Τι είναι ένα αρχείο FSB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FSB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FSB είναι ένα αρχείο μορφοτύπου δείγματος FMOD. Αυτοί οι τύποι αρχείων συνήθως χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση πληροφοριών ήχου, όπως μουσική και ομιλία, για βιντεοπαιχνίδια σχεδιασμένα για δημοφιλή συστήματα κονσόλας όπως το Xbox, το PlayStation και άλλα.

Ένα αρχείο FSB δημιουργείται παράλληλα με ένα αρχείο FMOD Audio Events (.FEV) όταν είναι κατασκευασμένο ένα αρχείο έργου FMOD (.FDP).

Εάν το αρχείο FSB σας δεν χρησιμοποιείται με τα βιντεοπαιχνίδια, είναι πιθανότατα ένα αρχείο μορφής-Z Compiled Script. Αυτό το είδος του αρχείου FSB αποθηκεύει προσθήκες που έχουν συνταχθεί από ένα αρχείο δέσμης ενεργειών Form-Z (.FSL). Συνήθως έρχονται ως αρχεία ZIP .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο FSB

Τα περισσότερα αρχεία FSB που αντιμετωπίζετε μέσα σε ένα παιχνίδι δημιουργήθηκαν πιθανώς με τον σχεδιαστή FMOD. Μπορείτε να εξαγάγετε τους ήχους μέσα σε ένα αρχείο FSB χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως το FSB Extractor ή το Game Extractor.

Σημείωση: Το FSB Extractor μεταφορτώνεται ως αρχείο RAR . Θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα όπως το PeaZip για να το ανοίξετε. Στη συνέχεια, απλά επιλέξτε το αρχείο FsbExtractor.exe για να ανοίξετε το εργαλείο.

Αν προτιμάτε να μην εξάγετε τα δεδομένα ήχου από το αρχείο FSB αλλά να ακούσετε απευθείας τα αρχεία απευθείας, θα πρέπει να μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το Music Player Ex. Ίσως χρειαστείτε το 7-Zip για να ανοίξετε αυτό το πρόγραμμα αφού τουλάχιστον μία έκδοση του είναι διαθέσιμη ως αρχείο 7Z .

Το Form-Z είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία FSB που έχουν συνταχθεί σενάρια. Αυτό επιτυγχάνεται πιο εύκολα με την αντιγραφή του αρχείου FSB στο φάκελο "scripts" του φακέλου εγκατάστασης του προγράμματος Form-Z. Η προσθήκη πρέπει να είναι έτοιμη για χρήση μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος.

Συμβουλή: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο FSB, μπορείτε να ελέγξετε ξανά την επέκταση αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι δεν το δημιουργείτε με FXB , FS (Visual F # Source) ή αρχείο SFB (PlayStation 3 Disc Data).

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο FSB, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία FSB, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο FSB

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής Ex που αναφέρεται παραπάνω μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία ήχου FMOD σε άλλες μορφές όπως MP3 και WAV . Μόλις το αρχείο βρίσκεται σε μία από αυτές τις μορφές, θα μπορούσατε πάντα να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα ήχου για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε κάποια άλλη μορφή ήχου όπως OGG ή WMA .

Το Awave Studio μπορεί επίσης να μετατρέψει αυτούς τους τύπους αρχείων FSB, αλλά είναι δωρεάν μόνο αν λάβετε τη δοκιμαστική έκδοση, η οποία πιθανώς περιορίζεται όχι μόνο για το πόσο καιρό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αλλά και για τα χαρακτηριστικά του. Δεν έχω δοκιμάσει αυτό τον εαυτό μου, οπότε δεν είμαι σίγουρος για το τι μορφές του αρχείου FSB μπορεί να μετατραπεί σε, αλλά ξέρω ότι το πρόγραμμα υποστηρίζει τη μετατροπή ενός αρχείου FSB σε κάποιο τύπο μορφής.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία FSB

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου FSB και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.