Τηλέφωνα της Huawei: Μια ματιά στη γραμμή τιμής

Ιστορικό και λεπτομέρειες κάθε έκδοσης

Τα smartphones Huawei Honor είναι μια σειρά από ξεκλειδωμένες συσκευές Android , διαθέσιμες για την T-Mobile στις ΗΠΑ. Πολλά από τα τηλέφωνα είναι μοντέλα προϋπολογισμού, αν και ορισμένα, όπως το Honor 8, περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας. Όλα τα smartphones της σειράς διαθέτουν μια προσαρμοσμένη έκδοση του Android. Το λογισμικό Huawei που ταιριάζει στο λειτουργικό σύστημα και διαθέτει ορισμένες προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Η σειρά Honor είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλότερου κόστους για τα ακριβότερα Android smartphones, όπως η σειρά Samsung Galaxy S και Google Pixel .

Ωστόσο, όλοι οι μεταφορείς δεν μεταφέρουν τηλέφωνα από την Huawei. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αλλά να έχετε κατά νου ότι όλα τα τηλέφωνα που αναφέρονται παρακάτω ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα για αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες ή μπορεί να είναι διαθέσιμα μόνο από ορισμένα καταστήματα ή μεταφορείς.

Η Huawei κατέχει λιγότερο από το 1 τοις εκατό της αμερικανικής αγοράς smartphone, αν και πωλεί το δεύτερο πιο δημοφιλές Android σε μέρη της Ευρώπης και υπερισχύει τόσο της Apple όσο και της Samsung στην πατρίδα της.

Τιμητική Προβολή 10

PC screenshot

Οθόνη: 5,99-σε IPS LCD
Ανάλυση: 1080 x 2160 @ 403ppi
Μπροστινή κάμερα: 13 MP
Κάμερα στην πίσω πλευρά: Dual 20MP / 16MP
Τύπος φορτιστή: USB-C
Αρχική έκδοση Android: 8.0 Oreo
Τελική έκδοση Android: Απροσδιόριστο
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Δεκέμβριος 2017

Το Honor View 10 διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων που ανταποκρίνεται στους χειρισμούς χειρονομίας για το σπίτι, την πλάτη και τις πρόσφατες εφαρμογές, απελευθερώνοντας τη μεγάλη οθόνη για την ανάρτηση φωτογραφιών και την αναπαραγωγή παιχνιδιών. Έρχεται με εκπληκτική αποθήκευση 128 GB και υποδοχή microSD για ακόμα περισσότερο χώρο. Το τηλέφωνο υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, αλλά όχι ασύρματη φόρτιση.

Η διπλή κάμερα του smartphone διαθέτει περιστροφή. ο αισθητήρας 20-megapixel είναι μονόχρωμος και συνεπώς ο πυροβολισμός γίνεται μόνο ασπρόμαυρος. Ο αισθητήρας 16-megapixel βγαίνει σε χρώμα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο ταυτόχρονα και να συνδυάσετε τις εικόνες για επιπλέον λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει καμία οπτική σταθεροποίηση εικόνας για να φιλοξενήσει τρελά χέρια.

Η τιμητική προβολή 10 έχει μια δυνατότητα ξεκλειδώματος προσώπου και οι χρήστες μπορούν να την ορίσουν να ξυπνήσουν αμέσως μόλις την παραλάβετε, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τις ειδοποιήσεις σας και να προσεγγίζετε τα κοινωνικά μέσα χωρίς καθυστέρηση. Το τηλέφωνο δεν είναι ανθεκτικό στο νερό ή στη σκόνη.

Honor 9 Lite

PC Screenshot

Οθόνη: 5.65-σε IPS LCD
Ανάλυση: 1080 x 2160 @ 428ppi
Κάμερα εμπρός: Διπλή 13 MP / 2 MP
Κάμερα πίσω: Διπλή 13 MP / 2 MP
Τύπος φορτιστή: micro USB
Αρχική έκδοση Android: 9.0 Oreo
Τελική έκδοση Android: Απροσδιόριστο
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Δεκέμβριος 2017

Μια εκδοχή της Honor 9 που παρουσιάζεται σε κλίμακα, η Honor 9 Lite εμπορεύεται γυαλί για κράμα αλουμινίου, αν και το πίσω μέρος της είναι αρκετά γυαλιστερό ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθρέφτης. Έχει επίσης μια θύρα micro USB και όχι μια θύρα USB-C, η οποία γίνεται γρήγορα πρότυπο στα νέα τηλέφωνα. Το Honor 9 Lite έρχεται σε εκδόσεις 32 και 64 GB και διαθέτει υποδοχή κάρτας μνήμης.

