Πώς να επιλέξετε γραμματοσειρές για τίτλους

Οι επικεφαλίδες και άλλες σύντομες φράσεις ή μπλοκ κειμένου καθορίζονται συχνά σε μεγέθη τύπου οθόνης 18 και μεγαλύτερα. Ενώ η αναγνωσιμότητα εξακολουθεί να είναι σημαντική, υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία για τη χρήση διασκεδαστικών ή διακοσμητικών γραμματοσειρών στους τίτλους. Πέρα από αυτό που ο τίτλος λέει, χρειάζεται αντίθεση του μεγέθους ή της γραμματοσειράς ή του χρώματος για να το ξεχωρίσει.

Πώς να δημιουργήσετε αντίθεση

  1. Συνδυάστε τις γραμματοσειρές γραμματοσειράς με τον τόνο του εγγράφου. Επιλέξτε μια γραμματοσειρά για τίτλους που είναι κατάλληλοι για τον τόνο και το σκοπό της έκδοσής σας. Μήπως η γραμματοσειρά λέει διασκεδαστική ή σοβαρή σε σας;
    • Τα κλασικά γραμματοσειρά, οι γραμματοσειρές serif και οι τακτικές, κανονικές διακοσμητικές γραμματοσειρές είναι τυπικές για μια τυπική διάταξη σελίδας που χρησιμοποιείται για επίσημες ή παραδοσιακές επικοινωνίες και για σοβαρά θέματα.
    • Μαζί με τα κλασικά πρόσωπα serif και sans serif, υπάρχει συχνά περιθώριο για πιο παιχνιδιάρικες, διακοσμητικές ή εξωτικές γραμματοσειρές σε ανεπίσημες διατάξεις σελίδας καθώς και διατάξεις που εστιάζουν στα παιδιά.
  2. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά στυλ γραμματοσειράς για τίτλους. Τα πρωτότυπα αντιγράφου σώματος Serif και sans serif παρέχουν καλή αντίθεση. Αποφύγετε τη χρήση γραμματοσειρών πρωτοτύπου και σώματος που είναι πολύ παρόμοια σε στυλ όπως δύο διαφορετικές γραμματοσειρές serif ή sans serif.
  3. Χρησιμοποιήστε τολμηρές γραμματοσειρές γραμμής για να προσθέσετε αντίθεση. Εάν χρησιμοποιείτε την ίδια γραμματοσειρά για την αντιγραφή του σώματος και τους τίτλους, δημιουργήστε αντίθεση ρυθμίζοντας τους τίτλους πιο τολμηρούς και πολύ μεγαλύτερο από το κείμενο του σώματος.
  4. Κάντε στους τίτλους διαφορετικό χρώμα από το άλλο κείμενο. Χρησιμοποιήστε χρώμα στην επικεφαλίδα για να δημιουργήσετε αντίθεση, αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή αντίθεση όχι μόνο μεταξύ του κεφαλιού και του κειμένου του σώματος αλλά και μεταξύ του χρώματος του τίτλου και του φόντου.
  1. Κάντε τίτλους μεγαλύτερους από το αντίγραφο του σώματος. Οι γραμματοσειρές οθόνης και γραμματοσειράς είναι πιο ευανάγνωστες σε μεγαλύτερα μεγέθη από τις γραμματοσειρές σώματος αντιγραφής. Για εξαιρετικά διακοσμητικές ή περίτεχες γραμματοσειρές να χρησιμοποιείτε ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης 32 ή περισσότερων σημείων σε τίτλους. Δημιουργήστε μια ιεραρχική επικεφαλίδα με γραμματοσειρές γραμματοσειράς που φαίνονται καλά σε πολλά μεγέθη.
  2. Περιορίστε τη χρήση γραμματοσειρών με διακοσμητικές επικεφαλίδες. Εξαιρετικά διακοσμητικές ή περίτεχες γραμματοσειρές εμφάνισης, ακόμη και στα κύρια μεγέθη γραμματοσειρών, είναι πιο δύσκολο να διαβαστούν. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικές επικεφαλίδες γραμματοσειράς με μέτρο και για μικρότερους τίτλους.
  3. Ορίστε όλους τους τίτλους των κεφαλαίων CAPS σε μικρά καπάκια, γραμματοσειρές sans-serif ή τίτλους γραμματοσειρών. Η Serif, τα σενάρια και οι πολύπλοκες διακοσμητικές γραμματοσειρές είναι συχνά πολύ πιο δύσκολο να διαβαστούν σε όλα τα καπάκια . Οι σερφάφες, οι στροφές και τα άνθη κάθε κεφαλαίου γράφουν τείνουν να παρεμβαίνουν στα άλλα κεφαλαία γράμματα, καθιστώντας δύσκολη την ταυτοποίηση ατομικών γραμμάτων και ολόκληρων λέξεων. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μικρά καπάκια ή τίτλους γραμματοσειρών για τίτλους σελιδοδείκτη σε όλες τις κωφάλες ή να χρησιμοποιήσετε γραμματοσειρές sans serif. Με όλα τα καπάκια, οι μικρότεροι τίτλοι είναι καλύτεροι από τους μακρινούς.
  1. Κρατήστε τους τίτλους σας . Ρυθμίστε την απόσταση των τυπογραφικών μεγεθών σε μεγέθη οθόνης για να εξαλείψετε τα κενά που διαταράσσονται μεταξύ ορισμένων ζευγών γραμμάτων. Τα κενά στα πρωτοσέλιδα ξεχωρίζουν σαν τους πονεμένους αντίχειρες και μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν ενοχλητικούς τίτλους (σκεφτείτε πώς το φτωχό κέντημα ή η απόσταση μεταξύ των λέξεων μπορεί να επηρεάσει έναν τίτλο που περιλαμβάνει τις γειτονικές λέξεις "στυλό" και "είναι" για παράδειγμα).

Πρόσθετες συμβουλές