όταν συντρίβεται σε πράγματα. Απλά ανοίξτε το ξανά. Φυσικά, λειτουργεί καλά χωρίς αυτό, επίσης. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το BB-8 φορτίζει πλήρως σε περίπου τρεις ώρες και μπορεί να τρέξει για περίπου μία ώρα.

Η τεχνολογία Sphero πίσω από το BB-8 χρησιμοποιεί γυροσκόπιο μέσα σε σφραγισμένη (και αδιάβροχη) σφαίρα. Το BB-8 μπορεί πραγματικά να επιταχύνει κατά μήκος μιας επίπεδης επιφάνειας και να κάνει το χαλί, το κεραμίδι, το ξύλο κλπ. Το πλαστικό τείνει να πάρει βρωμιά και σκόνη, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα για το σώμα, αλλά μπορεί να είναι για το κεφάλι. Η κεφαλή κινείται ομαλά πάνω από το σώμα με τη χρήση μικρών τροχών. Θα μπορούσαν να μπερδευτούν με τα μαλλιά, γι 'αυτό φροντίστε να τα κρατήσετε καθαρά.

Το BB-8 δεν διαθέτει ηχείο, οπότε όλοι οι ήχοι βγαίνουν από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να τον ελέγξετε. Αυτό είναι κάπως απογοητευτικό, αλλά είναι σίγουρα πιο λογικό από το να προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε ένα ηχείο σε ένα τόσο μικρό σώμα διατηρώντας παράλληλα τη συνολική ακεραιότητα της κίνησης.

Η εφαρμογή BB-8 περιλαμβάνει μια λειτουργία ολογράμματος, η οποία ζευγάρια εμπλουτίζει την πραγματικότητα με μια φανταστική εικόνα για να την κάνει να φαίνεται (επί οθόνης) όπως το BB-8 προβάλλει ένα ολόγραμμα. Έρχεται με ένα προ-ηχογραφημένο μήνυμα, αλλά στη συνέχεια μπορείτε να καταγράψετε το δικό σας. Είναι διασκεδαστικό να βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα ολόγραμμα, ακόμα και αν δεν προβάλλεται στον πραγματικό κόσμο.

Οι κινήσεις του BB-8 ελέγχονται στην οθόνη μέσω της εφαρμογής. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να ελεγχθεί και ο προσανατολισμός των ελέγχων δεν ήταν πάντα φυσικός. Αρκετοί άνθρωποι που το δοκιμάστηκαν παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποια ήταν η κατεύθυνση προς τα εμπρός.

Αυτό είναι κάτι που θα πάει μακριά με τη χρήση, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί. Το BB-8 έχει επίσης μια λειτουργία περιπολίας όπου περιπλανιέται από μόνη της. Έχει την τάση να κολλήσει θέσεις και συντριβή σε πράγματα, αν και, έτσι θα εξαρτηθεί πολύ από το πού το χρησιμοποιείτε. Επίσης, ανταποκρίνεται (μέσω της εφαρμογής) σε φωνητικές εντολές όπως "Watch out!" και "Εξερευνήστε!"

Προγραμματισμός Sphero BB-8

Εάν αγοράσατε ένα Sphero BB-8 και έχετε παίξει γύρω με την εφαρμογή που περιλαμβάνεται, ίσως να αναρωτιέστε, "Τώρα τι;" Είναι χαριτωμένο, αλλά είναι ένα υψηλό σημείο τιμής για να πληρώσετε για χαριτωμένο και λίγο άλλο. Ευτυχώς υπάρχει περισσότερος BB-8, ακόμη και αν δεν επιτρέπεται πραγματικά να διαφημίσει αυτό το γεγονός. Κάντε λήψη του SPRK Lightning Lab για εφαρμογή Sphero και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να τις αντιστοιχίσετε με το BB-8. Βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως φορτισμένο πρώτα.

Το SPRK Lightning Lab για την εφαρμογή Sphero ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο παιχνιδιού για το BB-8. Μπορείτε να κάνετε απλά πράγματα όπως τον έλεγχο των κινήσεων και την αλλαγή του χρώματος. Υπάρχει όμως ένα περιβάλλον προγραμματισμού μεταφοράς, όπως το Scratch, όπου τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα για να ακολουθήσουν το BB-8.

Μπορούν να έχουν την κούρσα προς τα εμπρός, να αλλάζουν χρώμα όταν / αν χτυπήσει σε κάτι, και στη συνέχεια να αλλάξουν κατεύθυνση για να το δοκιμάσουν ξανά. Μπορούν να το προγραμματίσουν για να σχεδιάσουν σχήματα. Μπορείτε να δώσετε στα παιδιά (ή στον εαυτό σας) μια πρόκληση και να δείτε αν μπορούν να συμβούν.

Μπόουλινγκ BB-8; Ολυμπιακοί Αγώνες BB-8; Γιατί όχι? Υπάρχουν κάποιες διασκεδαστικές και δημιουργικές ιδέες για προκλήσεις, καθώς και πολλά πρότυπα προγράμματα, στην ιστοσελίδα του Sphere Lightning Lab. Αν συνδεθείτε μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να κάνετε λήψη των δειγμάτων προγραμμάτων και να τα προσαρμόσετε μόνοι σας.

Αυτή δεν είναι η μόνη εφαρμογή που λειτουργεί με το BB-8. Επίσης, ελέγξτε το Tickle (iOS μόνο) το οποίο έχει παρόμοια διασύνδεση και ελαφρώς πιο εξελιγμένες επιλογές. Είναι ιδανικό για παιδιά με λίγο περισσότερη εμπειρία προγραμματισμού και οικογένειες με άλλα έξυπνα αντικείμενα και παιχνίδια γύρω από το σπίτι.

Θα έπρεπε να αγοράσετε ένα Sphero BB-8;

Σε τιμή λιανικής αξίας 149,99 δολαρίων, το BB-8 του Sphero είναι μια επένδυση. Είναι, τελικά, ένα παιχνίδι τηλεχειρισμού. Με τη βασική εφαρμογή Sphero BB-8 και τις συμπεριλαμβανόμενες δραστηριότητες, μπορεί να μην είναι μια αξέχαστη αγορά για όσους δεν είναι οι πιο αφοσιωμένοι οπαδοί. Απλά δεν είναι πολλά να κάνουμε και η ευγένεια το παίρνει μόνο μέχρι τώρα. Ωστόσο, όταν προσθέτετε τις δυνατότητες της εφαρμογής SPRK Lightning Lab, η τιμή αυξάνεται δραματικά.

Η δυνατότητα να προγραμματίζετε τον εαυτό σας ανοίγει πολύ χώρο για δημιουργικότητα, αλλά μετατρέπει το από ένα παιχνίδι σε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το BB-8 λαμβάνει ενημερώσεις υλικολογισμικού μέσω της εφαρμογής, οπότε είναι πιθανό ότι άλλες δυνατότητες θα εισαχθούν στο μέλλον. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το BB-8 του Sphero είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για να ενθαρρύνει τους οπαδούς των "Star Wars" να εμπλακούν σε δραστηριότητες STEM ενώ βυθίζονται σε μια ρεαλιστική εμπειρία παιχνιδιού.