Πώς να εκτυπώσετε έγγραφα του Word σε διαφορετικά μεγέθη χαρτιού

Αλλαγή μεγέθους εγγράφου Word για εκτύπωση, ανεξάρτητα από το μέγεθος σελίδας στο οποίο δημιουργήθηκαν

Η δημιουργία ενός εγγράφου του Word σε ένα μέγεθος χαρτιού δεν σημαίνει ότι περιορίζεστε σε χαρτί και παρουσίαση αυτού του μεγέθους όταν το εκτυπώνετε. Το Microsoft Word διευκολύνει την αλλαγή του μεγέθους χαρτιού όταν είναι ώρα για εκτύπωση. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος για μια μόνο εκτύπωση ή μπορείτε να αποθηκεύσετε το νέο μέγεθος στο έγγραφο.

Η επιλογή είναι εύκολα προσβάσιμη στο παράθυρο διαλόγου ρύθμισης εκτύπωσης. Όταν αλλάξει το μέγεθος του χαρτιού, το έγγραφό σας αυτόματα κλιμακώνεται για να ταιριάζει με το μέγεθος χαρτιού που επιλέγετε. Το Microsoft Word θα σας δείξει πώς θα εμφανιστεί το έγγραφο μεγέθους, μαζί με τις θέσεις κειμένου και άλλα στοιχεία, όπως εικόνες, πριν εκτυπώσετε.

Πώς να αλλάξετε το μέγεθος των εγγράφων του Word για εκτύπωση

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού κατά την εκτύπωση του εγγράφου σας.

  1. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης ανοίγοντας το αρχείο Word που θέλετε να εκτυπώσετε και κάνοντας κλικ στο Αρχείο > Εκτύπωση στο επάνω μενού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + P.
  2. Στο πλαίσιο διαλόγου εκτύπωσης, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού (κάτω από τα μενού για Printer and Presets) και επιλέξτε Χειρισμός χαρτιού από τις επιλογές. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του MS Word, αυτό μπορεί να βρίσκεται κάτω από την καρτέλα Χαρτί.
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο δίπλα στην κλίμακα για να χωράει το μέγεθος χαρτιού .
  4. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο μέγεθος χαρτιού προορισμού . Επιλέξτε το χαρτί κατάλληλου μεγέθους στο οποίο σχεδιάζετε να εκτυπώσετε. (Αυτή η επιλογή μπορεί να βρεθεί σε μια επιλογή κλίμακας σε μέγεθος χαρτιού σε παλαιότερες εκδόσεις του Word.)

    Για παράδειγμα, εάν το έγγραφό σας θα εκτυπωθεί σε χαρτί μεγέθους νόμιμου μεγέθους, επιλέξτε την επιλογή Legal Νο . ΗΠΑ . Όταν το κάνετε, το μέγεθος του εγγράφου στην οθόνη αλλάζει σε νόμιμο μέγεθος και το κείμενο ανανεώνεται στο νέο μέγεθος.


    Το τυποποιημένο μέγεθος γραμμάτων για τα έγγραφα του Word στις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι 8,5 ίντσες κατά 11 ίντσες (στο Word αυτό το μέγεθος φέρει την ετικέτα US Letter). Σε άλλα μέρη του κόσμου, το τυποποιημένο μέγεθος γραμμάτων είναι 210mm κατά 297mm ή μέγεθος A4.
  5. Εξετάστε το μέγεθος του εγγράφου στην οθόνη στο Word. Δείχνει πώς θα περιέλθει το περιεχόμενο του εγγράφου στο νέο μέγεθος και πώς θα εμφανιστεί μόλις εκτυπωθεί. Εμφανίζει συνήθως το ίδιο δικαίωμα, αριστερά, κάτω και κορυφαία περιθώρια.
  6. Πραγματοποιήστε οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές στις προτιμήσεις εκτύπωσης που χρειάζεστε, όπως ο αριθμός των αντιγράφων που θέλετε να εκτυπώσετε και οι σελίδες που θέλετε να εκτυπώσετε (διαθέσιμες στην περιοχή Αντίγραφα και Σελίδες του αναπτυσσόμενου παραθύρου). εάν θέλετε να κάνετε εκτύπωση διπλής όψης, αν ο εκτυπωτής σας είναι σε θέση να το κάνει (κάτω από τη διάταξη ). ή εάν θέλετε να εκτυπώσετε μια σελίδα εξωφύλλου (κάτω από το Cover Page ).
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εκτυπώσετε το έγγραφο.

Αποθήκευση των νέων επιλογών μεγέθους χαρτιού

Έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε μόνιμα την αλλαγή μεγέθους στο έγγραφο ή να διατηρήσετε το αρχικό μέγεθος.

Εάν θέλετε να κάνετε τη μεταβολή μόνιμη, επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση ενώ το έγγραφο εμφανίζει το νέο μέγεθος. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το αρχικό μέγεθος, μην κάνετε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση σε οποιοδήποτε σημείο.