Huawei Honor 7X

Huawei

Οθόνη: 5,9 σε οθόνη LCD
Ανάλυση: 2160 x 1080 @ 407ppi
Μπροστινή κάμερα: 8 MP
Κάμερα στην πίσω πλευρά: κύριος αισθητήρας 16 MP; Δευτερεύον αισθητήρα 2 MP
Τύπος φορτιστή: micro USB
Αρχική έκδοση Android: 7.1 Nougat
Τελική έκδοση Android: Απροσδιόριστο
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Νοέμβριος 2017

Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Huawei Honor 7X είναι η καμπύλη οθόνη των 5,9 ιντσών με μια στενή στεφάνη, η οποία μιμείται τη σειρά Galaxy Edge της Samsung . Ωστόσο, η συσκευή είναι το πρώτο τηλέφωνο της Huawei που διαθέτει οθόνη με αναλογία διαστάσεων 18: 9, πράγμα που προκαλεί φαινόμενο letterboxing σε εφαρμογές που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί για αυτόν τον τύπο οθόνης. Όπως και το 6X, η κάμερα διαθέτει δύο αισθητήρες, αλλά ο κορυφαίος αισθητήρας αναβαθμίζεται από 12 megapixel σε 16. Ο δεύτερος αισθητήρας ενεργοποιεί το εφέ bokeh, το οποίο είναι όταν το μέρος της φωτογραφίας είναι εστιασμένο και το υπόλοιπο είναι θολές.

Ένα πράγμα που θέτει το 7X μεταξύ τους είναι ότι έχει προστατευτικό τύπου αερόσακου ενσωματωμένο στις γωνίες, το οποίο υποτίθεται ότι το διατηρεί ανέπαφο μετά από μια πτώση. Ωστόσο, το smartphone δεν είναι ανθεκτικό στο νερό. Μοιράζεται ένα μεταλλικό σχέδιο με το 6Χ, αλλά είναι πιο ψηλό και μικρότερο σε μέγεθος.

Μοιράζεται επίσης μια λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας με το 6X που σας βοηθά να εξοικονομήσετε ενέργεια περιορίζοντας τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο, βελτιστοποιώντας τις εφαρμογές και απενεργοποιώντας τα ασύρματα δίκτυα. Δεν υποστηρίζει όμως γρήγορη φόρτιση, καθώς έχει μόνο είσοδο micro USB, όχι USB-C. Έχει μερικές προσαρμόσιμες λειτουργίες με το ένα χέρι που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την οθόνη για να φιλοξενήσετε το χέρι σας, ανεξαρτήτως μεγέθους. Το 7X δέχεται κάρτες microSD μέχρι 256 GB.

Στο CES 2018, η Huawei ανακοίνωσε μια κόκκινη έκδοση του smartphone που συμπίπτει με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τιμη 9

PC screenshot

Οθόνη: 5.15-σε IPS LCD
Ανάλυση: 1920x1080 @ 428ppi
Μπροστινή κάμερα: 8 MP
Κάμερα πίσω: Διπλή 12MP / 20 MP
Τύπος φορτιστή: USB-C
Αρχική έκδοση Android: 7.0 Nougat
Τελική έκδοση Android: Απροσδιόριστο
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιούνιος 2017

Το smartphone Honor 9 διαθέτει μια διπλή κάμερα που μπορεί να τραβήξει ασπρόμαυρες φωτογραφίες και λεπτομερείς έγχρωμες φωτογραφίες. Η κάμερα δεν έχει οπτική σταθεροποίηση εικόνας, που μπορεί να σημαίνει θολές λήψεις που προκαλούνται από ασταθή χέρια.

Σχεδιασμός-σοφός, το τηλέφωνο έχει ένα γυάλινο πίσω που μπορεί να πάρει ολισθηρό κατά καιρούς και η οθόνη καταλαμβάνει σχεδόν όλο το πλάτος του μπροστινού. Το Honor 9 διαθέτει υποδοχή ακουστικών, υποδοχή κάρτας microSD και διατίθεται σε διαμορφώσεις 64 και 128 GB. Η Huawei προσθέτει κάποιες χειρονομίες στο λειτουργικό σύστημα με χειρονομίες, αλλά δεν είναι εύκολο να κυριαρχήσει.

