Πώς να επαληθεύσετε την ακεραιότητα αρχείων στα Windows με FCIV

Εύκολα βήματα για την επαλήθευση ενός αρχείου με το Microsoft FCIV

Μερικοί τύποι αρχείων που λαμβάνετε, όπως εικόνες ISO , service pack και φυσικά ολόκληρα προγράμματα λογισμικού ή λειτουργικά συστήματα , είναι συχνά μεγάλα και υψηλού προφίλ, γεγονός που τις καθιστά επιρρεπή στη λήψη σφαλμάτων και ενδεχομένως ακόμη και αλλοίωση από κακόβουλα τρίτα μέρη.

Ευτυχώς, πολλοί ιστότοποι προσφέρουν ένα κομμάτι δεδομένων που ονομάζεται checksum που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει ότι το αρχείο που καταλήγετε στον υπολογιστή σας είναι ακριβώς το ίδιο με το αρχείο που παρέχουν.

Ένα άθροισμα ελέγχου, που ονομάζεται επίσης hash ή hash value, παράγεται με την εκτέλεση μιας κρυπτογραφικής κατακερματισμού , συνήθως MD5 ή SHA-1 , σε ένα αρχείο. Η σύγκριση του αθροίσματος ελέγχου που παράγεται με την εκτέλεση μιας λειτουργίας κατακερματισμού στην έκδοση του αρχείου σας, με αυτή που δημοσιεύεται από τον παροχέα λήψης, μπορεί να αποδείξει με σχεδόν βεβαιότητα ότι και τα δύο αρχεία είναι πανομοιότυπα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να επαληθεύσετε την ακεραιότητα του αρχείου με το FCIV, μια δωρεάν αριθμομηχανή ελέγχου:

Σημαντικό: Μπορείτε μόνο να επαληθεύσετε ότι ένα αρχείο είναι αυθεντικό εάν ο αρχικός παραγωγός του αρχείου ή κάποιος άλλος που εμπιστεύεστε που χρησιμοποίησε το αρχείο σας έχει παράσχει ένα αθροιστικό άθροισμα ελέγχου. Η δημιουργία ενός ελεγκτικού αθροίσματος είναι άχρηστο αν δεν έχετε τίποτα αξιόπιστο να το συγκρίνετε.

Απαιτείται χρόνος: Θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από πέντε λεπτά για να επαληθεύσετε την ακεραιότητα του αρχείου με το FCIV.

