Τρόπος λήψης και εγκατάστασης του επαληθευτή ακεραιότητας ελέγχου αρχείου (FCIV)

Ο έλεγχος ακεραιότητας ελέγχου αρχείου (FCIV) είναι ένα εργαλείο αριθμομηχανής ελέγχου γραμμής εντολών που παρέχεται δωρεάν από τη Microsoft.

Αφού φορτωθεί και τοποθετηθεί στον σωστό φάκελο, το FCIV μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως οποιαδήποτε άλλη εντολή από τη Γραμμή εντολών . Το FCIV λειτουργεί στα Windows 10, 8, 7, Vista, XP, 2000 και τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα για διακομιστές Windows.

Έλεγχος ακεραιότητας ελέγχου αρχείου χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός αθροίσματος ελέγχου , MD5 ή SHA-1 , των δύο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενων κρυπτογραφικών λειτουργιών κατακερματισμού για τον έλεγχο της ακεραιότητας ενός αρχείου.

Συμβουλή: Δείτε το βήμα 11 παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του FCIV για τον έλεγχο της ακεραιότητας αρχείων.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε λήψη και να "εγκαταστήσετε" τον Έλεγχο ακεραιότητας αρχείου Microsoft Checksum Integrity:

Χρόνος που απαιτείται: Θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τον Έλεγχο ακεραιότητας αρχείου ελέγχου αρχείων της Microsoft.

Τρόπος λήψης και εγκατάστασης του επαληθευτή ακεραιότητας ελέγχου αρχείου (FCIV)

  1. Κάντε λήψη του επαληθευτή ακεραιότητας αρχείου ελέγχου αρχείων της Microsoft.
    1. Το FCIV είναι πολύ μικρό - περίπου 100KB - οπότε η λήψη δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ.
  2. Μόλις κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης του File Checksum Integrity Verifier, εκτελέστε το με διπλό κλικ πάνω του (ή με διπλό πάτημα).
    1. Συμβουλή: Το όνομα του αρχείου είναι το Windows-KB841290-x86-ENU.exe σε περίπτωση που το ψάχνετε σε οποιονδήποτε φάκελο τον κατεβάσατε.
  3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τον Έλεγχο ακεραιότητας αρχείου ελέγχου αρχείου Microsoft (R) , ζητώντας σας να αποδεχτείτε τους όρους της Άδειας Χρήσης.
    1. Κάντε κλικ ή πατήστε Ναι για να συνεχίσετε.
  4. Στο επόμενο παράθυρο διαλόγου, σας ζητείται να επιλέξετε μια θέση όπου θέλετε να τοποθετήσετε τα εξαγόμενα αρχεία. Με άλλα λόγια, σας ρωτάτε από πού θέλετε να εξαγάγετε το εργαλείο FCIV.
    1. Επιλέξτε το κουμπί Αναζήτηση ....
  5. Στο πλαίσιο Αναζήτηση λίστας φακέλων που εμφανίζεται στη συνέχεια, επιλέξτε Επιφάνεια εργασίας , που βρίσκεται στο επάνω μέρος της λίστας και, στη συνέχεια, πατήστε / πατήστε το κουμπί OK .
  6. Επιλέξτε OK ξανά στο παράθυρο που έχει το κουμπί Αναζήτηση ... , στο οποίο θα έπρεπε να επιστρέψετε μετά από κλικ στο OK στο προηγούμενο βήμα.
  1. Αφού ολοκληρωθεί η εξαγωγή του εργαλείου Verifier Integrity File Checksum, το οποίο διαρκεί περίπου το ένα δευτερόλεπτο στις περισσότερες περιπτώσεις, κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί OK στο πλαίσιο Extraction Complete .
  2. Τώρα που το FCIV έχει εξαχθεί και βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας, θα πρέπει να το μετακινήσετε στο σωστό φάκελο στα Windows, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άλλες εντολές.
    1. Εντοπίστε το αρχείο fciv.exe που μόλις εκχυλίσατε στην επιφάνεια εργασίας σας, κάντε δεξί κλικ σε αυτό (ή πατήστε και κρατήστε πατημένο) και επιλέξτε Αντιγραφή .
  3. Στη συνέχεια, ανοίξτε την επιλογή Αρχείο / Εξερεύνηση των Windows ή Υπολογιστής ( Ο υπολογιστής μου στα Windows XP ) και μεταβείτε στη μονάδα δίσκου C: Εντοπίστε (αλλά μην ανοίξετε) το φάκελο των Windows .
  4. Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το φάκελο των Windows και επιλέξτε Επικόλληση . Αυτό θα αντιγράψει το fciv.exe από την επιφάνεια εργασίας σας στο φάκελο C: \ Windows .
    1. Σημείωση: Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, ενδέχεται να σας ζητηθεί προειδοποίηση άδειας κάποιου είδους. Μην ανησυχείτε για αυτό - είναι μόνο τα Windows που προστατεύουν έναν σημαντικό φάκελο στον υπολογιστή σας, κάτι που είναι καλό. Χορηγήστε την άδεια ή κάντε ό, τι χρειάζεται για να ολοκληρώσετε την επικόλληση.
  1. Τώρα που ο Checksum Integrity Verifier βρίσκεται στον κατάλογο C: \ Windows , μπορείτε να εκτελέσετε την εντολή από οποιαδήποτε θέση στον υπολογιστή σας, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη τη δημιουργία αθροισμάτων ελέγχου για λόγους επαλήθευσης αρχείων.
    1. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επαλήθευσης της ακεραιότητας αρχείων στα Windows με το FCIV για ένα πλήρες σεμινάριο σχετικά με αυτή τη διαδικασία.

Μπορείτε να επιλέξετε να αντιγράψετε το FCIV σε οποιονδήποτε φάκελο που είναι μέρος της μεταβλητής περιβάλλοντος Path στα Windows, αλλά το C: \ Windows είναι πάντα και είναι μια τέλεια τοποθεσία για να αποθηκεύσετε αυτό το εργαλείο.