Πότε έρχεται το νέο iPhone;

Παρακολουθούμε αυτό για σας

Εάν δεν διαθέτετε ήδη ένα smartphone, ίσως έχετε το μάτι σας σε ένα iPhone για το επόμενο τηλέφωνο. Ακόμα κι αν έχετε τώρα ένα iPhone, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να σχεδιάζετε ήδη την αναβάθμιση σας στο επόμενο μοντέλο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θέλετε να κάνετε την έξυπνη επιλογή και να πάρετε την τελευταία και καλύτερη έκδοση. Έτσι, το ερώτημα είναι: Πότε βγαίνει το νέο iPhone;

Η αποτύπωση του πότε το νέο iPhone έρχεται δεν είναι μια ακριβής επιστήμη - τουλάχιστον όχι μέχρι που η Apple κάνει μια ανακοίνωση μιας ημερομηνίας κυκλοφορίας.

Αλλά, με βάση την ιστορία, μπορείτε να κάνετε μια εκπαιδευμένη εικασία.

Πιθανότατα, τα νέα μοντέλα iPhone θα κυκλοφορούν κάθε Σεπτέμβριο κάθε χρόνο (με δύο πιθανές εξαιρέσεις, όπως θα δούμε).

Μπορούμε να το πούμε με βάση τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των προηγούμενων iPhones:

iPhone X : 3 Νοεμβρίου 2017 iPhone 5 : 21 Σεπτεμβρίου 2012
iPhone 8 σειρά : 22 Σεπτεμβρίου 2017 iPhone 4S : 14 Οκτωβρίου 2011
Σειρά iPhone 7 : 16 Σεπτεμβρίου 2016 iPhone 4: 24 Ιουνίου 2010
iPhone SE : 31 Μαρτίου 2016 iPhone 3GS : 19 Ιουνίου 2009
Η σειρά iPhone 6S : 25 Σεπτεμβρίου 2015 i Τηλέφωνο 3G : Ιούλιος 2008
iPhone 6 σειρά : 19 Σεπτεμβρίου 2014 iPhone : Ιούνιος 2007
iPhone 5S και iPhone 5C : 20 Σεπτεμβρίου 2013

Όπως μπορείτε να δείτε, τα πρώτα τέσσερα iPhones κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Αυτό άλλαξε με την κυκλοφορία του iPhone 4S. Αυτή η αλλαγή φαίνεται να οφείλεται στα νέα μοντέλα iPad που κυκλοφορούν συχνά τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο κάθε έτους και η Apple δεν θέλει να απελευθερώσει τα προϊόντα της ναυαρχίδας τόσο κοντά.

Ενώ δεν ήταν ξεκάθαρο εκείνη την εποχή αν η κυκλοφορία του iPhone 4S ήταν ένα μοναδικό πράγμα, με την έκδοση του iPhone 5 το Σεπτέμβριο, φαίνεται πιθανό ότι όλα τα νέα μοντέλα iPhone θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο.

Το Πρόγραμμα Έκδοσης Εξαίρεση προς το Πτώση: Το iPhone SE

Το πρόγραμμα έκδοσης πτώσης για νέα iPhones ισχύει για 5 χρόνια, αλλά η 31η Μαρτίου 2016, κυκλοφορία του iPhone SE έριξε το μοτίβο σε αμφιβολία. Πιθανόν να είναι λίγο πριν η Apple κυκλοφορήσει διάδοχο στην SE, οπότε θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μάθουμε αν θα πρέπει πάντα να περιμένουμε ένα νέο iPhone το Μάρτιο ή αν η SE και οι αντικαταστάσεις της θα ενταχθούν στον κύκλο αναβάθμισης πτώσης.

Προς το παρόν, να γνωρίζετε ότι μπορεί να υπάρξει μια δεύτερη έκδοση του iPhone που προστίθεται στο ημερολόγιο κάθε χρόνο, δίνοντάς σας την επιλογή να αποκτήσετε ένα νέο μοντέλο τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Σεπτέμβριο. Αλλά μέχρι να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο μοντέλο SE και να δημιουργήσει ένα πρότυπο, μην κάνετε κάποια συγκεκριμένα σχέδια για ένα iPhone την άνοιξη.

Μια προσωρινή εξαίρεση; Το iPhone X

Το iPhone X παρουσιάζει τη δική του εξαίρεση, δεδομένης της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Νοεμβρίου. Είναι ένα καλό στοίχημα ότι αυτή η ημερομηνία δεν θα διαρκέσει, όμως. Φήμες το γεγονός ότι η Apple έπρεπε να προωθήσει την απελευθέρωση του Χ έως τον Νοέμβριο λόγω της δυσκολίας στην κατασκευή μερικών από τα νέα εξαρτήματα του τηλεφώνου. Καθώς αυτά τα εξαρτήματα καθίστανται ευκολότερα στην κατασκευή, στοιχηματίζουμε ότι οι μελλοντικές εκδόσεις του X θα γίνουν και το Σεπτέμβριο.

Πότε πρέπει να αναβαθμίσετε;

Το άλλο σημαντικό ερώτημα είναι αν θα πρέπει να περιμένετε την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου iPhone πριν αναβαθμίσετε.

Εάν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε οποτεδήποτε το πρώτο εξάμηνο του έτους, συνιστούμε να περιμένετε (τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε περισσότερα για το αν το iPhone SE θα κυκλοφορήσει κάθε Μάρτιο ή θα μεταφερθεί στην πτώση με τα άλλα μοντέλα).

Δεδομένου ότι μπορούμε να μαντέψουμε με κάποια εμπιστοσύνη ότι το νέο iPhone θα βγει κάθε Σεπτέμβριο, έχει νόημα να περιμένετε για την αρχή της πτώσης αν σκοπεύετε να αναβαθμίσετε.

Μετά από όλα, γιατί να αγοράσετε ένα τηλέφωνο που δεν θα είναι το πιο πρόσφατο και το καλύτερο σε μόλις δύο μήνες, αν θα μπορούσατε να πάρετε το νεότερο πράγμα από την αναμονή;

Η απόφασή σας θα καθοδηγηθεί από το αν το τρέχον σας τηλέφωνο μπορεί να διαρκέσει τόσο πολύ - πιθανώς όχι, αν είναι σπασμένο ή δεν λειτουργεί σωστά - για παράδειγμα - αλλά αν μπορείτε να περιμένετε μέχρι το φθινόπωρο, το κάνετε. Και στη συνέχεια μπορείτε να απολαύσετε το νέο iPhone.

Τι συμβαίνει με τα παλαιότερα μοντέλα;

Αν και ο καθένας θέλει να πάρει την τελευταία και μεγαλύτερη, αξίζει να δοθεί προσοχή σε αυτό που συμβαίνει με τα παλαιότερα μοντέλα όταν η Apple κυκλοφορεί καινούργια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μοντέλο κορυφαίας ποιότητας του προηγούμενου έτους παραμένει σε χαμηλότερη τιμή.

Για παράδειγμα, όταν η Apple εισήγαγε τη σειρά iPhone 7, σταμάτησε τη σειρά 6, αλλά εξακολουθούσε να προσφέρει τα 6S και SE, με την τιμή των 6S να μειώνεται κατά $ 100 ανά μοντέλο. Έτσι, εάν είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε, αλλά και ψάχνετε για μια συμφωνία, μπορεί να είναι καλή ιδέα να περιμένετε έως ότου η Apple κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο και έπειτα θα κερδίσει το καλύτερο μοντέλο του περασμένου έτους για χαμηλότερη τιμή.