Πώς να επαληθεύσετε την ακεραιότητα αρχείων στα Windows με FCIV

  1. Λήψη και "Εγκατάσταση" του αρχείου Checksum Integrity Verifier , συχνά απλά αναφερόμενο ως FCIV. Αυτό το πρόγραμμα είναι ελεύθερα διαθέσιμο από τη Microsoft και λειτουργεί σε όλες τις κοινές εκδόσεις των Windows .
    1. Το FCIV είναι ένα εργαλείο γραμμής εντολών, αλλά μην αφήνετε να σας τρομάξει. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, ειδικά αν ακολουθήσετε το σεμινάριο που περιγράφεται παρακάτω.
    2. Συμβουλή: Προφανώς, εάν έχετε ακολουθήσει το παθητικό παραπάνω στο παρελθόν, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Το υπόλοιπο αυτών των βημάτων προϋποθέτει ότι έχετε κατεβάσει το FCIV και το έχετε τοποθετήσει στον κατάλληλο φάκελο όπως περιγράφεται στον παραπάνω σύνδεσμο.
  2. Μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει το αρχείο που θέλετε να δημιουργήσετε την τιμή του αθροίσματος ελέγχου για.
  3. Όταν βρίσκεστε εκεί, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε κενό χώρο στο φάκελο. Στο μενού που προκύπτει, επιλέξτε εδώ την επιλογή Open window window .
    1. Η γραμμή εντολών θα ανοίξει και η προτροπή θα είναι προεπιλεγμένη σε αυτόν το φάκελο.
    2. Για παράδειγμα, στον υπολογιστή μου, το αρχείο που ήθελα να δημιουργήσω το checkum for ήταν στο φάκελο " Downloads ", οπότε το παράθυρο της γραμμής εντολών μου διαβάζει το C: \ Users \ Tim \ Downloads> μετά από αυτό το βήμα από το φάκελο Downloads .
  1. Στη συνέχεια, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε το ακριβές όνομα του αρχείου που θέλετε το FCIV να δημιουργήσει το άθροισμα ελέγχου. Μπορεί να το γνωρίζετε ήδη, αλλά θα πρέπει να κάνετε διπλό έλεγχο για να είστε σίγουροι.
    1. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εκτελέσετε την εντολή dir και στη συνέχεια να γράψετε το πλήρες όνομα αρχείου. Πληκτρολογήστε τα εξής στη γραμμή εντολών:
    2. dir που θα πρέπει να δημιουργήσει μια λίστα αρχείων σε αυτόν το φάκελο:
    3. C: \ Users \ Tim \ Downloads> Ο τόμος στον δίσκο C δεν έχει ετικέτα. Σειριακός αριθμός τόμου είναι ο κατάλογος D4E8-E115 του C: \ Users \ Tim \ Downloads 11/11/2011 02:32 μμ. 11/11/2011 02:32 μμ .. 04/15/2011 05:50 πμ 15,287,296 LogMeIn.msi 07/31/2011 12:50 μμ 397,312 ProductKeyFinder.exe 08/29/2011 08:15 πμ 595,672 R141246.EXE 09/23/2011 08:47 πμ 6,759,840 setup.exe 09/14/2011 06:32 πμ 91,779,376 VirtualBox-4.1.2-73507-Win.exe 5 Αρχείο 114,819,496 bytes 2 Διεύθυνση 22,241,402,880 bytes free C : \ Χρήστες \ Tim \ Λήψεις>
    4. Σε αυτό το παράδειγμα, το αρχείο που θέλω να δημιουργήσω το άθροισμα ελέγχου είναι το VirtualBox-4.1.2-73507-Win.exe, γι 'αυτό θα γράψω αυτό ακριβώς.
  2. Τώρα μπορούμε να εκτελέσουμε μία από τις κρυπτογραφικές λειτουργίες κατακερματισμού που υποστηρίζει το FCIV για να δημιουργήσει μια τιμή ελέγχου αθροίσματος για αυτό το αρχείο.
    1. Ας υποθέσουμε ότι ο ιστότοπος που έχω κατεβάσει το αρχείο VirtualBox-4.1.2-73507-Win.exe αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα hash SHA-1 για να το συγκρίνει. Αυτό σημαίνει ότι θέλω επίσης να δημιουργήσω ένα SHA-1 checksum στο αντίγραφο του αρχείου μου.
    2. Για να γίνει αυτό, εκτελέστε το FCIV ως εξής:
    3. fciv VirtualBox-4.1.2-73507-Win.exe -sha1 Βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογείτε ολόκληρο το όνομα αρχείου - μην ξεχνάτε την επέκταση αρχείου !
    4. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε ένα άθροισμα ελέγχου MD5, τερματίστε την εντολή με -md5 αντί για -sha1 .
    5. Συμβουλή: Λάβατε ένα "fciv" δεν αναγνωρίζεται ως εσωτερική ή εξωτερική εντολή ... " μήνυμα; Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το αρχείο fciv.exe σε έναν κατάλληλο φάκελο όπως περιγράφεται στο tutorial με το οποίο περιγράφεται στο παραπάνω βήμα 1.
  1. Συνεχίζοντας το παραπάνω παράδειγμα, εδώ είναι το αποτέλεσμα της χρήσης του FCIV για τη δημιουργία ενός SHA-1 checksum στο αρχείο μου:
    1. // // Έλεγχος ακεραιότητας αρχείου Verifier verifier 2.05. // 6b719836ab24ab48609276d32c32f46c980f98f1 virtualbox-4.1.2-73507-win.exe Η ακολουθία αριθμών / γραμμάτων πριν το όνομα αρχείου στο παράθυρο "Γραμμή εντολών" είναι το άθροισμά σας ελέγχου.
    2. Σημείωση: Μην ανησυχείτε αν χρειάζονται αρκετά δευτερόλεπτα ή περισσότερο για να δημιουργηθεί η τιμή του αθροίσματος ελέγχου, ειδικά εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα σε ένα πολύ μεγάλο αρχείο.
    3. Συμβουλή: Μπορείτε να αποθηκεύσετε την τιμή του αθροίσματος ελέγχου που παράγεται από το FCIV σε ένα αρχείο προσθέτοντας > filename.txt στο τέλος της εντολής που εκτελέσατε στο Βήμα 5. Βλ. Πώς να ανακατευθύνετε την έξοδο εντολών σε ένα αρχείο εάν χρειάζεστε βοήθεια.
  2. Τώρα που έχετε δημιουργήσει μια τιμή ελέγχου αθροίσματος για το αρχείο σας, πρέπει να δείτε αν είναι ίση με την τιμή του αθροίσματος ελέγχου, την πηγή λήψης που παρέχεται για σύγκριση.
    1. Οι αγώνες του Checksums ταιριάζουν;
    2. Εξαιρετική! Τώρα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το αρχείο στον υπολογιστή σας είναι ένα ακριβές αντίγραφο αυτού που παρέχεται.
    3. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχαν σφάλματα κατά τη διαδικασία λήψης και, εφ 'όσον χρησιμοποιείτε ένα άθροισμα ελέγχου που παρέχεται από τον αρχικό συγγραφέα ή μια πολύ αξιόπιστη πηγή, μπορείτε επίσης να είστε σίγουροι ότι το αρχείο δεν έχει αλλοιωθεί για κακόβουλους σκοπούς.
    4. Τα checksums δεν ταιριάζουν;
    5. Κάντε λήψη του αρχείου ξανά. Αν δεν κάνετε λήψη του αρχείου από την αρχική πηγή, κάντε το.
    6. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εγκαταστήσετε ή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αρχείο που δεν ταιριάζει απόλυτα με το συνολικό άθροισμα ελέγχου!