Πώς να διαγράψετε μια υπηρεσία στα Windows 7, Vista ή XP

Ίσως χρειαστεί να διαγράψετε μια υπηρεσία κατά την καταπολέμηση μιας επίθεσης malware

Το κακόβουλο λογισμικό συχνά εγκαθίσταται ως υπηρεσία των Windows προκειμένου να φορτωθεί κατά την εκκίνηση των Windows. Αυτό επιτρέπει στο κακόβουλο λογισμικό να τρέχει και να ελέγχει καθορισμένες λειτουργίες χωρίς να απαιτείται αλληλεπίδραση του χρήστη. Μερικές φορές, το λογισμικό προστασίας από ιούς απομακρύνει το κακόβουλο λογισμικό, αλλά αφήνει πίσω του τις ρυθμίσεις υπηρεσίας. Είτε καθαρίζετε μετά από μια κατάργηση του ιού ή επιχειρείτε να αφαιρέσετε χειροκίνητα το κακόβουλο λογισμικό, γνωρίζοντας πώς να διαγράψετε μια υπηρεσία στα Windows 7, Vista ή XP μπορεί να σας βοηθήσει.

Διαγραφή υπηρεσίας υποψιάζεστε ότι περιείχε κακόβουλο λογισμικό

Η διαδικασία κατάργησης μιας υπηρεσίας που υποπτεύεστε ότι χρησιμοποιήθηκε για να μολύνει τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό είναι παρόμοια στα Windows 7, Vista και XP:

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέγοντας Πίνακας Ελέγχου . (Στην Κλασική προβολή, τα βήματα είναι Έναρξη > Ρυθμίσεις > Πίνακας Ελέγχου .)
  2. Χρήστες XP επιλέξτε Επιδόσεις και συντήρηση > Εργαλεία διαχείρισης > Υπηρεσίες.
    1. Χρήστες Windows 7 και Vista επιλέξτε Συστήματα και συντήρηση > Εργαλεία διαχείρισης > Υπηρεσίες.
    2. Χρήστες Classic View επιλέγω Εργαλεία διαχείρισης > Υπηρεσίες.
  3. Εντοπίστε την υπηρεσία που θέλετε να διαγράψετε, κάντε δεξί κλικ στο όνομα της υπηρεσίας και επιλέξτε Ιδιότητες . Εάν η υπηρεσία εξακολουθεί να εκτελείται, επιλέξτε Διακοπή . Επισημάνετε το όνομα της υπηρεσίας, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αντιγραφή . Αυτό αντιγράφει το όνομα υπηρεσίας στο πρόχειρο. Κάντε κλικ στο OK για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες.
  4. Ανοίξτε μια γραμμή εντολών . Οι χρήστες Vista και Windows 7 πρέπει να ανοίξουν μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη , κάντε δεξιό κλικ στον Πίνακα Ελέγχου και επιλέξτε Άνοιγμα ως Διαχειριστής . Οι χρήστες των Windows XP πρέπει απλώς να κάνουν κλικ στην επιλογή Έναρξη > Πίνακας Ελέγχου .
  5. Πληκτρολογήστε sc διαγραφή. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επικόλληση για να εισαγάγετε το όνομα της υπηρεσίας. Εάν το όνομα της υπηρεσίας περιέχει κενά, πρέπει να τοποθετήσετε εισαγωγικά γύρω από το όνομα. Παραδείγματα χωρίς και με κενό στο όνομα είναι: sc delete SERVICENAME sc διαγράψτε "NAME SERVICE"
  1. Πατήστε Enter για να εκτελέσετε την εντολή και να διαγράψετε την υπηρεσία. Για έξοδο από τη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε exit και πατήστε Enter .