Πώς να εντοπίσετε εάν έχετε Windows 64-bit ή 32-bit

Δείτε εάν η εγκατάσταση των Windows 10, 8, 7, Vista ή XP είναι 32-bit ή 64-bit

Δεν είστε βέβαιοι εάν η εγκατεστημένη έκδοση των Windows είναι 32-bit ή 64-bit ;

Εάν εκτελείτε τα Windows XP , είναι πιθανό ότι είναι 32-bit. Ωστόσο, εάν εκτελείτε Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 ή Windows Vista , η πιθανότητα να εκτελείτε μια έκδοση 64 bit αυξάνεται σημαντικά.

Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε να υποθέσετε.

Το να γνωρίζετε εάν το αντίγραφο των Windows είναι 32-bit ή 64-bit γίνεται πολύ σημαντικό κατά την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών για το υλικό σας και επιλέγοντας ανάμεσα σε ορισμένα είδη λογισμικού.

Ένας γρήγορος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν εκτελείτε μια έκδοση 32 ή 64 bit των Windows είναι να εξετάσετε τις πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος στον Πίνακα Ελέγχου . Ωστόσο, τα συγκεκριμένα βήματα που εξαρτώνται εξαρτώνται πολύ από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε.

Σημείωση: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Συμβουλή: Ένας άλλος γρήγορος και απλός τρόπος για να ελέγξετε αν εκτελείτε μια έκδοση 32-bit ή 64-bit των Windows είναι να ελέγξετε το φάκελο "Πρόγραμμα αρχείων". Υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Τα Windows 10 & amp; Windows 8: 64-bit ή 32-bit;

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows .
    1. Συμβουλή: Μπορείτε να ελέγξετε τον τύπο του συστήματος των Windows πολύ πιο γρήγορα από το μενού Power User , αλλά πιθανότατα είναι πιο γρήγορος με αυτόν τον τρόπο μόνο αν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο ή ποντίκι . Με αυτό το μενού ανοιχτό, κάντε κλικ ή αγγίξτε στο Σύστημα και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Βήμα 4 .
  2. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο Σύστημα και Ασφάλεια στον Πίνακα Ελέγχου.
    1. Σημείωση: Δεν θα δείτε έναν σύνδεσμο Συστήματος και ασφάλειας στον Πίνακα Ελέγχου, εάν η προβολή σας έχει ρυθμιστεί είτε σε Μεγάλα εικονίδια είτε σε μικρά εικονίδια . Αν ναι, βρείτε το Σύστημα και αγγίξτε το ή κάντε κλικ σε αυτό, μετά πηγαίνετε στο Βήμα 4 .
  3. Με το παράθυρο Σύστημα και ασφάλεια τώρα ανοιχτό, κάντε κλικ ή αγγίξτε Σύστημα .
  4. Με την εφαρμογή Άνοιγμα συστήματος τώρα ανοιχτή, με τίτλο Δείτε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή σας , βρείτε την περιοχή System , που βρίσκεται κάτω από το μεγάλο λογότυπο των Windows.
    1. Ο τύπος του Συστήματος θα λέει είτε λειτουργικό σύστημα 64 bit είτε λειτουργικό σύστημα 32 bit .
    2. Σημείωση: Το δεύτερο bit πληροφοριών, είτε επεξεργαστής x64 είτε επεξεργαστής x86 , υποδεικνύει την αρχιτεκτονική του υλικού. Είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας έκδοσης 32-bit των Windows σε ένα σύστημα x86 ή x64, αλλά μια έκδοση 64-bit μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε x64 υλικό.

Συμβουλή: Το σύστημα , η μικροεφαρμογή του Πίνακα Ελέγχου που περιέχει τον τύπο συστήματος των Windows, μπορεί επίσης να ανοιχτεί εκτελώντας την εντολή control / name Microsoft.System από Run ή Command Prompt .

Windows 7: 64-bit ή 32-bit;

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο Σύστημα και ασφάλεια .
    1. Σημείωση: Εάν προβάλλετε είτε την προβολή Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια του Πίνακα Ελέγχου, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά κάντε κλικ ή αγγίξτε το εικονίδιο Σύστημα και, στη συνέχεια, προχωρήστε στο Βήμα 4 .
  3. Στο παράθυρο Σύστημα και ασφάλεια , κάντε κλικ / πατήστε στη σύνδεση Συστήματος .
  4. Όταν ανοίξει το παράθυρο System , με τίτλο " Προβολή βασικών πληροφοριών για τον υπολογιστή σας" , εντοπίστε την περιοχή System κάτω από το υπερβολικό λογότυπο των Windows.
  5. Στην περιοχή Σύστημα , αναζητήστε τον τύπο του συστήματος μεταξύ των άλλων στατιστικών στοιχείων για τον υπολογιστή σας.
    1. Ο τύπος συστήματος θα αναφέρει είτε λειτουργικό σύστημα 32 bit είτε λειτουργικό σύστημα 64 bit .
    2. Σημαντικό: Δεν υπάρχει έκδοση 64 bit του Windows 7 Starter Edition.

