Πώς να ξεκινήσετε τα Windows Vista σε ασφαλή λειτουργία

Η εκκίνηση του υπολογιστή σας στα Windows Vista Η ασφαλής λειτουργία μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε και να επιλύσετε πολλά σοβαρά προβλήματα, ειδικά όταν ξεκινάτε κανονικά τα Windows δεν είναι δυνατό.

Δεν είναι χρήστης των Windows Vista; Για συγκεκριμένες οδηγίες για την έκδοση των Windows, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να ξεκινήσω τα Windows σε ασφαλή λειτουργία;

01 από 05

Πατήστε F8 Πριν από την οθόνη εκκίνησης των Windows Vista

Ασφαλής λειτουργία των Windows Vista - Βήμα 1 από 5.

Για να ξεκινήσετε την εισαγωγή της ασφαλούς λειτουργίας των Windows Vista, ενεργοποιήστε ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας .

Λίγο πριν εμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης των Windows Vista που εμφανίζεται παραπάνω, πατήστε το πλήκτρο F8 για να εισαγάγετε τις επιλογές προχωρημένης εκκίνησης .

02 του 05

Επιλέξτε μια επιλογή ασφαλούς λειτουργίας των Windows Vista

Ασφαλής λειτουργία των Windows Vista - Βήμα 2 από 5.

Θα πρέπει τώρα να δείτε την οθόνη Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους. Εάν όχι, ίσως έχετε χάσει το σύντομο παράθυρο ευκαιρίας για να πατήσετε το F8 στο προηγούμενο βήμα και τα Windows Vista πιθανότατα τώρα συνεχίζουν να εκκινούν κανονικά υποθέτοντας ότι είναι σε θέση να. Εάν συμβαίνει αυτό, απλά επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και δοκιμάστε ξανά το F8 .

Εδώ παρουσιάζονται τρεις παραλλαγές της ασφαλούς λειτουργίας των Windows Vista που μπορείτε να πληκτρολογήσετε:

Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας, επισημάνετε είτε την επιλογή Ασφαλή λειτουργία , Ασφαλής λειτουργία με δικτύωση ή Επιλογή ασφαλούς λειτουργίας με γραμμή εντολών και πατήστε Enter .

03 του 05

Περιμένετε να φορτωθούν τα αρχεία των Windows Vista

Ασφαλής λειτουργία των Windows Vista - Βήμα 3 από 5.

Θα φορτωθούν τώρα τα ελάχιστα αρχεία συστήματος που απαιτούνται για την εκτέλεση των Windows Vista. Κάθε αρχείο που φορτώνεται θα εμφανιστεί στην οθόνη.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εδώ, αλλά αυτή η οθόνη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων αν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και η ασφαλή λειτουργία δεν θα φορτωθεί πλήρως.

Εάν η λειτουργία Ασφαλούς λειτουργίας παγώνει εδώ, τεκμηριώνετε το τελευταίο αρχείο των Windows Vista που φορτώνεται και, στη συνέχεια, αναζητήστε στον ιστότοπό μου ή στο υπόλοιπο διαδίκτυο για συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων. Δείτε την ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για ακόμα περισσότερους τρόπους για να λάβετε κάποια επιπλέον βοήθεια.

04 του 05

Σύνδεση με έναν λογαριασμό διαχειριστή

Ασφαλής λειτουργία των Windows Vista - Βήμα 4 από 5.

Για να εισαγάγετε την ασφαλή λειτουργία των Windows Vista, πρέπει να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό που έχει δικαιώματα διαχειριστή.

Σημείωση: Εάν δεν είστε σίγουροι εάν κάποιοι από τους προσωπικούς λογαριασμούς σας έχουν δικαιώματα διαχειριστή, συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το δικό σας λογαριασμό και δείτε εάν αυτό λειτουργεί.

Σημαντικό: Δεν είστε σίγουροι για τον κωδικό πρόσβασης σε έναν λογαριασμό διαχειριστή στον υπολογιστή σας; Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης κωδικού πρόσβασης διαχειριστή των Windows .

05 του 05

Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στην ασφαλή λειτουργία των Windows Vista

Ασφαλής λειτουργία των Windows Vista - Βήμα 5 από 5.

Η εισαγωγή στην ασφαλή λειτουργία των Windows Vista θα πρέπει τώρα να ολοκληρωθεί. Πραγματοποιήστε τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που να απομένουν, ο υπολογιστής πρέπει να εκκινήσει κανονικά στα Windows Vista μετά από μια επανεκκίνηση.

Σημείωση : Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω οθόνη, είναι πολύ εύκολο να εντοπίσετε εάν ένας υπολογιστής με Windows Vista βρίσκεται σε ασφαλή λειτουργία. Το κείμενο "Ασφαλής Λειτουργία" θα εμφανίζεται πάντα σε κάθε γωνία της οθόνης όταν βρίσκεστε σε αυτήν την ειδική διαγνωστική λειτουργία των Windows Vista.