Τι είναι ένα αρχείο GHO;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία GHO

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου GHO είναι ένα αρχείο Norton Ghost Backup.

Τα αρχεία GHO είναι πλήρη αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρης της συσκευής, συνήθως σκληρού δίσκου , που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Norton Ghost που έχει διακοπεί τώρα από τη Symantec. Μετά τη διακοπή του Norton Ghost το 2013, τα αρχεία GHO θα μπορούσαν να δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας τη σουίτα Symantec Ghost Solution Suite.

Ορισμένα αρχεία GHO συνοδεύονται από αρχεία GHS, τα οποία είναι αρχεία μερών που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση εικόνων δίσκου σε μικρότερες συσκευές αποθήκευσης.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο GHO

Τα αρχεία GHO μπορούν να ανοίξουν με το Symantec Ghost Solution Suite. Για ένα δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει αρχεία GHO, χρησιμοποιήστε το Ghost Explorer, το οποίο είναι ένα φορητό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να εξάγετε συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους από το αρχείο GHO και να τα αποθηκεύσετε σε έναν προσαρμοσμένο προορισμό.

Σημείωση: Στη σελίδα λήψης του Explorer Ghost, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε το σύνδεσμο λήψης FTP και κάντε κλικ για να λάβετε το Ghost Explorer.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο GHO, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία GHO, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο GHO

Τα αρχεία GHO μπορούν να αποκατασταθούν σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας το λογισμικό που δημιούργησε το αρχείο GHO, όπως το Ghost Solution Suite. Ωστόσο, δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο GHO σαν δίσκο εγκατάστασης και να το χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα .

Για παράδειγμα, αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια εικόνα ISO που έχει καεί σε δίσκο για την εγκατάσταση των Windows σε έναν σκληρό δίσκο, δεν μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο GHO σε ISO και να το χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε τα Windows (ή macOS κ.λπ.). Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να επαναφέρετε το αρχείο GHO μετατρέποντάς το σε αρχείο ISO και στη συνέχεια εκκίνησης σε αυτό όπως θα κάνατε κατά την εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος.

Μπορείτε, ωστόσο, να μετατρέψετε το GHO σε VHD εάν θέλετε το αρχείο να βρίσκεται στη μορφή αρχείου Virtual Virtual Virtual File. Για να το κάνετε αυτό, δείτε αυτές τις οδηγίες στο Symantec Connect ή στο φροντιστήριο του Simon Rozman.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο σας τελειώνει με την επέκταση αρχείου .GHO πριν προσπαθήσετε να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα ανοίγματος αρχείων GHO. Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν μια πολύ παρόμοια επέκταση αρχείου που μπορεί να κάνει εύκολη τη σύγχυση άλλης μορφής με τη μορφή αρχείου Norton Ghost Backup.

Για παράδειγμα, τα αρχεία GHB είναι αρχεία Lego Ghost Path που μπορεί, με την πρώτη ματιά, να φαίνεται ότι σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τα αρχεία GHO. Ωστόσο, αν προσπαθήσετε να ανοίξετε ένα αρχείο GHB σε ένα πρόγραμμα της Symantec, δεν θα κάνει ό, τι περιμένετε, και το ίδιο ισχύει και αν το βίντεο του Lego Racers (το οποίο χρησιμοποιεί τα αρχεία GHB) δεν έχει καμία σχέση με το Norton Ghost Backup αρχεία.

Αν δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο GHO, ελέγξτε το επίθημα στο τέλος του αρχείου σας και αναζητήστε αυτά τα γράμματα και / ή αριθμούς για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα που χρειάζεστε για να το δείτε ή να το μετατρέψετε.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία GHO

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου GHO και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.