Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε iOS ή Android

Πραγματοποιήστε μια εικόνα για το τι εμφανίζεται στην οθόνη σας με αυτές τις οδηγίες

Μερικές φορές θα θέλετε ή θα πρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία για το τι είναι στην οθόνη σας, είτε πρόκειται για μια εικόνα για την αντιμετώπιση προβλημάτων με τεχνική υποστήριξη είτε απλά θέλετε να μοιραστείτε την οθόνη σας με άλλους για οποιονδήποτε άλλο λόγο (όπως την εμφάνιση όλου του εξαπατημένου αρχικού σας προτύπου ) . Τόσο το iOS όσο και το Android - για τις περισσότερες περιπτώσεις - διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες οθόνης (γνωστές και ως screengrabbing). Δείτε πώς μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone, το iPad ή τη συσκευή Android.

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone ή το iPad

Χάρη στον οικουμενικό σχεδιασμό του, οι οδηγίες για τη λήψη αυτών που βρίσκονται στην οθόνη σας είναι οι ίδιες τόσο για iPhone, iPad όσο και για iPod touch:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας
  2. Ταυτόχρονα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί οικίας
  3. Θα ακούσετε ένα ικανοποιητικό κλικ για να σας πει ότι το screenshot σας έχει ληφθεί.
  4. Μεταβείτε στην εφαρμογή Φωτογραφίες (ή φωτογραφική μηχανή) για να εντοπίσετε το στιγμιότυπο οθόνης στο τέλος της λίστας, όπου μπορείτε να στείλετε το στιγμιότυπο οθόνης με email ή να το αποθηκεύσετε ή να το μοιραστείτε με άλλο τρόπο.

Θα μπορούσατε να το κάνετε αντίστροφα (δηλαδή, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο αρχικής οθόνης πρώτα, στη συνέχεια, το κουμπί τροφοδοσίας). Και στις δύο περιπτώσεις, είναι λίγο πιο εύκολο να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο ένα από τα κουμπιά, πριν πιέσετε γρήγορα το άλλο από το να προσπαθήσετε να πατήσετε και τα δύο ταυτόχρονα.

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android

Στο Android, ο τρόπος λήψης μιας οθόνης οθόνης εξαρτάται από τη συσκευή σας και το λειτουργικό σύστημα Android. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως , το Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) έρχεται με τις δυνατότητες του screenshot από το κουτί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πιέσετε ταυτόχρονα τα κουμπιά τροφοδοσίας και αύξησης της έντασης του ήχου (στο tablet Nexus 7, για παράδειγμα, και τα δύο κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του tablet.) Κρατήστε το πάνω μέρος, το κουμπί τροφοδοσίας πρώτα και χτυπήστε γρήγορα στο κάτω μέρος του rocker κάτω από αυτό).

Για τα smartphones και τα tablet που χρησιμοποιούν προηγούμενη έκδοση του Android, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία οθόνης ενσωματωμένης οθόνης της συσκευής σας ή μια εφαρμογή τρίτου μέρους. Αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη συσκευή σας.

Για παράδειγμα, στο Samsung Galaxy S2 μου, η λειτουργία screengrab ενεργοποιείται πατώντας ταυτόχρονα τα κουμπιά τροφοδοσίας και σπιτιού. (Για κάποιο λόγο θεωρώ ότι αυτό είναι λιγότερο δύσκολο από το νέο ICS και πέρα ​​από τη λειτουργία power + button).

Δεν Screenshot Root Είναι μια app screengrabbing για Android - και δεν χρειάζεται ρίζα - αλλά κοστίζει 4,99 δολάρια. Παρόλα αυτά, είναι μια εναλλακτική λύση για την ριζοβολία του τηλεφώνου σας και προσφέρει μερικές προηγμένες λειτουργίες οθόνης, όπως εικόνες με σχόλια, περικοπή τους και κοινή χρήση τους σε προσαρμοσμένους καταλόγους.

Όπως και με τη μέθοδο screengrab του iOS, θα βρείτε το στιγμιότυπο οθόνης σας αφού το έχετε λάβει στην εφαρμογή φωτογραφικής σας συλλογής, όπου μπορείτε να το μοιραστείτε ή να το αποθηκεύσετε όποτε θέλετε.

Γιατί δεν λειτουργεί αυτό;

Μου πήρε λίγο καιρό από τη μέθοδο του screenshot Galaxy S2 στο Nexus 7 για να το βάλω κάτω, και ακόμη και τώρα μερικές φορές μου λείπει. Δυστυχώς, μερικές φορές το grabbing screenshot στην τέλεια στιγμή μπορεί να αισθάνεται τόσο δύσκολο όσο το κυνήγι ενός άγριου ζώου με την κάμερά σας. Μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε το ποσοστό σφάλματος:

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει και τα δύο κουμπιά για τουλάχιστον μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ακούσετε το κλικ και να δείτε την κινούμενη εικόνα screengrab (αν υπάρχει, συνήθως είναι στο Android) στην οθόνη σας.
  2. Εάν δεν το κάνετε, προσπαθήστε ξανά κρατώντας πατημένο ένα κουμπί πρώτα και στη συνέχεια κρατώντας γρήγορα το άλλο και περιμένοντας μέχρι να πάρετε αυτό το κλικ.
  3. Μερικές φορές μια οθόνη κατάστασης ή η κύρια λειτουργία αυτού του κουμπιού (π.χ. μείωση της έντασης του ήχου) μπορεί να πάρει με τον τρόπο αυτό screenshot (ενοχλητικό!). Το κλειδί για να αποφευχθεί αυτό είναι να κρατάτε και τα δύο κουμπιά όσο το δυνατόν πιο κοντά την ίδια στιγμή.