Huawei τιμή 6Χ

PC Screenshot

Οθόνη: 5,5 σε IPS LCD
Ανάλυση: 1.920 x 1.080 @ 403ppi
Μπροστινή κάμερα: 8 MP
Κάμερα στην πίσω πλευρά: πρωτεύον αισθητήρας 12 MP; Δευτερεύον αισθητήρα 2 MP
Τύπος φορτιστή: micro USB
Αρχική έκδοση Android: 6.0 Marshmallow
Τελική έκδοση Android: Απροσδιόριστο
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Απρίλιος 2017

Το Honor 6X, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017, είναι η αναβάθμιση του smartphone του Honor 5X, αν και μοιράζεται κάποια χαρακτηριστικά με την υψηλότερη τιμή Honor 8. Ενώ το 6X ξεκίνησε με το Android Marshmallow, τελικά έλαβε την ενημέρωση για το Nougat. Όπως και το 5X, διαθέτει διπλές υποδοχές κάρτας SIM και δέχεται κάρτες microSD μέχρι 256 GB. Διαθέτει επίσης αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, υποδοχή ήχου 3,5 mm και θύρα φόρτισης micro USB. Όπως και η Honor 8, διαθέτει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για χρήση με το ένα χέρι, που ονομάζεται λειτουργία Μίνι Οθόνη (λειτουργία One-Hand στο Honor 8) που αλλάζει το μέγεθος της οθόνης.

Η κάμερα διαθέτει δύο αισθητήρες: 12-megapixel στην κορυφή και αισθητήρα 2-megapixel στο κάτω μέρος. Σε αντίθεση με το 5X, το 6X υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση (έρχεται με προσαρμογέα) και έχει ενσωματωμένο διαχειριστή μπαταρίας για εξοικονόμηση ενέργειας (όπως και το Honor 8).

Huawei Honor 8

Huawei

Οθόνη: 5.2 στην οθόνη IPS
Ανάλυση: 1,920-από-1,080 @ 423ppi
Μπροστινή κάμερα: 8 MP
Κάμερα πίσω: Δύο αισθητήρες 12 MP
Τύπος φορτιστή: USB-C
Αρχική έκδοση Android: 6.0.1 Marshmallow
Τελική έκδοση Android: 8.0 Oreo
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιούλιος 2016 ( δεν υπάρχει πλέον παραγωγή)

Το smartphone Honor 8, που κυκλοφόρησε το 2016, είναι μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση σε σχέση με το 5X, με κορυφαία χαρακτηριστικά και φανταχτερό σχεδιασμό. Το πίσω μέρος του smartphone αποτελείται από 15 στρώματα από γυαλί που έχουν σχεδιαστεί για να πιάσουν το φως, καθιστώντας το ένα head-turner. Επίσης, η πίσω κάμερα διαθέτει ένα διπλό αισθητήρα 12-megapixel, αν και η έλλειψη οπτικής σταθεροποίησης εικόνας σημαίνει ότι μερικές λήψεις εξαντλούνται.

Το smartphone διαθέτει ενσωματωμένο διαχειριστή μπαταρίας, ο οποίος σας βοηθά να εξοικονομήσετε ενέργεια περιορίζοντας τις άπληστες εφαρμογές, μειώνοντας την ανάλυση οθόνης και απενεργοποιώντας τα δεδομένα φόντου.

Ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να προγραμματιστεί για τη λήψη φωτογραφιών, την εμφάνιση ειδοποιήσεων και άλλων λειτουργιών. Σε αντίθεση με το 5Χ, το Honor 8 υποστηρίζει NFC, dual-band Wi-Fi και γρήγορη φόρτιση, η οποία θα σας φέρει από το μηδέν στο 50% σε τριάντα λεπτά. Το Honor 8 διαθέτει επίσης λειτουργία Gloves και λειτουργία One-Hand, το τελευταίο από τα οποία αλλάζει το μέγεθος της οθόνης. Το smartphone διαθέτει θύρα φόρτισης USB-C, υποδοχή ήχου και υποδοχή microSD που δέχεται κάρτες έως και 256 GB.

Huawei Honor 5X

Huawei

Οθόνη: οθόνη LCD 5,5 ιντσών
Ανάλυση: 1.920-από-1.080 @ 401ppi
Μπροστινή κάμερα: 5 MP
Κάμερα πίσω: 13 MP
Τύπος φορτιστή: micro USB
Αρχική έκδοση Android: 5.0 Lollipop
Τελική έκδοση Android: 6.0 Marshmallow
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιανουάριος 2016 (δεν είναι πλέον σε παραγωγή)

Το smartphone 5Χ της Honor περιλαμβάνει διπλές υποδοχές SIM και υποδοχή κάρτας microSD. Διαθέτει μια παντομεταλλουργική κατασκευή που της δίνει μια εμφάνιση υψηλής ποιότητας, παρά το γεγονός ότι είναι τηλεφωνικός προϋπολογισμός. Το smartphone διαθέτει έναν γρήγορο και γρήγορο ανταποκρινόμενο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ωστόσο, το προσαρμοσμένο δέρμα της Huawei για το Android-EMUI 3.1-προκαλεί τη επιβράδυνση της συσκευής και δεν μπορεί να συγκριθεί με το απόθεμα Android.