Windows Vista: 64-bit ή 32-bit;

  1. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο Σύστημα και συντήρηση .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά κάντε διπλό κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του συστήματος και προχωρήστε στο Βήμα 4 .
  3. Στο παράθυρο Συστήματος και συντήρησης , κάντε κλικ / αγγίξτε το σύνδεσμο του συστήματος .
  4. Όταν ανοίξει το παράθυρο System , με τίτλο " Προβολή βασικών πληροφοριών για τον υπολογιστή σας" , εντοπίστε την περιοχή System κάτω από το μεγάλο λογότυπο των Windows.
  5. Στην περιοχή Σύστημα , αναζητήστε τον τύπο συστήματος κάτω από τα άλλα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον υπολογιστή σας.
    1. Ο τύπος συστήματος θα αναφέρει είτε λειτουργικό σύστημα 32 bit είτε λειτουργικό σύστημα 64 bit .
    2. Σημαντικό: Δεν υπάρχει έκδοση 64 bit των Windows Vista Starter Edition.

Windows XP: 64-bit ή 32-bit;

  1. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Έναρξη και έπειτα Πίνακας Ελέγχου .
  2. Πατήστε ή πατήστε στη σύνδεση Επιδόσεις και συντήρηση .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου, δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Απλά κάντε διπλό κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του συστήματος και προχωρήστε στο Βήμα 4 .
  3. Στο παράθυρο " Επιδόσεις και συντήρηση" , κάντε κλικ ή αγγίξτε το σύνδεσμο του συστήματος .
  4. Όταν ανοίξει το παράθυρο Ιδιότητες συστήματος , εντοπίστε την περιοχή System στα δεξιά του λογότυπου των Windows.
    1. Σημείωση: Θα πρέπει να βρίσκεστε στην καρτέλα Γενικά ( Properties ) του συστήματος .
  5. Κάτω από το Σύστημα: θα εμφανιστούν βασικές πληροφορίες σχετικά με την έκδοση των Windows XP στον υπολογιστή σας:
      • Η έκδοση των Microsoft Windows XP Professional [έτος] σημαίνει ότι εκτελείτε Windows XP 32-bit.
  6. Η έκδοση [year] των Microsoft Windows XP Professional x64 Edition σημαίνει ότι εκτελείτε τα Windows XP 64-bit.
  7. Σημαντικό: Δεν υπάρχουν εκδόσεις 64-bit των Windows XP Home ή των Windows XP Media Center Edition. Εάν έχετε κάποια από αυτές τις εκδόσεις των Windows XP, εκτελείτε ένα λειτουργικό σύστημα 32 bit.

Ελέγξτε τα αρχεία προγράμματος & # 34; Ονομα φακέλου

Αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο εύκολη στην κατανόηση όσο χρησιμοποιεί τον Πίνακα Ελέγχου, αλλά παρέχει έναν γρήγορο τρόπο ελέγχου για το αν τρέχετε μια έκδοση 64-bit ή 32-bit των Windows και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν ψάχνετε αυτές τις πληροφορίες από ένα εργαλείο γραμμής εντολών.

Εάν η έκδοση των Windows είναι 64-bit, μπορείτε να εγκαταστήσετε προγράμματα λογισμικού 32 bit και 64 bit, οπότε υπάρχουν δύο διαφορετικοί φάκελοι "Πρόγραμμα αρχείων" στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, οι εκδόσεις 32 bit των Windows έχουν μόνο ένα φάκελο, αφού μπορούν να εγκαταστήσουν μόνο προγράμματα 32 bit .

Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος να κατανοήσετε αυτό το ...

Δύο φάκελοι προγράμματος υπάρχουν σε μια έκδοση 64-bit των Windows :

Οι εκδόσεις 32 bit των Windows έχουν μόνο ένα φάκελο:

Επομένως, αν βρείτε έναν μόνο φάκελο κατά τον έλεγχο αυτής της τοποθεσίας, χρησιμοποιείτε μια έκδοση 32 bit των Windows. Εάν υπάρχουν δύο φάκελοι "Πρόγραμμα αρχείων", είστε σίγουροι χρησιμοποιώντας μια έκδοση 64-bit.