Πώς αυτοί οι DJ πάντοτε μιλούν μέχρι το φωνή τέλεια;

Με Μερικά Είναι Ταλέντο, Με Άλλα Είναι Τεχνολογία

Για να "χτυπήσει τη θέση" ή "χτυπήσει τη θέση" είναι μια έκφραση deejays χρήση για να περιγράψει την τέχνη της ομιλίας μέχρι το σημείο που οι στίχοι ξεκινούν χωρίς "stepping" στην αρχή των φωνητικών. Αναφέρεται επίσης στο να μιλάμε για μια έμφαση στην οργάνωση αρχή ενός τραγουδιού (η ράμπα), όπως σε όταν ένα μεγάλο κτύπημα κλωτσιές ή ένα όργανο δημιουργεί μια κυρίαρχη στίξη.

Το χτύπημα της θέσης απαιτεί πολλή πρακτική, επειδή είναι όλα σχετικά με το χρόνο και την αίσθηση. Πριν από τη μουσική σε υπολογιστές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι DJ χρησιμοποιούσαν είτε καρότσια για να κρατούν τραγούδια, είτε έπαιζαν τη μουσική απευθείας από ειδικά vinyl 45s. Οι 45s που παρείχαν οι δισκογραφικές εταιρείες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ήταν συνήθως ειδικά συμπιεσμένες με μονοφωνική και στερεοφωνική πλευρά (AM / FM) και συχνά περιλάμβαναν το χρόνο εισαγωγής για την ευκολία του DJ.

Αργότερα, τα καροτσάκια με μαγνητική ταινία έγιναν δημοφιλή. Τα καροτσάκια ήταν πάντα επισημασμένα, οπότε ο jock ήξερε πού ήταν οι θέσεις σε δευτερόλεπτα. Για παράδειγμα: μια τυπική ετικέτα μπορεί να μοιάζει με αυτή:

: 10/3: 42 / fade

Αυτό σήμαινε μια εισαγωγή 10 δευτερολέπτων μέχρι να αρχίσει η φωνή, το τραγούδι ήταν 3:42 σε μήκος και ξεθωριάσει.

Όταν τα deejays έσπρωξαν ένα κουμπί για να ξεκινήσουν το καρότσι, ένα ψηφιακό LED readout θα ταιριάζει, ώστε να μπορεί φυσικά να δει το σημείο όπου έφτασε το φωνητικό. Ορισμένα στούντιο παρείχαν ρολόγια αντίστροφης μέτρησης, που έπεσαν με ένα ακούσιο τόνο στο καρότσι που θα έδινε στον DJ τη δυνατότητα να δει το χρόνο που απομένει πριν από το φωνητικό, τελειώνοντας μόνο στις: 00.

Έτσι, οι deejays πάντα είχαν κάποια βοήθεια για πόσο καιρό ήταν η εισαγωγή σε ένα τραγούδι. Όμως, κάνοντας το να ακούγεται καλό απαιτεί πρακτική, χρονοδιάγραμμα και τρίτη αίσθηση. Έκανα πολύ ραδιόφωνο Top 40 και Oldies στην καριέρα μου και έχοντας ακούσει τα περισσότερα τραγούδια δεκάδες και δεκάδες φορές, τελικά ήρθε σε ένα σημείο όπου δεν χρειαζόμουν ρολόγια ή χρονοδιακόπτες. Ήμουν σε θέση να μιλήσω και να επεξεργαστώ on-the-fly καθώς πλησίασα τη θέση ή φωνή.

Απολαύστε αυτό: όταν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο σε κυκλοφορία και πρέπει να εφαρμόσετε τα φρένα, με την πάροδο του χρόνου θα έχετε την αίσθηση της επιβράδυνσης με συνεπή ρυθμό ώστε να μπορείτε να σταματήσετε ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο μπροστά σας, λίγο μετά το χτύπημα. Αυτό είναι το είδος του χρόνου ή αισθάνονται οι DJs αναπτύσσονται όταν πρόκειται να μιλάμε πέρα ​​από τις μουσικές intros μέχρι τα φωνητικά ή τα μουσικά μηνύματα.

Τώρα, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο. Με την έλευση της φωνητικής παρακολούθησης, οι DJs δεν χρειάζεται να κατέχουν αυτή την ανεπτυγμένη ικανότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή η φωνητική παρακολούθηση τους επιτρέπει να καταγράφουν τι θέλουν να πουν και να τοποθετήσουν φυσικά αυτόν τον ηχογραφημένο ήχο ανάμεσα στα τραγούδια.

Η παρακολούθηση φωνής μπορεί να κάνει έναν λιγότερο έμπειρο ήχο jock τέλειο - αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για τη συγκίνηση της εκμάθησης πώς να το κάνουμε με τον παλιομοδίτικο τρόπο και να γίνει πολύ επιτυχημένος σε αυτό. Είναι απλά διασκεδαστικό.