Μάθετε πώς μπορείτε να ταξινομήσετε τους σύγχρονους τύπους γραμματοσειρών

Το στυλ της ημέρας τον 19ο αιώνα

Στη τυπογραφία , το Modern (γνωστό και ως Didone και Neoclassical) είναι μια ταξινόμηση της τυπογραφίας που αναπτύχθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και συνεχίστηκε στη χρήση κατά το μεγαλύτερο μέρος του 19ου αιώνα. Ήταν ένα ριζικό διάλειμμα από την τυπογραφία της εποχής.

Χαρακτηριστικά των σύγχρονων γραμματοσειρών

Χαρακτηρίζονται από έναν κατακόρυφο άξονα, την υψηλή αντίθεση μεταξύ παχιών και λεπτών εγκεφαλικών επεκτάσεων και επίπεδων γραμμικών ραβδώσεων . Οι γραμματοσειρές της σύγχρονης ταξινόμησης είναι πιο δύσκολο να διαβαστούν από τα προηγούμενα και μεταγενέστερα στυλ τύπου που αναπτύχθηκαν για κείμενο. Ωστόσο, είναι πιο διακριτές από τις μεταβατικές γραμματοσειρές που τους είχαν προηγηθεί.

Ορισμένες μεταγενέστερες παραλλαγές των σύγχρονων γραμματοσειρών περιλαμβάνουν τις πλάγιες ετικέτες με τολμηρούς, τετράγωνους σερφούς (μερικές φορές θεωρούνται ξεχωριστή ταξινόμηση συνολικά) και το σχετικό στυλ Clarendon με μικρότερη αντίθεση και μαλακότερα, στρογγυλεμένα σχήματα. Ένα στυλ μαρκαρίσματος, το Fat Faces, μπορεί να περιγραφεί ως Didone (ή Modern) στα στεροειδή με παχιά εγκεφαλικά επεισόδια που κάνουν τα επίπεδη, τριχωτά serifs να φαίνονται ακόμη πιο λεπτά και πιο ακραία. Τα τολμηρά, Ultra ή Αφίσα στυλ κάποιων σύγχρονων γραμματοσειρών τα ωθούν στην κατηγορία Fat Face serif.

Χρήσεις για σύγχρονες γραμματοσειρές

Οι σύγχρονες γραμματοσειρές είναι εντυπωσιακές για να χρησιμοποιηθούν ως τίτλοι ή τίτλοι. Λειτουργούν συχνά καλά και σε λογότυπα. Όπου δεν δουλεύουν καλά είναι σε αντίγραφο του σώματος. Οι σύγχρονες γραμματοσειρές είναι δύσκολο να διαβαστούν σε μικρά μεγέθη και οι λεπτές κινήσεις τους μπορούν να εξαφανιστούν. Το άλλο μέρος για να αποφύγετε τη χρήση σύγχρονων γραμματοσειρών είναι ως αντίστροφος τύπος σε ένα έργο εκτύπωσης. Επειδή το μελάνι σε χαρτί απλώνεται ελαφρώς, οι εξαιρετικά λεπτές κινήσεις των σύγχρονων γραμματοσειρών μπορεί να γεμίσουν και να χαθούν σε μια περιοχή αντίστροφου τύπου.

Παράδειγμα σύγχρονων γραμματοσειρών

Οι γνωστές γραμματοσειρές της σύγχρονης ταξινόμησης περιλαμβάνουν:

Το όνομα ταξινόμησης "Didone" είναι μια συγχώνευση των ονομάτων των δύο πιο διακριτών σύγχρονων γραμματοσειρών που χρησιμοποιούνται εκείνη τη στιγμή: Didot και Bodoni.